عفونتهای بیمارستانی در کشور کاهش یافته است
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد مهدی قیامت در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره بینالمللی بیهوشی، مراقبتهای ویژه و درد ایران اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر با توجه به افزایش استانداردهای مراقبتی، افزایش تختهای آی سی یو، توجهات وزارت بهداشت و افزایش آموزش مراقبتهای ویژه شاهد بهبود شرایط و نزدیک شدن به استانداردهای مربوط به مراقبت در بخشهای آی سی یو و بالطبع عفونتهای بیمارستانی در تهران و مراکز استانها هستیم.
وی ادامه داد: البته ما هر چه از مرکز دور میشویم این مشکلات را به ویژه در مناطق دور افتاده بیشتر ملاحظه میکنیم که باید برای این مراکز نیز فکری اساسی کرد و چارهای جدی اندیشید.
رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، ترومبا آمبولی را مرگ خاموش دانست و گفت: بحث ترومبا آمبولی در تمام دنیا جدی است و شاید جزو یکی از مهمترین اولویتهای مراقبت پیشگیری و درمان است.
وی عنوان کرد: تمام بیمارانی که بستری هستند یا دچار برخی بیماریهای زمینهای هستند، مستعد ترومبا آمبولیاند؛ به همین دلیل در تمام دنیا با تدوین راهنماهای بالینی خیلی قوی توسط افراد سرشناس و با تجربه، روشهای پیشگیری از آن را هر سال به صورت دستورالعملهای خیلی مفصل تدوین و اعلام میکنند.
به گفته قیامت، ایران جزو اولین کشورهای منطقه است که به همت انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه طی چهار سال اخیر، نخستین راهنمای بالینی دراین زمینه را تدوین کرده که خیلی هم تأثیرگذار بوده و از آن استقبال خوبی نیز شده است.
معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی تهران، گفت: ترومبا آمبولی به معنای تشکیل لخته در درون رگ خونی و سپس حرکت آن از طریق رگ به محل دیگر و مسدود کردن رگ در محل جدید است. در ترمبا آمبولی، انسداد رگ در بافت هدف موجب بروز اختلال در عملکرد آن میشود.
وی افزود: شایعترین محل ایجاد لخته در رگهای خونی ساق و شایعترین محل انسداد رگ در عروق ریوی است. ترمبا آمبولی میتواند موجب انسداد عروق مغز، دستگاه گوارش و کلیه شود.
به گفته قیامت؛ منشا لخته خون ممکن است در ورید یا شریان باشد.
بر اساس گزارش آنا، دوازدهمین کنگره بین المللی بیهوشی، مراقبتهای ویژه و درد ایران از 31شهریور تا سوم مهر 94 در مرکز همایشهای پژوهشگاه وزارت نیرو برگزار میشود.
انتهای پیام/