برخی مراکز صنعتی توان علمی دانشگاه آزاد اسلامی را باور نکردهاند
حسین منصوریان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با توجه به دیدار اخیر دانشگاهیان با رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان بر حل مشکلات صنعت توسط آموزش عالی و دانشگاهها اظهار کرد: امیدآفرینی و استمرار اقدامات علمی در دانشگاهها، توجه به علوم پایه و گسترش آن، رتبهبندی دانشگاهها، توسعه و تعمیق فعالیتهای فرهنگی و نقشآفرینی بیشتر دانشگاهها در اجتماع و مسائل اجتماعی از کلیدواژهها و محورهای اساسی سخنرانی معظمله در دیدار با استادان و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها بود.
وی افزود: درباره آن بخش از سخنان حضرت آقا که فرمودند «وزارت صنعت، معدن و تجارت لیست درخواستهای خود را ارائه داده و اکنون نوبت دانشگاهیان است تا به این مسائل باید ورود کنند» و مورد پرسش شماست، باید بگویم واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در این عرصه ورود کرده و تفاهمنامههایی با بخشهای اداره کل توانیر، اداره گاز استان، بندر امیرآباد و... منعقد کردهایم و همکاران من در حال رایزنی برای ورود به صنعت کشاورزی برای حل و بررسی معضلات و مشکلات هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران افزود: خوشبختانه بعد از رونمایی از طرح پایش آزاد، بدنه دانشگاه آزاد برای فعالیتهای پژوهشی فعالشده و در این زمینه امیدوار هستیم و ارتباط صنعت و دانشگاه در این استان با شدت پیگیری میشود و بعضی از واحدهای دانشگاهی در استان مازندران که قرابت با شهرکهای صنعتی دارند در این شهرکها ورود کردهاند، منتها این طرحها زودبازده نیستند و باید به آن زمان داده شود تا نتایج مشخص شود.
منصوریان با بیان اینکه در مسیر ارتباط و نزدیکی صنعت و دانشگاه مشکلاتی وجود دارد، اظهار کرد: در این مسیر در بعضی از مسائل، فعالان صنعتی دانشگاهیان را قبول ندارند و در بعضی موارد دانشگاهیان این احساس را به صنعتگران دارند و باید گفت این دو قشر به همدیگر غریبه هستند و فرصتی هم پیش نیامده تا تعاملی باهم داشته باشیم تا بتوانیم باهم کار کنیم.
وی با ارائه پیشنهادهای خود برای نزدیکی صنعت و دانشگاه گفت: برای ارتباط صنعت و دانشگاه بخشی از این ارتباط به دانشگاهیان و بخشی به صنعتگران برمیگردد؛ چراکه صنعتگران نیز باید زمینههای حضور دانشگاهیان را در عرصه صنعت فراهم کنند و این محقق نمیشود مگر اینکه این دو قشر نشست و هماندیشی باهم داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بیان کرد: هنوز خیلی از مراکز صنعتی توان علمی دانشگاه آزاد اسلامی را باور نکردهاند و دانشگاه آزاد اسلامی نیز نتوانسته توانایی و ظرفیتهای علمی خود را بهخوبی نشان دهد؛ چراکه دانشگاهیان دانشگاه آزاد از ورود به پروژههای بزرگ دوری کرده یا در خود جسارت لازم را برای انجام این پروژهها ندیدهاند، به همین دلیل است که صنعت و دانشگاه هنوز نتوانستهاند باهم رابطه نزدیکی داشته باشند.
منصوریان یادآور شد: جسارت ورود به پروژههای صنعتی در دانشگاه آزاد اسلامی تجربه نشده و اگر جوان دانشجویی نیز بنا بر علائق خود در این زمینه ورود پیدا کند، قوانین و مقررات دستوپاگیر انگیزه وی را در این راستا کاهش میدهد، بهعنوان مثال دانشجویی داشتیم که خودش برای حضور در صنعت اقداماتی انجام داد، وقتی وارد عقد قرارداد شدیم بهحدی فرایند پیچیده بود که دچار فرسایش و بیانگیزگی شدیم؛ چراکه برای یک پروژه ساده قوانین خیلی پیچیده بود که متأسفانه پیچیدگی قوانین بیشتر از سمت دانشگاه وجود دارد که دست و پای ما را بسته بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران با بیان اینکه قوانین فعالان صنعتی در عقد قرارداد و ارتباط صنعت و دانشگاه راحتتر و آسانتر است، اظهار کرد: اگر خواسته باشیم به صنعت نزدیک شویم ضرورتی ندارد که سختگیری در قراردادها اعمال شود و اگر خودمان را در این گردونهها گرفتار کنیم نهتنها پیشرفت نمیکنیم؛ بلکه درجا و عقبگرد خواهیم داشت و فقط با تعامل است که میتوان صنعت و دانشگاه را به هم نزدیک کرد.
منصوریان یادآور شد: اگر در گذشته معاونت پژوهشی وجود داشت و افرادی موظف بودند در این راستا اقدام کنند با حذف این معاونت و ادغام آن با معاونت آموزشی و شکلگیری معاونت علمی بیشتر رویکردها از پژوهش و ارتباط با صنعت به سمت حوزههای آموزشی سوق پیدا کرد و این خود لطمهای به ارتباط دانشگاه با صنعت زد.
وی افزود: اگر قرار است آن اتفاقاتی که موردنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی است، رخ دهد و شاهد حضور و نقشآفرینی مراکز علمی در حوزه صنعت باشیم، باید حوزههای پژوهشی احیا شود تا یک فرد و شخص مشخص در این مسائل پیگیر و پاسخگو باشد؛ البته ناگفته نماند در مراکز استانها معاون پژوهشی مستقل داریم؛ اما در واحدهای دانشگاهی از معاونت پژوهشی بیبهره هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با بیان اقداماتی که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در این استان برای ورود به عرصه صنعت انجام دادهاند، اظهار کرد: در استان مازندران با توجه به ویژگی محیطی و جغرافیایی استان برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شیلات، طیور، کشت شالی و تولید چوب ورود پیدا کرده و اکنونکه این اقدامات انجام شده خیزشی در حال شکلگیری است که باید فرصت داد تا نتایج آن مشخص شود.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/