دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1398 - 10:49

حاشیه‌نشینی،یکی از منابع اصلی آسیب‌‌های اجتماعی

19 میلیون نفر از 60 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق حاشیه‌نشین و بافت‌های فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیر رسمی زندگی‌ می‌کنند.
کد خبر : 397102
2500006.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حاشیه‌نشینی پدیده‌ای است که با اسکان غیررسمی گروه بزرگی از مردم در مکانی در کناره شهرها ایجاد می‌شود. در ایران نیز بیشترین آمار حاشیه‌نشینی مربوط به شهر‌های استان سیستان و بلوچستان است که اغلب این افراد به فقر شهری، مشکلات مسکن، پسماند، عقب‌ماندگی از نظام آموزشی و پایین بودن بهداشت مبتلا هستند. بنابراین باید در این مناطق با کمک همه دستگاه‌ها اقدامات و مداخلات مؤثری شکل بگیرد.


البته گفتی است، علاوه بر سیستان و بلوچستان ، مشهد، شیراز و تهران کلان‌شهرهایی هستند که با مشکلات و معضلات حاشیه‌نشینی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، طبق برخی آمارها جمعیت حاشیه‌نشین‌های شهر مشهد به حدود 1 میلیون نفر رسیده است.در رابطه صحبت‌های اخیر رئیس سازمان امور اجتماعی کشور مبنی بر اینکه 19 میلیون نفر از 60 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق حاشیه‌نشین و بافت‌های فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی ‌می‌کنند نیز باید گفت که این آمار کاملاً صحیح و رسمی است؛ افزایش جمعیت در سکونتگاه‌های غیررسمی امکان برنامه‌ریزی و ساماندهی را برای دولت مشکل کرده است.


این در حالی است که خشک‌سالی‌های طولانی‌مدت در کشور نیز باعث شده روستائیان شغل اصلی خودشان را از دست بدهند و برای کسب درآمد و گذران زندگی به سمت شهرها کوچ کند. درنتیجه این موضوع باعث افزایش جمعیت حاشیه‌نشینی شده و باید هرچه سریع‌تر برای ساماندهی این مناطق فکر اساسی اندیشیده شود.باید تأکید کرد برای رفع این مشکلات تاکنون بسیاری از مسئولان متولی امور شهری، گزارش‌های کاملی را در خصوص وضعیت حاشیه‌نشین‌های کشور ارائه کردند و در این خصوص برنامه‌های بسیار خوبی تعیین‌شده و در حال اجرا است، از طرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز مسئولیت ساماندهی بخشی از این مناطق را برعهده دارد.


منبع:عصر‌ ایرانیان


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب