3 میلیون و 500 هزار کودک گرسنه در انگلیس زندگی میکنند
گروه بینالملل خبرگزاری آنا، ۲۳ ژوئن سال ۲۰۱۶ میلادی(سوم تیر سال 1395) نقطه مهمی در جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا است. در این روز 17 میلیون انگلیسی به خروج از اتحادیه اروپا برای رسیدن به زندگی بهتر و رفاه بیشتر رأی دادند. آنها خواستار این بودند که دیگر در نظام اقتصادی اروپا و ریاضتهای مالی و پولی این اتحادیه جای نداشته باشند، تا بتوانند زندگی بهتر و راحتتری را تجربه کنند.
مردم انگلیس سالهاست که از هزینههای سرسامآور زندگی، تغذیه و مسکن در این کشور رنج میبرند. لندن پایتخت جزیره انگلیس گرانترین شهر برای زندگی در جهان محسوب میشود. متوسط هزینههای زندگی در انگلیس بیش از 120 برابر در ایران است، به همین دلیل بسیاری از مهاجرین در انگلیس در رنج و سختی معیشتی هستند. بر اساس نتایج یک آمار، هزینه یک وعده غذایی معمولی در لندن بیش از 15 پوند(معادل 270 هزار تومان) است.
همچنین هزینههای دانشگاهی، زندگی و خوراک در این کشور روزبهروز افزایش مییابد. بنمایه اعتراضات سراسری دانشجویان در سالهای 2015 و 2016، فقر در انگلیس بود. بر اساس نوشته روزنامه ایندیپندنت، بیش از 250 پوند(معادل تقریبی 4 میلیون تومان) به شهریه دانشجویان در این کشور اضافه شده که با احتساب مبلغ قبلی به 9 هزار و 250 پوند(160 میلیون تومان) رسیده است.
در ادامه به پژوهشی در انگلیس اشاره خواهیم کرد. در این جستجو آمده است که در کمتر از 10 سال اخیر در انگلیس یک میلیون نفر به تعداد کودکان فقیر در این کشور اضافه شده است. مجمع اتحادیههای صنفی انگلیس گفته که مجموع درآمد والدین این کودکان زیر خط فقر یعنی (21 هزار پوند در سال، معادل درآمد ماهیانه 30 میلیون تومان) است؛ هزینههای زندگی به قدری در انگلیس بهویژه در لندن بالاست که باید یک خانواده برای تأمین یک زندگی ساده، ماهانه بیش از 30 میلیون تومان درآمد داشته باشد.
همچنین مجمع صنفی جزیره انگلیس در گزارش خود به این نکته اشاره کرده است که حدود 600 هزار نفر از کودکان زیر خط فقر در انگلیس، دیگر کمک هزینههای دولتی دریافت نمیکنند و از سال 2010 میلادی میزان رشد فقر در این کشور بهشدت افزایش یافته است. البته مارگارت گرینوود، وزیر کار دولت سایه انگلیس این آمار را وحشتناک خوانده و با انتقاد از سیاستهای ترزا می گفته بود که وی وعده بهبود شرایط را داده بود.
از سوی دیگر، رسانه دولتی پادشاهی انگلیس یعنی «بی بی سی» بر اساس تحقیقی اذعان کرد که این کشور بالاترین آمار فقر را در میان کشورهای توسعهیافته جهان دارد و تا سال 2018 بیش از 3 میلیون و 500 هزار کودک در این کشور فقیر زندگی میکردند. حتی یکی از مصاحبهکنندگان به این شبکه میگوید برخی شبها آنقدر گرسنگی میکشد تا فقط بتواند قبض آب و برق را پرداخت کند. همچنین بر طبق آماری که این شبکه منتشر کرده است از هر 6 کودک فقیر در انگلیس یک نفر دست به خودکشی میزند.
افزون بر این، مؤسسه رزولوشن در تحقیق خود درباره میزان فقر اعلام کرده است که حدود 448 هزار نفر از مردم انگلیس حدود 11 هزار میلیارد پوند ثروت دارند یعنی تنها یک درصد جامعه انگلیس! و 15 درصد جمعیت انگلیس هم هیچ ثروتی ندارند. از سوی دیگر، تعداد افرادی که به مسکن در انگلیس دسترسی دارند پنج درصد در 10 سال اخیر کاهش یافته است. این مؤسسه گفت که فاصله طبقاتی و شکاف اقتصادی در این جزیره روزبهروز در حال افزایش است. طبق یافتههای این بنیاد، درآمد فقیرترین اقشار انگلیسی بین سال های ۲۰۱۷ و تا ۲۰۱۸ بین ۵۰ تا ۱۵۰ پوند در ماه کاهش یافته است.
این آمارها ادامه دارد و هر روز هم بیشتر از رسانههای انگلیسی به بیرون درز میکند. روزنامه گاردین چندی پیش طی سر مقالهای نوشته شده بود که 4 میلیون نفر در انگلیس با درآمدی که ۵۰ درصد کمتر از خط فقر است، زندگی میکنند. پیشبینی «موسسه مطالعات مالی» این است که فقر کودکان انگلیسی بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، تا هفت درصد افزایش مییابد. همچنین از سال ۲۰۰۸ دولت انگلیس بهصورت سالانه اقدام به کاهش بودجه رفاهی و کمکهای اجتماعی در این کشور کرده است که در همین سالها بسیاری از دانشجویان دست به اعتراض و اعتصاب سراسری زدند.
همچنین موسسه «تراسل تراست» که بزرگترین خیریه غذایی در انگلیس است در آماری آورده است: «در سال 2013 حدود یک میلیون نفر در این کشور برای تأمین غذای خود به خیریهها وابسته بودند و حداقل 4 میلیون و 700 هزار نفر در فقر غذایی به سر میبرند».
با تمام آمارهایی که درباره فقر منتشر میشوند، هزینههای سرسامآور دربار سلطنتی در این کشور هم بیداد میکند. گفتنی است بر اساس اطلاعات و آمار مؤسسه تشریفاتی انگلیسی «bridebook» مراسم عروسی سلطنتی «شاهزاده هری» نوه ملکه انگلیس تقریباً 43 میلیون دلار شده است. نکتههای جالب و غمانگیزتری نیز در این آمارها دیده میشود. هزینه تأمین امنیت مراسم عروسی سلطنتی شامل استقرار تک تیراندازها روی پشت بامها، پلیس مخفی و پهپادها نیز حدود 40 میلیون دلار شده است. همچنین هزینههای جانبی دیگر شامل غذا، گلآرایی و لباس عروس هم حدود 3 میلیون دلار بود. قیمت لباس عروسی مگان مارکل هم 550 هزار دلار بوده است. لباس ابریشمی سفید مگان مارکل بوسیله «کلار کلر»، طراح انگلیسی مشهور طراحی شده بود.
انتهای پیام/