بازگشایی مرز «روتسکه» در مجارستان برای ورود پناهجویان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از دوویچه وله، ساندور پینتا وزیر کشور مجارستان در این باره گفت: باز شدن این مرز با همکاری مقامات صربستان تحقق یافت و در این ارتباط کلیه مشکلات دو کشور رفع شدهاند.
مجارستان هفته گذشته با کشیدن حصار و سیم خاردار مرزهای خود را بهطور کامل بست و سبب شد پناهجویان نتوانند خود را به صربستان برسانند. مجارستان همزمان با کشیدن حصار و سیم خاردار در مرزها قوانینی را نیز به تصویب رساند که برمبنای آنها عبور غیرقانونی از مرز مجازاتهای طولانی زندان در پی خواهد داشت.
وضعیت پناهندگان در مجارستان
حدود دو هزار پناهجو از ایستگاه قطاری مرزی در مجارستان پای پیاده به سوی اتریش در حرکتاند. شبکه تلویزیزنی M1 در مجارستان اعلام کرده است که ماموران امنیتی مجارستان این پناهجویان را تا مرز اتریش همراهی میکنند.
نخستین شهر مرزی اتریش در نزدیکی مرز صربستان نیکلزدورف است که چندی پیش شاهد ورود هزاران پناهجو به اتریش بود. دولت مجارستان از غروب جمعه (۲۷ شهریور / ۱۸ سپتامبر) ثبتنام پناهجویان را متوقف کرده است و تنها آنها را در کوتاهترین زمان ممکن تا مرز اتریش همراهی میکند.
وضع پناهجویان در اتریش
دولت اتریش اعلام کرده که هزاران پناهجوی جدید در روزهای شنبه و یکشنبه وارد این کشور شدهاند. گری فویتیک، رئیس صلیب سرخ جهانی در اتریش به خبرگزاری فرانسه گفت تنها در روز شنبه (۲۸ شهریور / ۱۹ سپتامبر) ۱۲ تا ۱۳ هزار پناهجو وارد این کشور شدهاند. این ارقام هنوز از سوی پلیس اتریش تایید نشده است.
یوهانا میکل-لایتنر، وزیر کشور اتریش، پیش از این از دولتهای اروپای شرقی به خاطر عدم همبستگی در امر پناهجویان به شدت انتقاد کرده بود. او گفته بود پناهجویان باید بر طبق مقررات با ورود به اولین کشورامن در اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی خود را ارائه میدادند.
وزیر کشور اتریش در ادامه گفته بود: این اقدام پناهجویان را دیگر نمیتوان یافتن امنیت، بلکه بهتر کردن شرایط پناهندگی خود ارزیابی کرد.
ورنر فایمن، صدراعظم اتریش نیز خواستار واکنش نسبت به کشورهایی شده است که در اتحادیه اروپا تقسیم عادلانه پناهجویان را نمیپذیرند. او تقاضا کرده است که کمکهای اتحادیه اروپا به این کشورها قطع شود.
غرق شدن یک قایق در سواحل ترکیه ۱۳ کشته برجای گذاشت
روز یکشنبه (۲۹ شهریور / ۲۰ سپتامبر) یک قایق حامل پناهجویان در نزدیک سواحل ترکیه غرق شد و ۱۳ پناهجو کشته شدند. خبرگزاری رویترز از قول مقامات ساحلی ترکیه اعلام کرد که شش سرنشین این قایق کودک بودهاند.
این قایق با ۴۶ سرنشین از ترکیه به سوی یونان در حرکت بود که با یک کشتی باری تصادف کرد و غرق شد. ۲۰ سرنشین قایق نجات یافتند و از زندگی ۱۳ نفر باقیمانده خبری در دست نیست.
بیشتر پناهجویان ابتدا خود را به ترکیه میرسانند و از آنجا با یافتن قاچاقچیان انسان از راههای گوناگون به سوی اروپا به حرکت میکنند. در این رابطه استانبول مرکز اصلی ارتباط با قاچاقچیان انسان است. مسجدی در کنار یک ایستگاه بزرگ اتوبوس در شهر استانبول ترکیه امکان خواب را در اختیار پناهجویان میگذارد.
انتهای پیام/