دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1394 - 10:35

سازمان همکاری‌های اسلامی: کشورهای عربی درهای خود را به‌روی پناه‌جویان سوری باز کنند

سازمان همکاری اسلامی (OIC) روز گذشته (یکشنبه) در جده عربستان، نشستی اضطراری با هدف بررسی بحران پناه‌جویان سوری برگزار کرد.
کد خبر : 38515

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از روزنامه «رای‌الیوم»، سازمان همکاری‌های اسلامی در بیانیه پایانی جلسه اضطراری روز گذشته (یکشنبه) با تکرار ادعاهای خود درباره دست داشتن نظام سوریه در بحران کنونی این کشور تاکید کرد: همه کشورها به‌ویژه کشورهای عضو سازمان باید با هدف ابراز همدردی و همبستگی با مسلمانان، درهای خود را به روی پناه‌جویان سوری باز کنند.


براساس این گزارش، در این بیانیه بدون اینکه نامی از کشورهای حوزه‌خلیج‌فارس ازجمله عربستان بیاید، آمده است: ترکیه، اردن، لبنان، عراق و مصر باید بدون درنظر گرفتن کمبود امکانات و از روی سخاوت، میزبان پناه‌جویان سوری‌ باشند. این در حالی است که در حال حاضر تعداد سوری‌هایی که در برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری‌ها، میهمان هستند از هفت میلیون تجاوز کرده است.


این سازمان با ابراز نگرانی نسبت به ناامنی سیاسی و اوضاع بی‌ثبات کنونی در سوریه و آنچه «جنایات انسانی» خوانده است، می‌افزاید: اوضوع ناامن سوریه موجب شده است تا اکنون شاهد فوج فوج مهاجرت مردم سوریه و افزایش تعداد سوری‌های فراری از کشورشان باشیم که خواستار پناهندگی در کشورهای خارج از منطقه هستند.


در این بیانیه از سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است تا راه‌حلی فوری برای حل بحران سیاسی و جنگ داخلی در سوریه ارائه کنند. این در حالی است که در داخل سوریه نیز طرف‌های سوری می‌کوشند به راه‌حلی برای خروج از بحران فاجعه‌بار انسانی دست یابند.


در این نشست بر لزوم اجرای کامل بیانیه ژنو و تشکیل دولت انتقالی با هدف ایجاد دولت جدیدی در سوریه تاکید شد، دولتی دموکرات و مردمی که به قانون و حقوق بشر احترام بگذارد.


این بیانیه با تاکید بر اینکه مهاجرت سوری‌ها به خارج از کشور تبدیل به عاملی برای بی‌ثباتی منطقه و خارج از آن می‌شود، تصریح می‌کند: شورای امنیت سازمان ملل باید عملکرد سریعی از خود نشان دهد و ابعاد مختلف این بحران را با هدف حفظ صلح در سوریه و برقراری امنیت و ثبات در این کشور بررسی کند.


علاوه بر این، سازمان همکاری‌های اسلامی با ادعای دست داشتن دولت سوریه در بحران کنونی، نسبت به بی‌توجهی «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه به اوضاع داخلی و بحران این کشور انتقاد و جنایت‌های گروه‌های افراطی دیگر ازجمله داعش علیه غیرنظامیان را محکوم می‌کند.


در این بیانیه از مجامع بین‌المللی و نظام سوریه خواسته شده است تا درقبال جان شهروندان و راه‌های امرار معاش آن‌ها مسئولیت‌پذیر باشند و موج مهاجرت کنونی را تا حد امکان کاهش دهند.


همچنین در این بیانیه بدون اینکه اشاره‌ای به جنایت گروه‌های افراطی در سوریه و کشتار غیرنظامیان و حمایت‌های کشورهای عربی و غربی از آن‌ها شود، از همه کشورها خواسته شده است تا از ارائه کمک‌های نظامی به دولت سوریه خودداری کنند.


جلسه سازمان همکاری اسلامی در حالی برگزار شد که سازمان ملل متحد برآورد کرده است اگر جنگ داخلی سوریه ادامه یابد، تا پایان سال میلادی جاری یک میلیون نفر دیگر در این کشور آواره می‌شوند.


پیشتر «یعقوب حلو» هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه در سوریه از کشورهای مختلف خواسته بود تا جایی‌که می‌توانند به برنامه‌های کمک به آوارگان سوری کمک کنند.


وی گفته بود: اگر برای پایان جنگ اقدامی انجام نشود، در ماه‌های آینده بسیاری از خانه‌هایشان آواره می‌شوند. ادامه این اوضاع باعث خواهد شد که وضع پناه‌جویان در اروپا به مرحله‌ای برسد که تنها سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم با آن قابل مقایسه است.


در چهار سالی که از آغاز جنگ داخلی سوریه می‌گذرد، حدود نیمی از جمعیت ۲۲ میلیون نفری این کشور آواره شده‌اند که بیش از چهار میلیون نفرشان به کشورهای دیگر پناه برده‌اند.


سازمان ملل متحد وضع آوارگان سوری را بدترین بحران انسانی معاصر خوانده است.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب