مشکلات زیادی داشتیم اما منتقدان ندیدند
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، نشست خبری مربیان تیم ملی تکواندو برای بررسی نتایج تیم ملی در رقابتهای جهانی منچستر با حضور فریبرز عسگری و مهرو کمرانی سرمربیان تیم ملی مردان و بانوان صبح امروز در خانه تکواندو برگزار شد.
فریبرز عسگری در ابتدای این نشست گفت: ابتدا عرض سلام و خسته نباشید میگویم خدمت همه اصحاب رسانه و امیدوارم مثل همیشه حامی ما باشید.اردوی تیم ملی تکواندو برای رقابتهای قهرمانی جهان طی چهار روز در اواسط دی سال گذشته برگزار شد و با حضور 70 مدعی یکی از شفافترین رقابتهای انتخابی برگزار شد. پیرو این مسابقه 34 نفر جواز حضور در تیم ملی را گرفتند، علاوه بر این نفرات مهدی خدابخشی به تیم ملی راه پیدا کرد و در نهایت 35 نفر به اردو راه پیدا کردند.
سرمربی تیم ملی تکواندو ادامه داد: اردوی تیم نلی از اواخر دی شروع شد که در مجموع 110 روز اردوی تمرینی به همراه 142 جلسه تمرینی داشتیم. در اسفند تست آمادگی جسمانی از ملیپوشان در آکادمی ملی المپیک گرفته شد.سه مسابقه بینالمللی جام باشگاههای آسیا، جام فجر و جام ریاست فدراسیون جهانی داشتیم.
وی گفت: تیم ملی کشورمان موفق شد در این مسابقات به قهرمانی برسد که البته قهرمانی چندان برای ما مهم نبود بلکه امتیازات که به تیم ملی اضافه شد برای ما اهمیت بیشتری داشت.در نهایت در اواخر سال گذشته ترکیب تیم ملی مشخص شد. مرحله دوم اردو هم از 18 اسفند با 9 جلسه بدنسازی و 10 جلسه فنی برگزار شد. مرحله سوم اردو هم در اوایل سال 98 با 18 جلسه بدنسازی برگزار شد. اواخر فروردین تا 18 اردیبهشت هم آخرین تمرین ما برگزار شد که در مجموع 142 جلسه تمرینی داشتیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: قبل از اعزام به مسابقات جهانی قرار بود تورنمنتی در آلمان داشته باشیم اما متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی که در کشور حاکم است نتوانستیم در این مسابقه شرکت کنیم که در نهایت بدون مسابقه تدارکاتی راهی رقابتهای جهانی شدیم.
وی گفت: در دوره های گذشته در سه هفته آخر دیدارهای روبهرو داشتیم اما در این دوره این مسابقات را از دست دادیم و به همین خاطر تمرینات را طوری طراحی کردیم که بیشترین فشار روی بازیکنان بیاید. من بارها از منتقدانی که امروز که خیلی راحت ما را نقد می کنند خواستم که بر سر تمرینات بیایند و تمرینات را از نزدیک ببینند اما متاسفانه هیچ کس نیامد. در سالن تمرین ما شیاپ چانگهای پنج متر، هفت متر و چهار متر تهیه کردیم تا فشار بیشتری به ملی پوشان وارد کنیم.
سرمربی تیم ملی ادامه داد: به هیچ عنوان قصد گله گذاری ندارم چرا که شرایط اقتصادی کشور را درک کردیم و میدانستیم نمیتوانیم به همه خواستههای خودمان برسیم. با همه داشتهها کنار آمدیم و این جوانانی که در اردوی حضور داشتند با شایستگی به تیم ملی راه پیدا کردند و قدیمیها را شکست دادند از جان و دل مایه گذاشتند. مطمئن باشید ملیپوشان ما از هیچ موردی کوتاهی نکردند. پنج نفر از ملی پوشان ما سابقه حضور در تیم ملی بزرگسالان را نداشتند اما با شایستگی انتخاب شدند.
عسگری ادامه داد: تیم چندین ماه به عنوان خانواده در کنار هم فعالیت کرد، تمام تلاش من این بود که کارهای روتین روزانه ملیپوشان با شرایط اردو متفاوت باشد. همچنین رعایت نظم و انضباط نسبت به دورههای قبل به بالاترین حد استاندارد رسید. رسیدن به روحیه تیمی مهمترین هدف ما بود اما متاسفانه عدم صدور روادید شیرازه تیم را بههم زد. چهار ملیپوش تیم زودتر اعزام شدند. اما اعزام چهار ملیپوش اصلی ما که امتیاز آنها برای ما اهمیت بالایی داشت تا دقیقه 90 مشخص نبود.
وی ادامه داد: در این شرایط تصمیم گرفته شد که من در کنار ملیپوشان بمانم تا تکلیفشان مشخص شود، اما با توجه به اینکه همچنان عدم صدور روادید ملیپوشان ادامه داشت من راهی انگلیس شدم. ویزای هادی پور صادر شد اما متاسفانه ظهر وزنکشی انجام شد و هادی پور پنج بعدازظهر رسید. با این حال از آنها خواهش کردیم اجازه بدهند هادی پور وزنکشی کند اما اجازه ندادند،در نهایت صبح روز مسابقه هادی پور با وزن 54 کیلوگرم وزن کشی شد و دیگر رقبایش با وزن 57 کیلوگرم وزنکشی شدند.
عسگری عنوان کرد: میرهاشم حسینی در دو سال گذشته پای ثابت فینال بودند و نبود او بر عملکرد تیم تأثیرگذار بود.
سرمربی تیم ملی تاکید کرد: رقابتهای انتخابی به صورت شفاف برگزار شد و من در انتخاب بازیکنان هیچ دخل و تصرفی نداشتم. هر کسی مزد زحمات خودش را در این مسابقه گرفت. گاهی وقتها کارشناسان ما نقطه نظرات جالبی اعلام میکنند، آنها قبلاً میگفتند چرا برخی نفرات پای ثابت تیم ملی هستند و چرا انتخابی برگزار نمیشود. وقتی انتخابی برگزار شد میگویند چرا برخی نفرات از تیم خط خوردند. به هر حال از تمام کسانی که ما را منصفانه نقد میکنند تشکر میکنم و امید دارم این جوانانی که امروز در تیم ملی هستند در آینده به موفقیت برسند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا در مورد عدم نتیجهگیری سجاد مردانی تکواندوکار باتجربه تیم گفت: همه شما به خوبی میدانید برای تغییر یک سیستم ما به فرصت زیادی نیاز داریم. سجاد در چند وقت اخیر تغییرات اساسی داشته است. پای چپ او راه افتاده و حتی از ضربات چرخشی استفاده میکرد. سجاد هم جز نفراتی بود که ویزای او دیر صادر شد و آخرین نفر به تیم ملی اضافه شد. در امتیاز طلایی یک لحظه غفلت باعث شد او نتیجه نگیرد.در بازی های آسیایی سعید رجبی در سه بازی در امتیاز طلایی برنده شد. سر امتیاز طلایی بحث سجاد هم به همین شکل بود، حریف برزیلی سجاد شروع کننده شد و او امتیاز گرفت. ما در این مسابقه خوش شانس هم نبودیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو در پاسخ به این سوال که سرمربی به خوبی می داند برخی ملی پوشان از قبل مشخص است که نتیجه نمی گیرند چرا در ترکیب تیم هستند، اظهار کرد: اینکه گفته می شود مربی از قبل می داند یک ملی پوش نتیجه نمی گیرد را قبول ندارم، مربی علم غیب ندارد و من هم طبق عملکرد یک ملیپوش نتیجه او را پیش بینی میکنم. فرزان عاشورزاده قبل از مسابقات جهانی در شرایط پر فراز و نشیب بود. با حضور من در تیم ملی او توانست نقره آسیا را به دست بیاورد. بعد از آن در بازیهای آسیایی به مدال برنز رسید که همان زمان هم به او زیاد انتقاد شد.در مسابقات گرندپری هم نتوانست نتیجه بگیرد. در انتخابی آزاد کشوری او بدون هماهنگی من به وزن بالاتر رفت که مقابل حریف خودش شکست خورد و حریف عاشورزاده هم در مسابقه بعدی خود شکست خورد.
وی افزود: اما با این حال نخواستم که او را کنار بگذارم و پس از شکستش در مسابقات آزاد کشوری به او گفتم که یک شانس دیگر در کیش دارد و اگر بتواند پیروز شود در ترکیب تیم قرار میگیرد. از قبل هم عنوان کرده بودیم که از سه مسابقه هر تکواندوکاری که بتواند دو دیدار را برنده شود به تیم ملی راه پیدا می کند. فرزان با پلنگ افکن مبارزه کرد و یک پیروزی به دست آورد و به همین خاطر وجدانم اجازه نمیداد با این شرایط پلنگ افکن در ترکیب تیم قرار نگیرد. فرزان هم پس از این مسابقه زانویش کمی مصدوم بود و به همین خاطر تحت عمل جراحی قرار گرفت و خوشبختانه در حال حاضر هم دوره نقاهتش را سپری می کند.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر شانس کسب سهمیه المپیک دارید، عنوان کرد: ما در سه وزن میتوانیم سهمیه کسب کنیم. در وزن 81 کیلوگرم، رنکینگ 22 را داریم و به هیچ عنوان به المپیک نمیرسیم. تا قبل از رقابتهای جهانی رنکینگ ملیپوشان به این صورت بود، آرمین هادی پور در رنک چهار، میرهاشم حسینی در رنک 10 و سجاد مردانی در رنک هشت قرار دارند. تمرکز ما روی این سه وزن است. با توجه به اینکه در رقابتهای جهانی امتیاز نگرفتیم در رقابتهای گرندپری میتوانیم امتیاز جمع کنیم. نیازمند حمایت مالی مسئولان وزارت ورزش از فدراسیون هستیم تا بتوانیم به این رقابتها اعزام شویم. موفقیت اتفاقی نیست و لازم است حمایتهای لازم برای کسب موفقیت صورت گیرد. تیم جوانی داشتیم و نیازمند تمرینات بیشتر و حضور در تورنمنتهای خارجی بودیم که میسر نشد. این جوانان مطمئناً حرفهای زیادی در آینده خواهند داشت.
عسگری در پاسخ به این سؤال که بهتر نبود سرمربی تیم ملی با ملیپوشان عازم انگلیس میشد، گفت: نفراتی که روادید آنها صادر نشده بود در ایران حضور داشتند. آنها شانس اصلی تیم ملی بودند و امتیازاتشان در روند کسب سهمیه المپیک تأثیرگذار بود. نفراتی که زودتر اعزام شدند، امتیازشان برای خودشان اهمیت داشت و در روند تیمی تأثیرگذار نبود، به همین خاطر من برای حفظ روحیه آنها من در کنارشان ماندنم. در این رابطه هم از روانشناس تیم کمک گرفتم. ملیپوشان تیم تکواندو همگی جوان هستند و در حد و اندازه خودشان در این مسابقات حاضر شدند. در رقابتهای جهانی، امتیاز حرف اول را میزند. ما در مسابقات بینالمللی تابع قوانین فدراسیون جهانی و المپیک هستیم. متأسفانه با اتفاقاتی که قبل از اعزام برای تیم ملی تکواندو رخ داد و ملیپوشان ما تا دقیقه 90 نمیدانستند که آیا اعزام میشوند یا خیر، شرایط کمی بههم ریخت.
وی در پاسخ به سؤال که آیا در تیم ملی تکواندو اختیار کامل را دارد یا خیر، اظهار کرد: من در حوزه عمل خودم اگر اختیار تام نداشته باشم، کار نمیکنم. تمام امور فنی تیم برعهده من و دستیارانم بود و هیچ کس حق اظهارنظر در مورد آن را نداشت.
سرمربی تیم ملی تکواندو در مورد اینکه چرا با وجود اینکه چندین بار خواست که هادی ساعی به عنوان سرپرست تیم باشد اما این اتفاق نیفتاد، گفت: من تا آنجایی که میدانم این است که قبل از پایان سال، ساعی با رئیس فدراسیون در دو جلسه شرکت کرد و بعد از آن اعلام کرده بود که سفری پیش رو دارد و بعد از پایان سفرش جواب نهایی را اعلام میکند اما گویا او شرط و شروطی را گذاشته بود که در نهایت مورد توافق فدراسیون قرار نگرفت.
عسگری در پاسخ به این سؤال که از المپیک ریو به بعد بحث نداشتن روحیه ملیپوشان و مشکلات روحی روانی خیلی مطرح شده است و این نگرانی برای المپیک 2020 با توجه به نزدیک بودن این رویداد بزرگ مطرح است و چه راهکاری برای آن دارید، گفت: یکی از دغدغههای اصلی ما هم همین موضوع است. با توجه به اینکه تیم در رقابتهای جهانی نتوانست نتیجه قابل قبولی کسب کند، در رقابتهای گرندپری باید حضور پیدا کنیم. اولین مسابقه گرندپری 13 خرداد است که من باید به سرعت ملیپوشان را ریکاوری کنم تا در این مسابقه نتیجه بگیرند. البته نباید فراموش کنیم که هر کسی در حوزه کاری خودش با توجه به شرایطی که در جامعه حاکم است از نظر مسائل روحی روانی و استرس با مشکلاتی دستبهگریبان است و این موضوع در زندگی آنها نقش پیدا میکند. در تیم ملی تکواندو هم شرایط به همین صورت است. به هر حال ملیپوشان با استرس و شرایط روحی و روانی زیادی درگیر هستند و از طرفی همه نگاهها نتیجهمحور است، به این صورت که همه انتظار دارند با کمترین سرمایهگذاری بهترین نتیجه به دست بیاید. همانطور که گفتم ما هم با این مسائل درگیر هستیم و امیدوارم در مسابقات پیش رو آن را به حداقل برسانیم.
انتهای پیام/4051/4057/
انتهای پیام/