آشنایی با موقوفهای 60 هکتاری برای تأمین دارو و درمان بیماران
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از اداره کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری، موقوفه مرحوم محمدرضا ریاحی یکی از مهمترین موقوفات استان چهارمحال و بختیاری است که از محل درآمد آن سالانه هزاران بیمار نیازمند به صورت رایگان معالجه و درمان میشوند.
موقوفه مرحوم ریاحی شامل مزرعهای است به وسعت ۶۰ هکتار در غرب شهرکرد در حومه شهر است که سال ۱۳۴۱ با نیت تأمین دارو و درمان بیماران وقف شد.
مرحوم محمد ریاحی چالشتری فرزند حاج عبدالوهاب از بزرگان قریه چالشتر بود که سال ۱۲۸۵ مصادف با انقلاب مشروطه در شهر تهران به دنیا آمد.
وی تحصیلات ابتدایی تا پزشکی خود را در تهران گذراند و پس از آن برای تکمیل تحصیلات پزشکی خود به کشورهای فرانسه و آمریکا سفر کرد.
مرحوم ریاحی پس از گذراندن تحصیلات تکمیلی خود در حوزه پزشکی به ایران بازگشت و در شهر اصفهان سکونت کرد.
وی پزشکی بسیار حاذق و در اکثر مواقع بهصورت رایگان به طبابت نیازمندان و فقرا میپرداخت و در کنار مرحوم حبیبالله حسینی دهکردی که به خیراندیشی معروف بود به شهرت رسید.
ریاحی از شاگردان رحیم ارباب و از دوستان آیتالله مدرس بود که پس از گذراندن دوره پزشکی در فرانسه، تصمیم گرفت برای منزل رحیم ارباب حمام درست کند؛ اما به توصیه این شخص، هزینه ساخت حمام را برای ساخت درمانگاه برای نیازمندان صرف کرد.
وی 23 آبان 1341 با تصویب قانون اصلاحات ارضی سهمالارث زراعی پدری خود را که شامل ۲۴ حبه مشاع از ۷۲ حبه مزرعه گوهرباران با قدرالحصه از یک رشته قنات اختصاصی که در حومه شهر چالشتر از توابع شهرستان شهرکرد واقع شده را وقف درمانگاه و بهداری وقت چالشتر با نیت دارو و درمان نیازمندان، فقرا و ساکنان آنجا کرد.
بر اساس اسناد موجود، محمد ریاحی چالشتری نخستین پزشک واقف استان چهارمحال و بختیاری است که بعد از انقلاب در شهر اصفهان دارفانی را وداع گفت و در همان شهر به خاک سپرده شد.
اکنون نیز درمانگاه موقوفه حاج محمد آقا نیکزاد چالشتری محل اجرای نیت موقوفه محمد ریاحی (مزرعه گوهر باران) است.
انتهای پیام/4117/4103/
انتهای پیام/