دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1398 - 21:25
گرمابی:

افزایش بنگاه‌های بخش خصوصی بارزترین نوع فسادهای اقتصادی است

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های اخیر به دلیل کثرت بنگاه‌های بخش خصوصی از قبیل بانک‌ها ارتشا از بارزترین نوع فسادهای اقتصادی است.
کد خبر : 382496
photo5983341493387112964.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نیشابور، حمید گرمابی عصر امروز در همایشی با عنوان(نقش قانون‌گذار در پیشگیری و مبارزه با فساد اقتصادی) که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور برگزار شد،‌ اظهار کرد:‌ فساد با قدمتی برابر تاریخ بشر بوده و بروز آن موجب فقر می‌شود. فساد مانعی بزرگ در مسیر سرمایه‌گذاری است زیرا باعث اطمینان نداشتن سرمایه‌گذاران به  اقتصاد می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: متأسفانه فساد می‌تواند در همه سطوح از کارکنان معمولی تا عالی‌رتبه در قالب فساد مالی، رانت‌ها، ارتشا، پورسانت‌ها و ... جلوه‌گر شود و فساد در سطوح بالا ضرر و زیان و خطرات بیشتری دارد.


نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی گفت: رتبه فساد اقتصادی ایران که از طریق سازمان‌های بین‌المللی استخراج شده بین 180 کشور، رتبه 130 بوده که متأسفانه رتبه نازلی است.


گرمابی افزود:‌ تغییر ساختارهای اقتصادی، مالی و اصلاح آن، نظارت‌های جدی‌تر و کنترل‌های قوی‌تر، ارتقا فرهنگ(به‌طور مثال: عدم فرار مالیاتی) و دولت الکترونیک از راه‌های کاهش فسادهای اقتصادی است.


وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر به دلیل کثرت بنگاه‌های بخش خصوصی از قبیل بانک‌ها ارتشا از بارزترین نوع فسادهای اقتصادی بوده و تفاوت نرخ ارز و چند نرخی بودن آن نیز اخیراً بر فساد اقتصادی افزوده است.


نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی کمسیون‌های اقتصادی، اصل 90 تحقیق و تفحص و دیوان محاسبات اداری را از نهادهای نظارتی در جلوگیری از فساد اقتصادی نام برد.


گرمابی در بحثی با عنوان شفافیت آرا نمایندگان مجلس گفت: این بحث نام خوبی داشت که اجرایی نشد و دلیل آن این بود که ممکن بود بر شفافیت آرا نمایندگان تأثیرگذار بوده و نمایندگان به دلیل رعایت برخی مسائل رأی خود را به‌طور واقعی اعلام نکردند که مثال بارز آن اخیراً بحث Fatf بود که بنا به شرایط فعلی شفافیت رأی نمایندگان در این موضوع مشخص نبود.


محمد جوادی مدیر گروه رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور نیز جرائم اقتصادی را جزء مهم‌ترین جرائم دانسته و گفت: بهتر بود به‌جای قوانین متعدد در این مورد سرفصلی جداگانه در قانون مجازات اسلامی به این مهم اختصاص داده شود و نیز با گذر زمان قوانین به‌تناسب تغییرات تغییر یابد.


به گزارش آنا،‌ در این جلسه حضار سؤالات خود را از نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی عنوان کرده و پاسخ‌های مرتبط را دریافت کردند.


انتهای پیام/4121/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب