دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1398 - 13:19
تلاش عربستان ناکام ماند؛

محکومیت معامله قرن در بیانیه پایانی اجلاس سازمان همکاری اسلامی

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی خود بر لزوم محکومیت طرح صلح آمریکا در غرب آسیا موسوم به «معامله قرن» تأکید کرد.
کد خبر : 385319
20190529215639reup--2019-05-29t215505z_1414370728_rc1167bccca0_rtrmadp_3_saudi-oil-emirates-tanker-minister.h.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از آناتولی، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی چهاردهمین اجلاس خود در مکه که بامداد امروز برگزار شد، پیشنهادات ارائه شده از سوی آمریکا را در قالب طرح موسوم به «معامله قرن» نامناسب با حقوق ملت فلسطین عنوان کرد و با اصرار اعضا، محکومیت معامله قرن رقم خورد.


این محکومیت در حالی انجام شده که عربستان سعودی بارها علاوه بر حمایت پیدا و پنهان از معامله قرن، بخشی از پازل اجرایی آن بوده است. همچنین در بیانیه پایانی این اجلاس به دلیل مخالفت برخی اعضا ازجمله عراق، عربستان نتوانست بند روشن و صریحی در اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی ایران بگنجاند.


در این بیانیه آمده است: «سازمان همکاری اسلامی هرگونه پیشنهاد (آمریکا را) برای حل مسالمت‌آمیز موضوع فلسطین نامتناسب و ناهماهنگ با حقوق مشروع و انکارناپذیر ملت فلسطین می‌داند و آن را محکوم می‌کند».


سازمان همکاری اسلامی علاوه بر محکوم کردن انتقال سفارتخانه‌های آمریکا و گواتمالا به قدس اشغالی، تأکید کرد: «این سازمان همه کشورها را به تحریم هر کشوری فرا می‌خواند که قصد دارد دفاتر دیپلماتیک خود را در شهر قدس افتتاح کند».


این سازمان منطقه‌ای در بیانیه خود آورده است: «هرگونه تصمیمی که به تغییر بافت جغرافیایی و اوضاع قانونی جولان منجر شود، ازجمله تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در اعطای بخشی از این منطقه به اسرائیل غیر قانونی و محکوم است».


سازمان همکاری اسلامی بدون اتهام‌زنی به کشور خاصی، اقدامات خرابکارانه در بندر «الفجیره» و آب‌های اقتصادی دولت امارات را محکوم کرد و آن را اقدامی خواند که سلامت ناوبری دریایی و امنیت منطقه را تهدید می‌کند.


در این بیانیه آمده است: «سازمان همکاری اسلامی خواهان توقف فوری خشونت‌ها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا و پذیرش مسئولیت اقدامات وحشیانه علیه این اقلیت از سوی دولت میانمار است».


به گزارش آنا، چهاردهمین اجلاس سازمان همکاری اسلامی که با مشارکت 57 کشور برگزار شد، سومین نشست در سطح رؤسای کشورهای مشارکت‌کننده در اجلاس مکه بود. پیش‌تر عربستان در دو نشست شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب تلاش کرده بود تا کشورهای عربی و اسلامی را علیه جمهوری اسلامی ایران تحریک کند که با مخالفت سران برخی کشورها، در این موضوع ناکام ماند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب