مشهد زایشگاه تئاتر است اما پرورشگاه خوبی نیست
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در جشن بازیگر هفته تئاتر امسال علاوه بر انتخاب بهترین بازیگران تئاتر در سال 1397، از دو بازیگر پیشکسوت تئاتر که در شهرستانها چراغ نمایش را روشن نگه داشتهاند نیز تقدیر به عمل آمد. مهناز شریفی پیشکسوت تئاتر ارومیه و علی آزادنیا نویسنده، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر از مشهد دو چهرهای بودند که در این زمینه مورد تقدیر قرار گرفتند.
علی آزادنیا متولد سال ۱۳۳۴در نیشابور است. وی علاوه بر این که در تئاتر مشهد چهرهای شناخته شده است، به واسطه سالها حضور در جشنواره های مختلف در مقام بازیگر و کارگردان برای تئاتریهای سراسر کشور نیز نامآشنا است.آزادنیا در اواخر دهه 50 با همکاری جمعی از کارگران صنوف مختلف گروه تئاتری «کارگر» را راهاندازی کرد که پس از چهار دهه، این گروه همچنان با فراز ونشیب بسیار به کار خود ادامه میدهد.
آزادنیا زیر نظر هنرمندانی چون داریوش ارجمند، رضا دانشور، ایرج ظهیری، محمدعلی لطفی، منصور همایونی، رضا صابری و محمود رفایی تئاتر را آموخته است. وی در حدود 113 نمایش به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان حضور داشته است. همچنین بازی در ۳۰کار تلویزیونی و سه کار سینمایی نیز در کارنامه کاری آزادنیا دیده میشود.
«خانات»، «شقایق دره»، «حدیث رفتن» ، «دری که کوبه ندارد»، «نقل تلخ»، «سنجاقکهـا»، «رنگ و نیرنگهـا»،«منش پهلوانی»، «بهسوی خورشید»، «حسنی نگو یه دستهگل» و «مسافری از هند» از جمله نمایشهایی است که علی آزادنیا در آن به عنوان بازیگر یا کارگردان هنرنمایی کرده است.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با ابراز خرسندی از این که در مراسم جشن بازیگر امسال مورد تقدیر قرار گرفته است گفت: طبیعتاً به عنوان کسی که بیش از چهار دهه زندگی خودم را وقف نمایش کردهام از این که زحماتم در یک جمع هنرمند و فرهیخته دیده شده است، حس خوبی دارم.
آزادنیا اظهار کرد: تقدیر از پیشکسوتان باعث میشود تا هنرمندان جوان تئاتر هم انگیزه پیدا کنند تا پا در مسیر پیشکسوتان تئاتر بگذارند و بدانند که کارشان بالاخره دیده میشود. من هم اگر مورد توجه دوستان خوبم در خانه تئاتر قرار گرفتم به نمایندگی از همه هنرمندانی آمدهام که در پرورش من نقش داشتهاند. همکاران عزیزی همچون استاد داریوش ارجمند، علیرضا سوزنچی، غلامرضا بایزانمنش، رضا صابری، تیمور قهرمان، محمدعلی لطفی و...
این بازیگر پیشکسوت درباره مهاجرت هنرمندان تئاتر از شهرستانها و به ویژه مشهد به مرکز نیز گفت: با این که خودم همچنان ساکن مشهد هستم، اما تا حد زیادی به این دوستان حق میدهم. من همواره گفتهام که مشهد در تئاتر زایشگاه خوبی است اما پرورشگاه خوبی نیست.گواه این ادعا هم جمع زیادی از بازیگران و کارگردانان درجه یکی هستند که در طول این سالها از خراسان در آسمان هنر ایران درخشیدهاند. در طول این سالها دیدهام که استعداد بسیاری از هنرمندان جوان دیده نمیشود و مجبور هستند که برای بهتر دیدهشدن و ارتقای شغلی به مرکز بیایند. البته هنرمندان زیادی را هم داریم که همچنان ارتباط خود را با زادگاهشان حفظ کرده و در رفت و آمد هستند و حتی نمایش روی صحنه میبرند. حتی در نسل جدید، چهرههایی مثل محمد مهدی خاتمی و سروش طاهری در همین دسته میگنجند.
وی افزود: معتقدم اگردرخت تناور نمایش در مشهد که علیرغم ریشهدار بودن همچنان شکننده است، آبیاری شده و مراقبت شود استعدادهای خوبی را پرورش میدهد که نیازی به مهاجرت به تهران هم پیدا نمیکنند و میتواننند تئاتر را در شهرستانها هم زنده نگه دارند.
آزادنیا درباره کارهای آینده خود نیز گفت: با وجود کسالتی که در سهچهارسال اخیر داشتهام، همچنان در عرصه نمایش فعال هستم و به نوعی به آن اعتیاد دارم. همیشه به دوستانم میگویم معتادان را به کمپ و زندان میبرند تا ترک کنند اما اگر ما را به زندان هم ببرند، آنجا هم برای زندانیها کار تئاتر میکنیم (با خنده). اگر تئاتر را کنار بگذارم مریض میشوم. سال گذشته نویسندگی و کارگردانی نمایشی با عنوان «وداع با اسلحه» را به عهده داشتم. امسال هم در حال فراهم کردن مقدمات نمایشی با عنوان «سیاه مایل به آبی» هستم که ان شاالله علاوه بر اجرا در مشهد، در جشنواره تئاتر فجر هم بتوانیم حضور داشته باشیم.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/