تحصیل و اشتغال باعث تأخیر در ازدواج دختران میشود
عالیه شکربیگی در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره راهکارهای پیشگیری از افزایش سن ازدواج در دختران اظهار کرد: در ایران همزمان با بحث کودک همسری، بحث تأخیر در ازدواج دختران را هم داریم، به طور کل سن ازدواج دختران و پسران افزایش یافته است و این گویای تغییراتی در جامعه است.
وی افزود: اولین چیزی که تأثیر بر افزایش سن ازدواج داشته، میتواند تغییر نگرش جوانانمان به ازدواج باشد. اینکه به ازدواج چطور نگاه میکند و این تغییر نگرش باعث میشود که با تأخیر وارد زندگی زناشویی شود و این خود میتواند موارد دیگری را در بر بگیرد.
دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: تحصیل نیز یکی از اولویتها برای دختران است چرا که دختران بیشتر مایل هستند تحصیل کنند تا ازدواج.
وی با بیان اینکه اولویت دوم دختران اشتغال است و سومین اولویت آنها می تواند به ازدواج ختم شود؛ ادامه داد: دختران وقتی ادامه تحصیل را انتخاب میکنند بهار ازدواج برایشان عقب میافتد و پس از مشخص شدن وضعیت تحصیل، بحث اشتغال پیش میآید، چرا که بعد از این همه سال هزینه برای تحصیل در صدد برطرف کردن و پاسخ به نیازهای خود هستند و وقتی این دو در اولویت است تأخیر در ازدواج بهوجود میآید.
شکربیگی افزود: این تأخیر سختگیریهایی را برای فردی که قصد ورود به زندگی دارد بهوجود میآورد که مضیقه در ازدواج پیش میآید و فرد مطلوب خود را پیدا نمیکند و یا فردی که خصوصیات مورد علاقهاش در آن وجود داشته باشد کمتر است و اینجاست که تأخیر در ازدواج چهره خود را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه ما دختران دهههای 40، 50 و 60 داریم که به سن ازدواج رسیدهاند و همچنان در مضیقه ازدواج هستند، گفت: افرادی که به سن ازدواج میرسند و دنبال فرد مطلوبی میگردند سختگیریهایشان بالا میرود و وقتی از آن سنی که میتواند به نیازهای انسان او پاسخ دهد میگذرد ترجیح میدهند ازدواج نکنند و ورود به زندگی زناشویی را از دست میدهد و تجرد قطعی اتفاق میافتد.
انتهای پیام/4122/4046/ن
انتهای پیام/