زخم اشرافیگری بر پیکر انقلاب اسلامی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، آسیبشناسی دقیق و جامع، مهمترین و فوریترین اقدام در آغاز گام دوم انقلاب است. بر اساس آموزههای دینی و بیانات و تأکیدات امامین انقلاب، از میان همه آسیبهای متصور، اشرافیگری و خوی کاخنشینی و میل به تجملات خطرناکترین و پرضررترین آسیب انقلاب و کشور محسوب میشود. اشرافیگری عامل انحطاط طاغوت پهلوی و ریشه همه ظلمهای دوره پهلوی است. درباریان برای حفظ سلطنت و اقتدار خود، مردم را در فقر و استضعاف نگه داشته و عقدههای حقارت از یکسو و کینه و بغض عصیانگری علیه طاغوت از سویدیگر را در مردم برانگیخته و سبب طغیان مردم و فروپاشی حکومت ظالمانه و متکبر محمدرضاشاه شد.
پدیده منحط و طاغوتی کاخنشینی و اشرافیگری یکی از آفتهای پرخطری است که هماینک نظام اسلامی را از درون به شدت تهدید میکند و مانند موریانه پایههای امنیت و اقتدار نظام را میخورد و آرامش و آسایش روحی و روانی مردم را بهکلی مخدوش میکند. اشرافیگری مسئولان تیری است که صد نشانه را هدفگیری میکند و مانند سرطان همه تار و پود جامعه را فرا میگیرد و با سرعت بر اقتصاد، امنیت و فرهنگ جامعه تأثیر منفی گذاشته و روابط اجتماعی و فرهنگی را مخدوش و زمینههای واگرایی جمعیتی و دوقطبی خطرناک «فقیر و غنی» و تشدید نفرت و کینه نسبت به کارگزاران نظام و سلب اعتماد عمومی به نظام شده و موجب فروپاشی از درون خواهد شد.
اشرافیگری همواره مورد مذمت و نکوهش رهبران انقلاب اسلامی قرار داشته است. حضرت امام خمینی (ره) بارها و بارها خطرات آن را به مسئولان گوشزد کردند: «آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیسجمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخ نشینی بیرون برود و به کاخ نشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا میشود. آن روزی که مجلسیان خوی کاخنشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزنده کوخ نشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم. (اول فروردین ۱۳۶۲) «سرچشمۀ همۀ مصیبتهایی که ملتها میکشند این است که متصدیان امورشان از قشر مرفه و از اشراف و اعیان (به اصطلاح خودشان) باشند.» (۷ شهریور ۱۳۶۱)
مبارزه با فرهنگ منحط و طاغوتی کاخنشینی و اشرافیگری هدف اولیه انقلاب اسلامی و عامل بسیج مردم در شروع حرکت مردمی در سال ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ بوده و هماکنون نیز هدف ثانویه نظام اسلامی در ایجاد سبک زندگی ایرانی اسلامی است. بیشک پیروی از اسلام اموی و سبک زندگی کاخنشینان و مرفهین بیدرد مغایر با سبک زندگی ایرانی اسلامی بوده و پیامدهای بسیار خطرناکی در پی خواهد داشت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اواخر سال ۹۶ طی دو ماه چهار بار خطرات اشرافیگری را به مسئولان گوشزد نمودهاند. ایشان در ۲۹ بهمنماه سال ۹۶، با برشمردن خطر ارتجاع چنین فرمودند: «من وظیفه دارم خطر را به مردم عزیزمان بگویم. ما اگر به سمت اشرافیگری حرکت کردیم، این رفتن به سمت ارتجاع است.» و حدود یک ماه بعد، در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، بار دیگر خطر حرکت مسئولان به سمت اشرافیگری را برشمرده و اهمیت مبارزه با آن را بالاتر از تبلیغ دانستند و به فاصله یک هفته در سخنرانی اول فروردین سال گذشته مجدداً به آسیب اشرافیگری در جامعه اشاره کرده و فرمودند: «ما در سبک زندگی مشکلاتی داریم: یکی از مشکلات ما اشرافیگری است. اشرافیگری متأسفانه از طبقات بالا سرریز میشود به طبقات پایین؛ آدم متوسّط - [یعنی]از قشرهای متوسّط- هم وقتی میخواهد میهمانی بگیرد، وقتی میخواهد عروسی بگیرد، مثل اشراف عروسی میگیرد. این عیب است، این خطا است، این ضربه به کشور میزند» (۰۱ /۰۱ /۱۳۹۷) و نهایتا ۲۹ فروردین ۹۶ در دیدار با مدیران و کارکنان وزارت اطلاعات، این موضوع را مطرح و سیره امام خمینی را، پرهیز از اشرافیگری و حفظ روحیه سادهزیستی عنوان کردند: «باید موضوع مبارزه با فساد بسیار جدی گرفته و با شریانهای اصلی آن مقابله شود... فساد در بسیاری از موارد ناشی از روحیه زیادهطلبی و اشرافیگری و تجملپرستی است. اینکه امام بزرگوار بارها بر حفظ زی طلبگی و داشتن زندگی ساده و معمولی مسئولان تأکید داشتند، به همین علت بود»
از آنجا که زخم اشرافیگری بر پیکر نظام اسلامی قلب هر انسان آزاده و دوستدار ایران و انقلاب را به درد میآورد و تمام خدمات و دستاوردهای بینظیر و معجزهگون انقلاب اسلامی را زیر سؤال میبرد و ایمان و اعتقادات مردم را سست و باورهای آنان را بر باد میدهد، مقابله فوری و تمام عیار با این پدیده شوم اولویت اصلی نظام در آغاز گام دوم بوده و همه مسئولان باید بدون مسامحه و با رویکردی انقلابی ریشه اشرافیگری را کنده و زمینه تقویت اعتماد ملی را فراهم آورند.
منبع: جوان
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/