هدف شبکه ترویج کتابخوانی تقویت مطالعه جمعی است
سجاد جمشیدیان در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب به عنوان بازوی اجرایی شبکه ترویج کتابخوانی از زیرمجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این ستاد در دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی این وزارتخانه طراحی شده است.
وی اظهار کرد: ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب از سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرده است. این ستاد هر سال چهار جشنواره برگزار میکند که عبارتاند از: جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی، جام باشگاه های کتابخوانی کودک نوجوان که آخرین دوره آن اسفندماه سال 1397 در باغ کتاب تهران برگزار شد، جشنواره پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب.
مدیر روابط عمومی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب گفت: علاوه بر این جشنواره های چهارگانه، برنامه دوشنبه های کتابخوانی در مهدکودک ها را نیز برگزار میکنیم که منتخبان این طرح در جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان معرفی میشوند.
در دوره پنجم جشنواره دوستداران کتاب 1400 روستا مشارکت داشتند
جمشیدیان عنوان کرد: خوشبختانه از دل این برنامهها چند شبکه ایجاد شده است؛ یکی شبکه مروجان کتابخوانی است که شامل انجمنهای غیردولتی میشود؛ دومین مجموعه، شبکه شهرهای دوستدار کتاب که از شهرداران و مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرها تشکیل شده است. در شبکه روستاهای دوستدار کتاب هم دهیاران و مسئولان طرحهای دوستداران کتاب مشغول فعالیت هستند. این شبکهها در سالهای اخیر از دل همان جشنوارههای چهارگانه بیرون آمدند و امروز در سراسر کشور در اجرای برنامههای کتابمحور با ما همکاری میکنند.
وی افزود: جشنواره روستاهای دوستدار کتاب پنجسال است که برگزار میشود. در دوره پنجم جشنواره دوستداران کتاب 1400 روستا مشارکت داشتند. با این عزیزان از طریق فضای مجازی و دورههای مختلف آموزشی در ارتباط هستیم. در آخرین دوره جام باشگاههای کتابخوانی هم 1746 شهر و روستا حضور داشتند. فعالیتهای اعضای این شبکه دوستداران کتاب رصد میشود و اگر نیاز به کمک داشته باشند تا حد امکان با آنان همکاری خواهد شد.
معرفی و تقدیر از خادمان گمنام کتاب یکی از برنامههای ما شبکه مروجان کتاب است
جمشیدیان هدف بنیادین شبکه ترویج کتابخوانی را همانگونه که از نامش پیداست گسترش و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مناطق کمترتوسعهیافته دانست و اظهار کرد: علاوه بر این، تقویت روحیه کتابخوانی به صورت جمعی و مشارکتی و شناسایی کسانی که در حوزه ترویج کتابخوانی تلاش می کنند را نیز دنبال می کنیم. همچنین معرفی و تقدیر از خادمان گمنام کتاب هم یکی دیگر از برنامههای ما محسوب میشود.
وی افزود: خوشبختانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب با نهادهایی همچون آموزش و پرورش، نهاد کتابخانه های عمومی کشور مرکز اسناد و کتابخانه ملی، خانه کتاب و کانون پرورش فکری همکاری های خوبی داشتیم. نه تنها طرح های ما با هم تداخل نداشته بلکه همپوشانی دارد. به اقتضای موضوعات و طرح ها،در جلسات ما نمایندگانی از این نهاد ها حضور دارند. خیلی از برگزیدگان جشنواره روستاهای دوستدار کتاب کسانی هستند که همزمان در کتابخانه های عمومی مناطق روستایی هم فعالیت داشته اند. بخشی از کودکان و نوجوانان برگزیده جام باشگاههای کتابخوانی هم از فعالان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور هستند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/