تبدیل گازهای گلخانهای به ماده باارزش هیدروژن، دستاورد جدید عضو هیات علمی واحد گچساران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سعید دلاوری اظهار کرد: با اختراع این راکتور، نه تنها گازهای گلخانهای (CO2 و CH4) حذف میشود بلکه از آن ماده با ارزش هیدروژن تولید میشود.
وی بیان کرد: دکتر مهر اورنگ قائدی از دانشگاه یاسوج و پروفسور نور عایشه از دانشگاه تکنولوژی مالزی در این پروژه به عنوان همکاران این جانب تلاش کردهاند.
عضو هیات علمی واحد گچساران تصریح کرد: انرژی هیدروژن ترکیب تکنولوژیکی انرژیهای تجدیدپذیر و هیدروژن به عنوان مکانیزم ذخیره یک منبع انرژی پاک و پایدار به حساب میآید، بنابراین تصور کنید که یک سوخت حرارتی آنقدر پاکیزه باشد که وقتی در اجاق خانه شما میسوزد نیازی به دودکش نداشته باشد.
دلاوری افزود: سوخت موتور یک وسیله نقلیه را در نظر بگیرید که آنقدر تمیز میسوزد که آب خارج شده از موتور آن قابل مصرف است. یک دستگاه ذخیره انرژی را در نظر بگیرید که آلودگی ایجاد نمیکند و گاز گلخانهای، باران اسیدی و اثرات خورندگی شیمیایی ایجاد نکرده و هیچگونه پسماند رادیو اکتیوی ندارد و در عمل از هیچ منبع سوخت طبیعی استفاده نمیکند.
امروزه، هیدروژن عمدتاً در تولید آمونیاک، پالایش نفت و ساخت متانول مورد استفاده قرار میگیرد. از هیدروژن در برنامه فضایی ناسا، به عنوان سوخت در سفینههای فضایی و در پیلهای سوختی که گرما، برق و آب آشامیدنی برای فضانورد تولید میکنند نیز استفاده میشود. پیلهای سوختی ابزارهایی هستند که هیدروژن را مستقیماً به برق تبدیل میکنند. در آینده، میتوان از هیدروژن به عنوان سوخت خودروها و هواپیماها استفاده کرده و نیز با به کارگیری از این عنصر، برق مصرفی خانهها و ادارات را تأمین کرد.
انتهای پیام/