باید در شرایط تحریم بتوانیم خودمان خالق ایدههای فناورانه باشیم
خداداد غریبپور در گفتگو با خبرنگار علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره تفاهمنامهای که ایمیدرو اخیراً با دانشگاه صنعتی امیرکبیر امضا کرده است، گفت: هدف از انعقاد این تفاهمنامه افزایش همکاری در زمینههای آموزشی، پژوهشی و شرکتهای دانشبنیان است. استفاده از ظرفیتهای تحقیقاتی، دفاع از پایاننامهها و ارائه فرصت تحقیقاتی به استادان نیز موضوعات دیگری است که در این تفاهمنامه به آن پرداخته شده است.
وی افزود: در دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران دو مؤسسه تأسیس کردهایم تا از ظرفیتهای علمی آنها استفاده کنیم. همچنین تفاهمنامهای آموزشی، پژوهشی و سرمایهگذاری با سازمان نظام مهندسی امضا کردیم.
رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بیان کرد: در شرایط تحریم آنچه میتواند بخش معدن و صنایع معدنی را متمایز از بخشهای دیگر کند استفاده از دانش و فناوریهای بومی است. مواد معدنی در کشور وجود دارد، در حوزه دانش نیز پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم. بنابراین در حوزه معدن باید بر دانش بومی، ظرفیت دانشگاهها، استادان و مهندسان و مراکز تحقیقاتی شرکتهای بزرگ تمرکز کرد.
غریبپور بیان کرد: ایمیدرو با بخش تحقیق و توسعه 10 شرکت بزرگ حوزه معدن تفاهمنامه امضا کرده است. سال گذشته 10 پروژه تحقیقاتی و امسال 27 پروژه داریم که روی سامانه «ساتع» قرار گرفته شده است. همچنین در سال گذشته از 90 پایاننامه تحصیلی حمایت مالی کردیم. تمرکز ایمیدرو روی استفاده از ظرفیت دانشگاهها، مراکز و مراجع علمی کشور برای رشد و ارتقاء دانش بومی در حوزه معدن است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: هدف از انعقاد تفاهمنامهها با دانشگاهها استفاده از علم در عمل است چرا که استفاده از علم در عمل منجر به تکنولوژی میشود. متأسفانه طی سالهای اخیر بسیاری از تجهیزات را از خارج کشور وارد کردهایم. در شرایط تحریم نیاز به ساخت تجهیزات، مهندسی و تولید دانش بیش از پیش احساس میشود و بنابراین باید بتوانیم خودمان خالق ایدههای فناورانه باشیم.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/