دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1394 - 16:31
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش در گفت‌وگو با آنا:

تبعیض‌های شغلی و اقتصادی در دولت نسبت به زنان و دختران دیده می‌شود

دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش گفت: متاسفانه تبعیض‌های شغلی و اقتصادی در دولت نسبت به زنان و دختران دیده می‌شود و حتی در برخی از مقررات سازمانی با نگاه تبعیض آمیز به زنان و دختران پرداخته می‌شود.
کد خبر : 38783

فاطمه راکعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی آنا یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که در کشور ما مورد بی‌توجهی واقع شده است را موضوع دختران جوان و نوجوان دانست و گفت: متاسفانه بر اساس تحقیقات، در قوانین و مقررات کشور ما نسبت به دختران بی‌توجهی شده است و حتی در برخی از مقررات سازمانی با نگاه تبعیض‌آمیز به زنان و دختران پرداخته می‌شود.


وی به یکی از موضوعات مطرح و مورد توجه در دوره مجلس ششم اشاره کرد و گفت: یکی از مسایلی که در دوره مجلس ششم موجب حساسیت بسیاری شده بود موضوع خروج دختران جوان از کشور برای ادامه تحصیل بود که نمی‌توانستند بدون اجازه پدر از کشور خارج شوند زیرا در زمان مجلس ششم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قانونی را گذرانده بود مبنی بر اینکه دختران در مقطع فوق لیسانس و اعضای هیات علمی وقتی برای ادامه تحصیل می‌خواهند از کشور خارج شوند با منع قانونی روبرو می‌شوند و برای ادامه تحصیلات عالی در خارج از کشور باید الزاما ازدواج کنند در غیر این صورت نمی‌توانستند به هدف خود نایل آیند.


نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید توجه داشته باشیم که همه مسایل دختران جوان با تحصیلات بالا در ازدواج خلاصه نمی‌شود زیرا کسی که می اندیشد برای همه مسایل با چرایی مواجه است دختری که تحصیل می‌کند می‌تواند هم خود و هم جامعه را به تکامل برساند.


راکعی تصریح کرد: از سویی دیگر با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالایی که دختران دارند در دین اسلام نیز به این موضوع تاکید شده است به طوری که نامگذاری میلاد حضرت معصومه (س) به نام روز دختر نشان می‌دهد که این حضرت را فارغ از بحث ازدواج مورد تکریم قرار داده‌اند. باید بدانیم که در دین اسلام به کرامت انسانی بسیار توجه شده و دختر را منبع خیر و برکت می‌داند.


وی ادامه داد: نمی‌توان تمام توانمندی‌ها و پتانسیل‌های دختران را محدود کرد زیرا دختران ما به لحاظ روان شناختی مشکلات و مسایل پیچیده‌ای دارند که هنوز به آن پرداخته نشده است بنابراین دختران به مشاوره‌های بسیار زیاد در زمینه‌های شغلی نیاز دارند زیرا متاسفانه تبعیض‌های شغلی و اقتصادی در دولت نسبت به زنان و دختران دیده می‌شود.


دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش گفت: بسیاری از دختران با هزار شوق و امید به عنوان انسان‌هایی فرهیخته و متخصص در دانشگاه‌ها تحصیل کردند اما پس از فارغ التحصیلی بیکار می‌مانند بر همین اساس آثار یاس و نا امیدی در این قشر ایجاد می‌شود.


راکعی تاکید کرد: باید در حوزه‌ای که به حضور زنان نیاز است از حضور آنان بهره برد تا قشر زنان و دختران کشور احساس تبعیض و بی‌عدالتی در کسب مشاغل را نداشته باشند زیرا به کار گیری مردان در مشاغلی که زنانه محسوب می‌شود نوعی بدعت گذاری و بی توجهی به موضوعات دختران است و در زمینه شغلی باید تمام تبعیضات رفع شود و انتخاب شغل به طور مساوی برای همه افراد جامعه فراهم باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب