دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1398 - 13:58
بخشنده خبر داد:

ازدواج‌های فامیلی زمینه‌ساز بروز انواع بیماری‌های نوروماسکولار

دبیر علمی اولین کنگره نوروماسکولار ایران گفت: نرخ بالای ازدواج‌های فامیلی زمینه‌ساز بروز انواع ارثی بیماری‌های نوروماسکولار است. 
کد خبر : 397894
AG8I1160.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اولین کنگره نوروماسکولار ایران صبح امروز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی در بیمارستان فرهیختگان برگزار شد. در این کنگره افراد صاحب‌نظر این حوزه، متخصصان و دانشگاهیان حضور داشتند.


امروزه بیماری‌های عصبی ـ عضلاتی به عنوان بیماری‌های نادر مطرح هستند، از آنجایی که سال 2019 را «سال بیماری‌های نادر» نام‌گذاری کرده‌اند، بسیار حائز اهمیت است که به روش‌های تشخیص، درمان پیش‌آگهی و عاقبت این بیمارها توجه درخور شود. همچنین نحوه انتقال این بیماری‌ها به دوران نوجوانی و بلوغ، بار مالی ناشی از درمان و پیشگیری از مسائل چالش‌برانگیز و مهم برای خانواده‌ها، بیماران و دست‌اندرکاران دخیل در سیستم بهداشت حکومت‌ها هستند. بسیاری از تخصص‌های مختلف از قبیل کودکان، نورولوژی اطفال و بزرگسالان، نوروماسکولار و حتی تخصص‌های غیر از این موارد نیز درگیر تشخیص، درمان و بازتوانی بیماران خردسال، نوجوان و بزرگسال مبتلا به مشکلات عصبی- عضلاتی در جامعه هستند.


محمدکاظم بخشنده، دبیر علمی این کنگره در پیامی عنوان کرد: خدا را شکر می‌کنم که به ما توفیق داد تا بتوانیم اولین کنگره تازه‌های بیماری‌ها نوروماسکولار را برنامه‌ریزی و اجرا نماییم. بیماری‌های نوروماسکولار شامل طیف گسترده‌ای از بیماری‌های ارثی و اکتسابی است. بیماری عصبی عضلانی یا بیماری عصب و عضله و یا بیماری نوروماسکولار همان‌طور که از نام آن مشخص است شامل اختلالات رشته‌های عصبی و عضلات بدن است.


در ادامه این پیام آمده است: در کشور ما به علت نرخ بالای ازدواج فامیلی انواع ارثی بیماری‌های نوروماسکولار شایع بوده که تشخیص ژنتیک این بیماری‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از نکات مهم در کنگره تازه‌های نوروماسکولار تشخیص و پیشگیری ژنتیک بیماری‌های نوروماسکولار می‌باشد. امروزه سلول‌درمانی و ژن‌درمانی به عنوان جدیدترین درمان بیماری عصبی عضلانی مطرح هستند.


محمد غفرانی رئیس اولین کنگره تازه‌های نوروماسکولار نیز در پیامی اعلام کرد: خدا را شکرگزاریم که شاهد برگزاری اولین کنگره بیماری‌های نوروماسکولار هستیم که در روزهای پنج‌شنبه و جمعه 24-23 خرداد ماه جاری برگزار می‌شود. امروزه در زمینه درمان‌های جدید مانند سلول‌درمانی و ژن‌درمانی در بیماری‌های عصبی عضلانی از جمله دیستروفی دوشن و SMA پیشرفت‌هایی حاصل شده است که اطلاع از این نوآوری‌ها زمینه‌ساز استفاده از روش‌های درمانی فوق‌الذکر در کشور است.


انتهای پیام/4115/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب