دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1398 - 13:57
وزیر بهداشت:

برای جذب توریسم فرهنگی افت داشتیم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از منابع درآمد کشور ما از قدیم، توریسم فرهنگی بود که به دلیل عدم سازوکارهای مناسب برای جذب توریسم فرهنگی افت داشتیم.
کد خبر : 381246
thum-30bd43da77dcfa32ec46-1557817677062xha.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، سعید نمکی در مراسم امضای توافق‌نامه همکاری مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: همیشه توریسم فرهنگی، سیاحتی و زیارتی ایران جاذبه‌های بسیار زیادی داشته و در مورد توریسم سلامت در دوران گذشته، بخش بسیار زیادی از مشکلات درمانی بیماران ایرانی در خارج از کشور حل می‌شد و در سال‌های قبل از انقلاب باید مردم، ارز قابل‌توجهی را برای موارد پیچیده درمانی به خارج از کشور می‌بردند.


وی تصریح کرد: امروز با توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، هیچ مورد قابل علاجی در دنیا وجود ندارد که نتوانیم در کشور برای معالجه آن گام برداریم و امروز به‌شدت پذیرای بیماران خارجی از کشورهای مختلف هستیم و بهترین بخش‌های پیوند عضو در منطقه در ایران وجود دارد.


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بازدید اخیر خود از بیمارستان پیوند ابن‌سینا در شیراز، خاطرنشان کرد: در این بیمارستان، بیمارانی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای درمان و پیوند کبد و پانکراس به این مرکز مراجعه کرده بودند و این برای جمهوری اسلامی ایران یک افتخار است که در سال‌های سخت پس از جنگ تحمیلی، توانسته‌ایم در زیرساخت‌های نظام درمانی، توسعه قابل‌توجهی داشته باشیم که دلیل آن، تکیه‌بر توسعه آموزش پزشکی در کشور است.


نمکی با بیان اینکه امروز نسبت به امکانات موجود از ارائه خدمات سلامت به بیماران کشورهای دیگر به‌ویژه کشورهای همسایه، کم‌بهره می‌بریم، افزود: زیرساخت‌هایی فراتر از نیازهای درمانی کشورهای منطقه در ایران وجود دارد اما متأسفانه بهره‌برداری درستی از آن نمی‌کنیم که چندین دلیل دارد. یکی اینکه در زمینهٔ توریسم سلامت نیازمند شناساندن قابلیت‌های کشور به نیازمندان کشورهای منطقه هستیم و این سازوکار به‌خوبی طراحی نشده و توسط دولت هم میسر نخواهد شد و حتماً باید بخش خصوصی و شرکت‌های تور گردان و تسهیل گر، به تهیه مطالب موردنیاز و ایجاد سایت‌های جذاب پرداخته و با دید واقع‌بینانه برای معرفی قابلیت‌های درمانی ایران به گردشگران سلامت کمک کنند.


وی یادآور شد: متأسفانه سازوکار مناسب برای رفت‌وآمد گردشگران سلامت تعریف نکرده‌ایم و افراد غیرحرفه‌ای و بعضاً با امیال و اغراض غیر صادقانه و غیر شفاف به این عرصه ورود کرده‌اند که عواقب و عوارض آن، به‌شدت بیشتر از قبل شده است و این افراد به دلیل دریافتی اضافه یا سوبسید اضافی باعث تخریب جامعه پزشکی در بین گردشگران سلامت می‌شوند و به‌جای اینکه خودمان را به‌عنوان مجموعه شریف صادق قابل‌اعتماد به دنیا معرفی کنیم، با دلال‌بازی برخی افراد، وجاهت پزشکان توانمند ایرانی را زیرسؤال برده‌ایم.


نمکی افزود: بنا شد شرکت‌های دارای صلاحیت با استفاده از یک متخصص پزشک به‌عنوان مسئول فنی در حوزه گردشگری سلامت فعالیت کنند تا مسیر صحیح درمان گردشگران سلامت به مسیر فرعی منجر نشود. برای مثال، قیمت تمام‌شده خدمت برای گردشگران سلامت از مسیر صحیح، یک قیمت و از مسیر فرعی و موارد غیرضروری باشد، البته ممکن است چندین قیمت و بسیار بالاتر باشد و در این موارد، قیمت تمام‌شده خدمت برای گردشگران بالاتر از حد انتظار می‌شود و وقتی گردشگر، باقیمت‌های سایر کشورها ازجمله ترکیه مقایسه می‌کند، متوجه می‌شود که قیمت تمام‌شده خدمت، بسیار بالاتر است.


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مسائل جنبی و موانع پیش روی گردشگری سلامت، اظهار داشت: وقتی توریست سلامت به ایران می‌آید، دارای همراه است و این همراه به هتل نیازمند است و وقتی بیمار بهبود یافت از بازارهای ایران، خرید می‌کند و باید این گردشگران را به بازارهایی برد که از آن‌ها کلاه‌برداری نشود و کالاهای اصیل را خریداری کند، این در حالی است که اگر از او کلاه‌برداری شود، خدمت پزشکی نیز زیرسؤال می‌رود.


وی اضافه کرد: در نشست‌هایی که با دکتر مونسان داشتیم به این جمع‌بندی رسیدیم که برای تقویت گردشگری سلامت، توافق‌نامه‌ای بین دو مجموعه مؤثر در توریسم سلامت به امضا برسد و در آن، سازوکارها، شیوه اعطای مجوزها، پیگیری‌ها، ارزشیابی‌ها و بازخوردها مشخص شوند.


نمکی از نظام شبکه بهداشتی و درمانی ایران به‌عنوان یک الگو در بین 23 کشور شرق مدیترانه یادکرد و گفت: امروز ما قابلیت اعزام کارشناس برای توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی به همه کشورهای منطقه راداریم. در سفری که نخست‌وزیر پاکستان به ایران داشت، به مواردی در این زمینه پرداختیم ازجمله این موضوع که ایران برای توسعه زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی اولیه به پاکستان کمک کند و یا با علوان وزیر بهداشت عراق مذاکره کردیم که ایران چگونه می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های نظام بهداشتی عراق کمک کند و با اعزام متخصص، برخی از جراحی‌ها را به پزشکان عراقی آموزش دهد و یا بین بیمارستان‌های ایران و عراق، قراردادهایی امضا کنیم که بیماران را به اشتراک بگذاریم.


وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: یکی از کارهایی که ما دنبال می‌کنیم این است که گردشگران سلامت با قابلیت‌های واقعی ایران آشنا شوند، نه اینکه برای جذب گردشگران سلامت، ویترین آرایی کنیم و مهم است که صادقانه، قابلیت‌های موجود را بدون رتوش، زرق‌وبرق و ویترین آرایی به گردشگران سلامت عرضه کنیم تا با واقعیتی غیر منطبق با آنچه دیده بوده، روبرو نشود. به تمام بیمارستان‌ها نیز ابلاغ کرده‌ایم که می‌توانید 10 درصد از تخت‌های خود را به‌صورت VIP برای گردشگران سلامت در نظر بگیرید و شرایط این تخت‌ها باید با سایر تحت‌ها متفاوت باشد.


نمکی خاطرنشان کرد: حتماً برای توسعه گردشگری سلامت، پزشکان مسئول فنی با تأیید صلاحیت برای مجموعه‌های تسهیل گر به کار گرفته می‌شوند و این پزشکان پاسخگوی ما هستند و اگر در هر پروسه‌ای گردشگر سلامت، سرگردان شد، اقدامات غیرضروری برای او انجام شد و یا هزینه اضافی به گردشگر سلامت تحمیل شد، حتماً با این مجموعه‌ها برخورد جدی خواهیم کرد و پروانه مسئول فنی پزشکان را لغو می‌کنیم.


وی تصریح کرد: سیاست ما این است که وقتی گردشگر سلامت وارد کشور شد، خودش را شهروند درجه دوم تلقی نکند و اگر این اتفاق افتاد و غریبگی را احساس کرد، قطعاً موفق نخواهیم بود. درواقع به‌گونه‌ای عمل می‌کنیم که هر شکایت یک گردشگر سلامت به‌اندازه شکایت یک شهروند ایرانی سریعاً قابل‌رسیدگی باشد.


نمکی افزود: اگر گردشگران سلامت در مسیر نادرست درمانی و اقدامات غیرضروری قرار گیرند، حتی اگر خودشان هم شکایتی نداشته باشند، ما مدعی‌العموم آن‌ها هستیم و راهنماهای بالینی (گایدلاین ها) حتماً برای گردشگران سلامت نیز اجرا می‌شوند. البته اگر توریست سلامت کتباً درخواست اقدام درمانی داشته باشد، بلامانع است، اما اگر پزشک، پروسه‌های بی‌جهتی را تعریف کرد که برای درمان گردشگر سلامت موردنیاز نبود، همانند شهروندان ایرانی از حق‌وحقوق گردشگران سلامت دفاع می‌کنیم.


وزیر بهداشت با بیان اینکه ضرورتی ندارد که تعرفه خدمات درمانی برای مردم ایران و گردشگران سلامت، یکسان باشد، گفت: وقتی با ارز 4200 تومانی و سوبسیددار، داروی اتاق عمل و داروی بیهوشی برای مردم ایران تأمین می‌کنیم، دلیلی ندارد که این سوبسید به بیماران کشورهای دیگر، پرداخت شود و خوشبختانه تعرفه‌های جدیدی هم که اجحافی به گردشگران سلامت نکند و ما را در عرصه رقابت‌های بین‌المللی نگه دارد و همچنین آسیبی نیز به منابع ملی کشور وارد نکند، تهیه و تدوین‌شده است.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب