تراز تجاریسازی دارویی ایران منفی است
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر رسول دیناروند در افتتاحیه نخستین کنگره کشوری آکادمی اقتصاد سلامت گفت: بازار دارویی ایران در سال گذشته از مرز هزار میلیارد دلار عبور کرد و توانست 4 درصد بازار دارویی کل دنیا را به خود اختصاص دهد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: سهم دارویی کشور در هزینه سلامت 15 درصد هزینه کل سلامت است که در مقایسه این عدد با کشورهای دیگر متوجه میشویم که کشور ما در جایگاه مطلوبی قرار دارد که هر چه این عدد بالا باشد نشان از وضعیت نامناسبی است و بیانگر این است که کشور سرمایه کمی را در بخش سلامت هزینه کرده است.
دیناروند گفت: هزینه دارویی در بخش سلامت در کشورهای پیشرفته 10 درصد است که این رقم در کشورهای فقیر به 70 درصد میرسد یعنی کشورهای فقیر 70 درصد سرمایه گذاریهای حوزه سلامت را به بحث دارو اختصاص داده اند که این رقم در کشور ما 15 درصد است که جایگاه مناسب ایران را نشان میدهد اما باید تلاش کنیم که این عدد کاهش پید اکند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: وضعیت کشور ما از نظر شاخصها متناسب با درآمد ناخالص ملی است که این مساله تاکید بر جایگاه مطلوب ایران دارد.
دیناروند گفت: تراز تجاری دارویی ایران باید در سند چشم انداز 1404 مثبت شود که در این خصوص ما باید تلاش داشته باشیم و صنعت دارویی، داروسازی و علم و فناوری را توسعه ببخشیم. در واقع کشور نیاز به سرمایهگذاری دارد تا تراز تجاری ایران مثبت شود این بدان معنی است که اگر یک میلیون دلار واردات دارو داشتهایم باید صادرات را بسیار بیش از این مقدار افزایش دهیم.
وی گفت: ما میخواهیم سهم بازار دارویی به 75 درصد برسد که این رقم در سال گذشته 67 درصد بود یعنی بازار دارویی دو سوم وابسته به صادرات و یک سوم به واردات وابسته بوده که ما باید تلاش کنیم صادرات را به سه چهارم و واردات را به یک چهارم افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: بحث دسترسی عادلانه به دارو جزو سیاستهای کلان وزارت بهداشت است اما متاسفانه برای برخی داروها دسترسی عمده و عمومی در کشور وجود ندارد که این موضوع نیاز به حمایت دولت دارد که این حمایت در برنامه طرح تحول سلامت دیده شده است اما از طرف دیگر ما باید در راستای منطقیتر شدن قیمت دارو و کاهش مصرف غیر منطقی آن اقداماتی را انجام دهیم تا به شعار سازمان بهداشت جهانی که دسترسی عادلانه به دارو است دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/