دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1398 - 18:00
برنده و بازنده انتخابات اروپا؛

پارلمان اروپا در قبضه راست‌گرایان و مخالفان قاره سبز+جدول

سوت پایان انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در حالی زده شد که احزاب دست راستی، سبز و مخالف اتحادیه اروپا پیروزی‌های بزرگی کسب کردند.
کد خبر : 384356
photo_2019-05-28_10-21-08.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-محمدعلی حسن‌نیا؛ نهمین انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا برای انتخاب ۷۵۱ عضو پارلمان اروپا با حضور بیش از ۵۱۲ میلیون نفر از ۲۸ کشور عضو این قاره از پنجشنبه هفته گذشته تا یکشنبه برگزار شد. برآیند اصلی این انتخابات، پیروزی احزاب دست‌راستی، ضد مهاجرت و سبز در قاره اروپا بود؛ احزابی که نشان می‌دهند اتحادیه اروپا از روند چپ‌گرایی و لیبرالی به سمت راست‌گرایی افراطی و ضدمهاجرت تغییر وضعیت خواهد داد. یکی از نکات دیگر در پیروزی احزاب راست‌گرا در قاره سبز مخالفت آنها با اصل اتحادیه اروپاست. نمای کلی نتایج انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در جدول ذیل خلاصه شده است.


































































































جدول کرسی ائتلاف‌ها اتحادیه اروپا
رتبه احزاب نام ائتلاف‌ها گرایش ائتلاف‌ها موضع نسبت به اتحادیه اروپا تعداد کرسی‌ها تغییر کرسی نسبت به دوره گذشته رهبران حوزه انتخابیه 
نخست حزب مردم اروپا راست میانه(دموکرات مسیحی، لیبرال و محافظه‌کار) موافق اتحادیه اروپا 179 38 کرسی کاهش مانفرد وبر آلمان
دوم  حزب سوسيال دموکرات اروپا  چپ میانه موافق اتحادیه اروپا با اصلاحات 150 37 کرسی کاهش فرانس تیمرمن هلند
سوم اتحادیه لیبرال و دموکرات اروپا راست میانه ضد اتحادیه اروپا و مهاجرت 107 39 کرسی افزایش خی ورهوفستات بلژیک
چهارم سبز میانه ضد اتحادیه اروپا و مهاجرت 70 کرسی 18 کرسی افزایش

باس اکهوت
اسکا کلر


هلند-آلمان
پنجم محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان اروپا راست میانه شکاک به اتحادیه اروپا 58 کرسی 18 کرسی کاهش یان زهرادیل جمهوری چک
ششم اروپای ملل و آزادی راست افراطی ضد اتحادیه و مهاجرت 58 کرسی 23 کرسی افزایش نیکولاس بی و
مارسل دی گراف
فرانسه
هلند
هفتم حزب استقلال راست افراطی ضد اتحادیه اروپا 56 کرسی 15 کرسی افزایش نایجل فاراژ انگلیس
هشتم حزب کارگری چپ سنتی موافق اتحادیه با اصلاحات 38 کرسی 14 کرسی کاهش ویولتا تومیچ
نیکو کوئه
اسلوونی

درون کشورهای اتحادیه اروپا هم وضعیت به همین شکل است و بیشتر احزاب راست افراطی، سبز و استقلالطلب از اتحادیه اروپا و ضدمهاجرت رأی آورده‌اند.



(پیش‌بینی انتخابات 2019)

احزاب سبز اروپایی به‌ویژه در فرانسه، آلمان و ایرلند فراتر از انتظارها ظاهر شدند و نتایج بهتری نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۴ پارلمان اروپا کسب کردند.


آلمان-پیروزی سبزها؛ کاهش آرای مرکل


در آلمان بیش از ۲۲ درصد از شرکت‌کنندگان در انتخابات به حزب سبز رأی دادند و سبب شد تا این حزب در جایگاه دوم قرار بگیرد و بتواند در پارلمان ۲۳ کرسی داشته باشد. در این کشور حزب «دموکرات مسیحی» با ۲۸ درصد آرا در جایگاه نخست ایستاد. سبزها با کسب دست‌کم 21.8 درصد آرا یکی از بزرگ‌ترین پیروزی‌های سیاسی خود را تجربه می‌کنند. میزان آرای سبزها دو برابر انتخابات قبلی در سال ۲۰۱۴ است. «حزب سوسیالیست» آلمان با 15.5 درصد آراء سوم است و راست‌گرایان افراطی «آلترناتیو برای آلمان» با کسب ۱۰ رصد آراء مجوز حضور در پارلمان را به دست آورده‌اند. با وجود پیشتازی حزب دموکرات مسیحی، این حزب ضعیف‌ترین نتایج تاریخی خود را در انتخابات اروپایی کسب کرده است.



حزب سوسیالیست آلمان نیز کم‌ترین آرای تاریخی خود را در ایالت برمن در ۷۳ سال گذشته به دست آورده است. نتایج همین آمار نشان می‌دهد که محبوبیت‌ راست‌های افراطی «آلترناتیو برای آلمان» نسبت به انتخابات پیشین پارلمان اروپا دست‌کم سه درصد افزایش یافته است. در آلمان که با ۹۶ کرسی بیشترین سهم را در این پارلمان دارد ۴۱ فهرست در اختیار رأی‌دهندگان قرار گرفته است.


فرانسه؛ باخت ماکرون به جلیقه زردها



در فرانسه نیز سبزها بعد از حزب راست افراطی و حزب امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری ایستادند و اکنون ۱۲ کرسی پارلمان را کسب کرده‌اند. «حزب اتحاد ملی» به رهبری مارین لوپن، جریان اصلی راست افراطی فرانسه  25 درصد آرا در رتبه نخست قرار گرفت، «حزب جمهوری به پیش» به رهبری امانوئل ماکرون با کسب با 22 درصد آراء در جایگاه دوم قرار دارد. حزب «اروپای اکولوژیست» سبزها به رهبری یانیک ژدو هم با 14 درصد آراء سوم است. گفتنی است؛ جنبش اعتراضی جلیقه زردها در این کشور از محبوبیت حزب امانوئل ماکرون کاسته است.


انگلیس؛ باخت حزب حاکم و برد خیره‌کننده حزب استقلال جزیره از قاره سبز


حزب حاکم «محافظه‌کار انگلیس» یکی از بازندگان بزرگ انتخابات پارلمانی اروپا بود. راست‌گراهای «برگزیت» پیشتاز این رقابت اروپایی بودند حزب برگزیت با کسب دست‌کم 37 درصد آراء در انتخابات پارلمان اروپا به پیروزی خیره‌کننده‌ای دست یافت.



نایجل فاراژ که از طرفداران استقلال انگلیس از اتحادیه اروپا است، رهبری این حزب را در دست دارد. حزب «لیبرال دموکرات»، به‌عنوان جریان سیاسی اصلی مخالف خروج انگلیس با 20 درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارند. حزب کارگر با 15 درصد آراء سوم است. محافظه‌کاران حاکم هم تنها 9 درصد آرا را کسب کرده‌اند. دو حزب اصلی این کشور (حزب محافظه کار و حزب کارگر) شکست‌های سنگینی را متحمل شدند.


ایتالیا-وزیر کشور در رأس راست‌گرایان افراطی ایتالیا



در ایتالیا حزب دموکرات توانست حزب «جنبش ۵ ستاره» را کنار بزند و با کسب مقام دوم ۱۹ کرسی را به خود اختصاص دهد. حزب «راست‌گرای افراطی لگا» به رهبری ماتئو سالوینی، وزیر کشور، با 34 درصد آراء در جایگاه اول قرار گرفت. براساس شمارش آرا اولیه، حزب دموکرات (چپ میانه) با ۲۳/۵ درصد و جنبش پنج ستاره با ۱۶/۶ درصد آراء در مکان‌های بعدی قرار گرفتند. گفتنی است؛ آینده دولت ایتالیا به نتایج انتخابات پارلمان اروپا گره خورده است.


اسپانیا و پیروزی قاطع سوسیالیست‌ها، ورود رهبر استقلال‌طلبان کاتالونیا به اروپا


در اسپانیا هم، حزب سوسیالیست توانست پیروزی قاطعی به دست آورد و ۱۹ کرسی را در اختیار بگیرد.دو تن از رهبران جدایی‌طلب کاتالونیا یعنی کارلوس پوجدمون که اکنون در تبعید است و اوریول ژانکه‌را که به اتهام شورش، فتنه و سوء‌استفاده از اموال عمومی برای برگزاری همه‌پرسی استقلال کاتالونیا در زندان هستند نیز با رأی اسپانیایی‌ها به پارلمان راه یافتند. 



کارلوس پوجدمون



حزب سوسیالیست به رهبری نخست‌وزیر پدرو سانچز توانسته 33 درصد آراء را به خود اختصاص دهد. حزب محافظه کار مردم حدود ۲۰ درصد و حزب راست افراطی وُکس این کشور نیز نزدیک به 7۵ درصد آرا را کسب کرده‌اند. آرای حزب عوامگرای وُکس در مقایسه با انتخابات سراسری ماه گذشته اسپانیا حدود ۴ درصد ریزش داشته است.


لهستان-مجارستان؛ پیروزی مخالفان اتحادیه اروپا


بهترین پیروزی احزاب منتقد اتحادیه اروپا در مجارستان به دست آمد؛ جایی که «حزب فیدز» متعلق به نخست‌وزیر راستگرا یعنی «ویکتور اوربان» توانست ۵۳ درصد آرا را به خود اختصاص دهد و ۱۳ کرسی را در پارلمان اروپا کسب کند. این حزب حالا باید تصمیم بگیرد که آیا در ائتلاف راست میانه «حزب مردم اروپا» باقی بماند یا به ائتلاف راستگرای افراطی سالوینی بپیوندد. در لهستان هم حزب منتقد اتحادیه ۵۳ درصد آراء را به دست آورد. در مجموع به نظر می‌رسد این احزاب منتقد توانسته‌اند ۲۳۵ کرسی از مجموع ۷۵۱ کرسی را به خود اختصاص دهند.


هلند؛ پیروزی چپ‌ها


حزب کارگر هلند (PvdA) برخلاف پیش بینی تمام نظرسنجی‌ها در جریان انتخابات پارلمان اروپا، بیشترین میزان رای را به دست آورد. نتایج آخرین نظرسنجی‌ها پیش از برگزاری انتخابات نشانگر پیشتازی عوامگرایان و راست‌های میانه بود. نتایج اعلام شده آرا در هلند نشان می‌دهد که جریان اصلی چپ میانه این کشور موفق شده در انتخابات روز پنجشنبه از احزاب دست راستی لیبرال (VVD) و عوام‌گرایان (FvD) موقعیت بهتری را کسب کند. حزب کارگر با کسب دست‌کم ۱۹درصد آرا پنج کرسی از ۲۶ جایگاه کشور هلند در پارلمان اروپا را کسب کرده است. رهبر این حزب فرانس تیمرمن، نایب رئیس کنونی کمیسیون اروپا است. تیمرمن همچنین یکی از نامزدهای ریاست کمیسیون اروپاست. حزب راستگرای افراطی که طرفدار ایده‌های ضدمهاجرتی است در این انتخابات تنها ۳.۵ درصد آراء را به دست آورد که در قیاس با 13.5 درصد آراء به دست آمده در سال ۲۰۱۴ برای این حزب شکست محسوب می‌شود.



(اجتماع راست‌گرایان افراطی در اروپا)

پیروزی احزاب سبز در اروپا، هم به یک معنا واقعی و هم محدود بود. این احزاب در کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و فنلاند مقام‌های دوم یا سوم را به خود اختصاص دادند. با این حال نتوانستند حتی یک کرسی در اروپای شرقی و جنوبی به دست بیاورند. در اروپای مرکزی هم وضعیت برای آنان خیلی بهتر نبوده است. آن‌ها در این منطقه تنها توانستند در اتریش دو کرسی کسب کنند. نمای کلی انتخابات پارلمان اروپا نشان از پیروزی مخالفان اتحادیه اروپا دارد و باید منتظر بود که یک فرد راست‌گرا و مخالف اتحادیه ریاست قاره سبز را برعهده گیرد. 



از سوی دیگر، ریاست بر پارلمان قاره سبز هم برای اروپا دردسرساز شده است. سالوینی به همراه دیگر ملی‌گرایان افراطی و احزاب عوام‌گرای 11 کشور اروپایی در این انتخابات با دیگر نامزدها رقابت خواهند کرد. خی فرهوفستات، رهبر اتحاد لیبرال-دموکرات‌ها برای گروه اروپا و عضو بلژیکی پارلمان اتحادیه اروپا، دوشنبه ماتئو سالوینی، وزیر کشور و معاون اول نخست‌وزیر ایتالیا را به مناظره و چالش سیاسی دعوت کرد. وی وزیر کشور  را متهم کرد که «از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای نابود کردن اروپا پول گرفته است.» مارگارت وستاگر، کمیسر اتحادیه اروپا در امور رقابت‌های بازرگانی یکشنبه شب با پیروزی در انتخابات پارلمان اروپا، خواستار پایان دادن به دوران قدرت راست میانه در این اتحادیه شد. او یکی از شانس‌های ریاست کمیسیون اتحادیه اروپاست. گفتنی است؛ مانفرد وبر، فرانس تیمرمن، یان زهرادیل، اوریول ژانکه‌را و مارگرت وستاگر از شانس‌های ریاست بر پارلمان اتحادیه اروپا هستند. 


در مجموع احزاب مخالف اتحادیه اروپا به‌ویژه در انگلیس پیروزی بزرگی را کسب کردند که نشان از تقویت طرفداران برگزیت در این کشور است؛ هر چه که هست اتحادیه اروپا و راست‌گرایان روزهای سختی در پیش دارند و نتیجه آن قطعا به نفع همگرایی قاره سبز نخواهد بود.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب