جنجال در مراسم عزاداری برای قتل یک زن جوان/ اردوغان: درمراسم عزاداری رقص و پایکوبی معنا ندارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، هفته گذشته یک زن جوان دانشجو به نام «اوزگجان اصلان» در استان مرسین ترکیه و از سوی یک راننده مینیبوس که قصد داشت او را مورد تجاوز قرار دهد با ضربات چاقو به قتل رسید و سپس سوزانده شد.
مرگ این زن جوان در ترکیه و اعتراضات پس از آن درباره پدیده خشونت علیه زنان در جامعه ترکیه دولت اردوغان را به واکنش و دفاع واداشته است.
پلیس ترکیه مظنون اصلی این جنایت را به همراه پدر و دوست او که در قتل و سوزاندن این دختر جوان با مظنون اصلی همکاری داشتهاند، دستگیر کرده است.
مظنون اصلی جنایت
انتشار خبر مرگ فجیع این زن جوان موجی از خشم و احساسات را در جامعه ترکیه برانگیخت و احزاب مخالف حکومت ترکیه با دست مایه قرار دادن این موضوع به اظهارات مقامات حزب حاکم ترکیه درباره زنان استناد کرده و آنها را به زن ستیزی و داشتن دیدگاههای تنگ نظرانه نسبت به زنان متهم کردند.
در جریان مراسم تدفین این زن در شهر تارسوس استان مرسین ترکیه که همزمان با روز ولنتاین بود، عدهای از مردم در اعتراضی نمادین به پدیده خشونت علیه زنان همراه خانم «آیلین نازلیاکا» نماینده حزب مخالف «جمهوریخواه خلق» به رقص و پایکوبی پرداختند و این مساله روز دوشنبه با واکنش اعتراضی رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه مواجه شد.
اردوغان با انتقاد از اعتراض به شکل رقص معترضان گفت: «رقصیدن در مراسم عزاداری در فرهنگ و سنتهای ما جا و معنایی ندارد. در مراسم ترحیم و تدفین فاتحه میخوانند و اگر کسی بلد نبود فاتحه بخواند برای آمرزش روح فرد وفات کرده دعا میکند و به خانواده فرد وفات یافته تسلیت میگوید. من معنای رقصیدن در عزاداری را نمیفهمم؟ این کار در فرهنگ ما چه معنایی دارد. گویا از مرگ آن آدم خوشحالاند و دارند خوشحالی میکنند!»
رئیسجمهور ترکیه سپس با تقبیح پدیده خشونت علیه زنان گفت: خشونت علیه زنان توهین و اهانت به امانت الهی است.
در پاسخ به سخنان رئیسجمهور ترکیه نازلیاکا نماینده شهر آنکارا از حزب جمهوریخواه خلق در پارلمان ترکیه گفت: مراسم رقص اعتراضی در روز ولنتاین به رسم هر ساله و به عنوان اقدامی نمادین در اعتراض به پدیده خشونت علیه زنان صورت گرفته است و ربطی به مراسم تدفین اوزگجان اصلان نداشته است.
این نماینده مجلس ترکیه گفت:«لحن سخنان آقای اردوغان یکی از دلایل اصلی افزایش خشونت علیه زنان است. لحن عصبانی و خشن او به طور طبیعی تاثیرات خود را روی جامعه هم میگذارد. او عادت دارد در هر مناسبتی جامعه را به دو دسته خوب و بد تقسیم کند و عدهای را علیه دیگران تحریک کند. اردوغان از هر فاجعه اجتماعی به دنبال کسب منافع سیاسی خودش است. حتی وقتی چون امروز با رخدادی تلخ و فاجعهآمیز علیه یک زن روبرو میشویم او به دنبال دست مایه قرار دادن این موضوع برای حمله به دیگر زنان است. من به جرات میگویم دلیل ۱۴ برابر شدن خشونت علیه زنان در دوره ۱۲ ساله حاکمیت حزب عدالت و توسعه بر اساس آمارهای رسمی، دیدگاههای شخص اردوغان درباره زنان است.»
انتهای پیام/