دولت باید سیاستهای تشویقی برای فرزندآوری در نظر بگیرد
علیرضا نائینی در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره اینکه آیا کاهش جمعیت جوان ایران تهدیدی برای اقتصاد و امنیت کشور خواهد بود یا خیر؟ اظهار کرد: قطعاً تهدید خواهد بود و روی اقتصاد جامعه تاثیر میگذارد. در دهه 60 به دلیل جنگ و مسائل مرتبط با آن سیاستهای تنظیم خانواده بهوجود آمد و در دهه 70 این تنظیم به هم خورد، چرا که این سیاستها بر پایه زمان خود شکل گرفته بود.
وی افزود: در دو دهه آینده همین دهه شصتیها از سن کار خارج میشوند و مشکلاتی برای تأمین اجتماعی بهوجود میآید چرا که در آینده مسئله پیری با تأمین اجتماعی مشکلساز خواهد شد.
این پژوهشگر حوزه خانواده گفت: به طور کل ظرفیت جمعیت کشور بیش از آن چیزی است که تصور میشود و در حال پیشروی هم هست. در حقیقت سیاست تنظیم خانواده از اهدافی بود که در پیش داشتیم اما این سیاست جلوتر پیش رفت و قطعاً با مشکلاتی همچون نرخ جایگزینی روبهرو خواهیم شد که به لحاظ اقتصادی هزینه بر خواهد بود.
نائینی گفت: اکنون باید امنیت روانی را برای پدران و مادران در نظر بگیریم تا امنیت نسبی داشته باشند. دولت باید سیاستهای تشویقی فرزندآوری را در نظر بگیرد و باید روی سبک زندگی برنامه ریزی کنیم.
انتهای پیام/4046/ن
انتهای پیام/