دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1398 - 06:40
ابطحی در گفتگو با آنا:

گام دوم دانشگاه آزاد براساس توجه به دوره‌های دکتری تخصصی باشد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که مقارن با گام دوم انقلاب است باید براساس توجه به دوره‌های دکتری تخصصی باشد.
کد خبر : 397862

سیدعلی ابطحی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در اجلاس رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در گرامیداشت سی‌وهفتمین سالگرد تأسیس این دانشگاه گفت: این اجلاس فرصت بسیار خوبی است به‌لحاظ اینکه هم‌زمان با صدور بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری است، ما هم در حقیقت 37 سال از دانشگاه را طی کردیم، گام اول دانشگاه آزاد اسلامی تمام شده است و باید گام دوم این دانشگاه را برداشت.


وی افزود: گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی باید بر بستر برنامه‌ریزی جدیدی شکل بگیرد که براساس چشم‌اندازهای بیانیه گام دوم انقلاب باشد و توسعه علمی و ارتقای آموزشی نتیجه آن باشد؛ بتوانیم در مسائل فرهنگی و پژوهشی جهشی چشمگیر داشته باشیم، به‌طوری‌که در سال 1404 بتوانیم نمره اول و تراز اول انتخاب دانشجویی را در کشور توسط دانشگاه آژاد اسلامی کسب کنیم.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بیان کرد: واقعیت این است که تراز دانشگاه آزاد اسلامی یک تراز بسیار بزرگ و عظیمی است که در جهان نمونه‌ای ندارد از این لحاظ که دانشگاهی در اقصی نقاط کشور واحد داشته باشد، هیئت‌علمی و دانشجو داشته باشد؛ آنچه را که در بحث دانشگاه آزاد اسلامی تعقل و ایجاد کردند، این بود که در زمانی که هم از نظر دارویی، هم از نظر بهداشتی و علمی نیاز مبرم در کشور وجود داشت، این دانشگاه ایجاد شد و الان سهم بزرگی از فارغ‌التحصیلان کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.


ابطحی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی الان با این نیروی عظیم و این سرمایه بزرگی که در سطح کشور دارد بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب بر این بستر می‌تواند برنامه‌ریزی کند و گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی شروع شود.


وی اشاره کرد: گام دوم شرایطش با گام اول تفاوت بسیاری دارد؛ شرایط در سه دهه گذشته یک شرایط ایجابی بوده که به دلیل کمبود الزامی و فوری کشور به نیروی تحصیلکرده، برنامه‌ها پیشرفت کرده و بسیار هم وسیع بوده اما الان باید آنچه را که نیاز جامعه است را تأمین کرد، ما یک دانشگاه اجتماعی هستیم و باید برای رفع نیازها و گره‌های اجتماعی و پاسخ‌گویی به جامعه، برنامه‌ریزی آموزشی داشته باشیم.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران عنوان کرد: یقیناً باید جهش‌های علمی ما از حوزه برنامه‌ریزی کارشناسی و کارشناسی ارشد خارج شود، برود در رشته‌های تخصصی و برنامه بزرگی که بتواند نیازهای بزرگ را در سطح کشاورزی، دام‌پروری، آبخیزداری، صنایع دریایی و سایر نیازهای کشور پاسخ بدهیم.


ابطحی اذعان کرد: خوشبختانه دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در دهه‌های گذشته رشد بسیار خوبی داشتند و نیاز کشور را به درمان و نیازهای آموزشی کشور پاسخ داده‌اند؛ الان ما در سطح کشور از دکتری حرفه‌ای بی‌نیاز هستیم، برنامه‌ها جامعی اجرا شده و نیازهای درمانی مردم به خوبی پاسخ‌ داده می‌شود اما همین برنامه که در وزارت بهداشت اجرا شد اگر در گام دوم در دانشگاه آزاد اسلامی با این وسعت برای پاسخ‌گویی به نیازهای اجتماعی کشور و نیازهای جامعه برنامه‌ریزی شود می‌تواند تحول بزرگی ایجاد کند.


وی در تشریح سخنان خود تصریح کرد: این تحول بزرگ می‌تواند در تربیت دکتری حرفه‌ای، دکتری تخصصی (PHD) در راستای نیازهای جامعه باشد، فکر کنم همان راهی که وزارت بهداشت در سه دهه گذشته رفت، در این سه دهه آینده باید دستگاه‌های علمی تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم همان برنامه را داشته باشند که این امر از دانشگاه آزاد اسلامی ساخته است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران خاطرنشان کرد: چرا می‌گویم دانشگاه آزاد اسلامی توان اجرای برنامه کلان را دارد برای اینکه به گستره‌ای به وسعت کشورمان برنامه داریم، به وسعت کشور امکانات فیزیکی داریم، تجهیزاتی که در آزمایشگاه‌های نقاط و واحدهای بسیار دور دست وجود دارد، بسیاری از آن امکانات در دانشگاه‌های پیشرفته دولتی وجود ندارد.


ابطحی تأکید کرد: با آن امکانات و سرمایه‌گذاری‌ها، با نیروی علمی خوب، جذب هیئت علمی خوب، جذب هیئت علمی متدین، با سواد، عاشق کار، کسی که دانشگاهی و سازمانی باشد، کسی که عاشق کار پژوهش و تحقیق باشد، بر این بستر موجود می‌توان تحولی بزرگ ایجاد کرد که پاسخ به نیازهای جامعه عملی باشد.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب