دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1398 - 11:43
ملکی در گفتگو با آنا:

100درصد عملیات‌های آتش‌نشانان برای مهار خودکشی‌ها موفقیت‌آمیز بود

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی گفت: 100درصد عملیات‌هایی که نیروهای آتش‌نشانی در خصوص مهار خودکشی و جلوگیری از وقوع آن حضور داشتند موفقیت‌آمیز بوده است.
کد خبر : 384019
n83184995-72803994.jpg

جلال ملکی در گفتگو با خبرنگار حوزه انتظامی و حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: وقتی حادثه‌ای مانند خودکشی رخ می‌دهد، یکی از گروه‌هایی که برای نجات به محل حادثه اعزام می‌شوند، آتش‌نشانان هستند.


وی با تأکید بر اینکه برای حادثه‌ای مانند خودکشی، دوره تخصصی برگزار نمی‌شود، گفت: این اتفاق ناخوشایند آمار بسیار کمی دارد و به همین دلیل دوره یا ردیف آموزشی برای آتش‌نشانان در این خصوص وجود ندارد اما در کلاس‌هایی که آتش‌نشانان سپری می‌کنند، مباحث روان‌شناسی مطرح می‌شود.


سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با تأکید بر اینکه بیشتر عملیات‌های موفق آتش‌نشانان ناشی از تجربه آنان بوده است که منجر به بازگرداندن فردی می‌شود که تصمیم به خودکشی داشته است، تصریح کرد: به دلیل تعامل آتش‌نشانان با مردم و حضور آنها در دل جامعه بیشتر آنها در جریان مشکلات مردم قرار دارند و پس از آنکه متوجه می‌شوند که فرد با چه هدفی تصمیم دارد این کار غیرعقلانی را انجام دهد، تلاش می‌کنند که او را منصرف کنند.


ملکی خاطرنشان کرد: بعد از ورود نیروهای آتش‌نشانی بلافاصله از پلیس و نیروهای اورژانس اجتماعی نیز برای کمک درخواست می‌شود و آنها نیز در محل حادثه حاضر می‌شوند.


وی با بیان اینکه نزدیک به 100 درصد عملیات‌هایی که نیروهای آتش‌نشانی در خصوص خودکشی حضور داشته‌اند موفقیت‌آمیز بوده است، ادامه داد: بسیاری از آموزه‌های آتش‌نشانان از طریق تجربی کسب می‌شود و در چنین مواردی تلاش می‌شود از تجربیات قدیمی‌ها نیز استفاده شود.


سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با تأکید بر اینکه علاوه بر نزدیک‌ترین ایستگاه محل حادثه، افسر آماده نیز به محل اعزام می‌شود، ادامه داد: فرمانده باتجربه هر منطقه در صورت نیاز در محل حادثه حاضر می‌شود و حضور او تجربیاتش را به بقیه نیز منتقل خواهد کرد.


ملکی با اشاره به اینکه تلاش می‌شود که عوامل تحریک فرد مذکور فراهم نشود، ادامه داد: روال کار در چنین مأموریت‌هایی بر این است که آژیر و چراغ گردان خودروهای آتش‌نشانی روشن نمی‌شود و تلاش می‌کنند خودروها در فاصله دور از محل پارک شود. نیروهای آتش‌نشانی نیز در فاصله پنج و 6 متری فرد حاضر شده و سعی می‌کنند او را از کار خود منصرف کنند. هر چند که نیروهای آتش‌نشانی درصدد این هستند که عوامل تحریک‌کننده حادثه را نیز برطرف کنند به این معنا که اگر فردی بخواهد او را تحریک کند که خودش را پرتاب کند، بلافاصله وی دستگیر و از محل حادثه خارج می‌شود.


انتهای پیام/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب