دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1398 - 14:35
در گفتگو با آنا تأکید شد؛

راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی برای ساماندهی طرح‌های تحقیقاتی

استاد نمونه کشوری دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: باید کارگروه‌های تخصصی راه‌اندازی شود که بتوانند برای ساماندهی طرح‌های تحقیقاتی، پژوهشگران جوان را هدایت کنند.
کد خبر : 380422
636929401323906319_B.jpg

محمد کارگر در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، درباره مراسم تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی که هفته گذشته در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: تحقیقات بنده بیشتر درباره میکروب‌شناسی و به‌طور ویژه مکانیسم‌های مقاومت مولکولی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها، همین‌طور روش‌های اپیدمیولوژی و مولکولی ارزیابی پاتوژن‌ها و باکتری‌های بیماری‌زای منتقل‌شونده از طریق مواد غذایی و نیز در زمینه بیوتکنولوژی مولکولی و ... است.


وی درباره آخرین تحقیق و پژوهش‌های خود بیان کرد: حدود 201 مقاله در مجلات علمی، پژوهشی خارجی و داخلی و ISI دارم و یکی از کارهای خیلی خوبی که ما انجام دادیم و در ژورنال‌ها خیلی خوب دیده شده و توانستیم به چاپ برسانیم، این بود که محیط کِشتی را پیدا کردیم که به‌صورت همزمان چند نوع میکروارگانسیم‌هایی را که از طریق مواد غذایی منتقل می‌شوند، می‌تواند غنی‌سازی کند. با روش‌های مولکولی توانستیم این محیط کشت را به تأیید برسانیم و این تحقیق در دو مجله معتبر علمی بین‌المللی به چاپ رسید. این آخرین پژوهشی بود که چند هفته اخیر به انجام رسید.


استادتمام پایه 26 دانشگاه آزاد اسلامی درباره راهکارهای پیشنهای به‌منظور بالارفتن سطح علمی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: چند موضوعی که به نظرم می‌رسد این است که دانشگاه آزاد اسلامی از نظر کمی به موفقیت‌های زیادی دست یافته است؛ اما اگر بخواهد مسیر کیفی را نیز طی کند، باید کارگروه‌های تخصصی به وجود بیاید که این کارگروه‌های تخصصی بتوانند برای سامان‌دادن به طرح‌های تحقیقاتی، پژوهشگران جوان را هدایت کنند (همین کاری که در سازمان مرکزی چند وقتی است به آن توجه شده است).


راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی منسجم در مراکز استان‌ها


کارگر ادامه داد: دوم اینکه آن چیزی که می‌تواند اهمیت داشته باشد، در مراکز استان آزمایشگاه‌های تحقیقاتی منسجمی به وجود بیاید که ظرفیت‌هایی که در همه مناطق وجود دارد در آنجا جمع شود و به‌صورت منسجم دانشجویان ما بتوانند از آن استفاده کنند.


پل ارتباطی صنعت با دانشگاه خیلی ضعیف است


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم اذعان کرد: نکته دیگر از نظر ارتباط با صنعت است، در دانشگاه آزاد اسلامی این ارتباط با صنعت دیده شده است؛ ولی این پل ارتباطی صنعت با دانشگاه خیلی ضعیف است، یکی از تجربیات خیلی خوبی که بنده دارم، این است که توانستم خیلی از دانشجویان دکتری‌ام را هدایت کنم و موضوعاتی را برای‌شان تعریف کنم که این موضوعات به درد صنعت می‌خورد و توانسته‌ام از این مراکز، بودجه تحقیقاتی برای برخی از کارهای دانشجویان تأمین کنم.


استاد نمونه کشوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر حوزه ارتباط با صنعت توسط متخصصان امر جدی‌تر دیده شود، کمک می‌کند که پژوهش‌های ما کیفی‌تر شود. متأسفانه برای خیلی از کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم، مشکلات مالی است که اجازه بهتر انجام‌شدن کارها را نمی‌دهد؛ ولی وقتی بتوانیم ارتباط با صنعت را برقرار کنیم و از صنعت مقداری بودجه تحقیقاتی بگیریم، هم پژوهش‌های ما جنبه کاربردی پیدا خواهد کرد و هم پژوهشگران نسبت به کاری که می‌کنند اعتقاد و انگیزه بیشتری پیدا می‌کنند.


دانشگاه به‌دنبال اسپانسر برای طرح‌های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی باشد


کارگر بیان کرد: نکته دیگر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید مشابه همان کاری را که برای ارائه وام‌های کوتاه‌مدت به دانشجویان برای تأمین هزینه شهریه‌شان انجام داد، در حوزه تحصیلات تکمیلی یک‌سری اسپانسر پیدا شوند که به‌واسطه این اسپانسرها بتوان مقداری از هزینه‌های تحصیلات تکمیلی را به‌ویژه در رشته‌های مهندسی، تأمین کرد و این خیلی می‌تواند به بالابردن سطح کار ما کمک کند.


به گزارش آنا، در مراسمی که هفته گذشته با حضور حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تالار شهید مطهری سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد از خدمات علمی محمد کارگر استادتمام گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم تجلیل و قدردانی شد.


محمد کارگر از سال ۷۲ تاکنون در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری به تدریس و فعالیت‌های علمی مشغول است. وی دارای ۲۰۱ مقاله منتشرشده در مجلات علمی، پژوهشی و ISI است. شرکت در ۲۵۰ کنگره بین‌المللی و معتبر داخلی و تألیف چهار عنوان کتاب از جمله خدمات علمی وی است.


کارگر دارای ۲۷ طرح پژوهشی اجراشده و سه طرح برون‌دانشگاهی و ملی است که نام وی را در میان محققان کشورمان برجسته کرده است. وی سردبیر مجله علمی، پژوهشی دنیای میکروب‌ها از سال ۱۳۸۷ تاکنون است. کسب عنوان‌هایی مانند پژوهشگر برتر کشوری در سال ۹۰ و ۹۳، پژوهشگر برتر منطقه، پژوهشگر برتر استان و استاد نمونه دانشگاه در چند سال متوالی از افتخارات وی است. ازجمله سوابق اجرایی وی نیز می‌توان به قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد جهرم، معاون آموزشی واحد جهرم و مدیرگروه گروه میکروبیولوژی اشاره کرد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب