رشته مهندسی ورزش و استقبال دانشجویان
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رشتههای تربیت بدنی و علوم ورزشی در بسیاری از دانشگاهها در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو جذب میکند و در معدود دانشگاههایی که امکان تحصیل این رشته وجود ندارد، در حال راهاندازی و بسترسازی برای حضور این رشته جذاب و پرکاربرد و نوبنیاد است.
رشته مهندسی ورزش از جمله شاخههای علم تربیتبدنی است که هدف آن تربیت نیروی انسانی با مهارتهای مهندسی است. در این رشته با بهکارگیری روشها و ابزار مهندسی عملکردها و اجراهای ورزشی را بهبود میبخشد. محورهای اصلی مورد بحث رشته مهندسی ورزش طراحی، ساخت و راهاندازی دستگاههای ورزشی، طراحی و ساخت ورزشگاهها و اماکن ورزشی، طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات ورزشی و بهینهسازی آنها بر اساس نیاز ورزشکاران، انجام آزمودنهای آزمایشگاهی مربوط به رفتار ورزشکاران و وسایل و تجهیزات ورزشی و استانداردسازی آنها و استعدادیابی از طریق اندازههای ارگونومی بدن است.
مهندسی ورزش از زاویه مهندسی به ورزش نگاه میکند و در این رشته طراحی فضاها و اماکن ورزشی (تهویه مطبوع، کفپوشها، نور، صدا و طراحی و ساخت آن)، ابزار و تجهیزات ورزشی، وسایل بازیکنان (لباس، کفش، کلاه دوچرخهسواری، ویلچرهای ورزشی، وسایل کوهنوردی، وسایل غواصی و انواع توپهای ورزشی و...) و کلیه وسایل و امکاناتی در ورزشهای مختلف مورد نیاز است، مدنظر است.
هدف رشته مهندسی ورزش این است که علم مهندسی را در ورزش کاربردی کند. در ورزش تنها عوامل انسانی (وضعیت روحی و فیزیولوژی ورزشکار) مطرح نیست، بلکه شاخصهایی چون طراحی کفش و لباس ورزشکار و... مطرح است. بدون اصول مهندسی، بهرهبرداری از آنها امکان پذیر نیست.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/