دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1398 - 10:37

احیای کارت سوخت تبعات تورمی کمتری بر جای می‌گذارد

جلوگیری از قاچاق سوخت در شــرایط کنونی را تنها می‌توان از طریق کارت سوخت انجام داد. مسلماً احیای کارت سوخت تبعات کمتر اقتصادی و تورمی خواهد داشت.
کد خبر : 378780
کارت-سوخت2.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اعلام افزایش نرخ بنزین در ایران همواره با التهابات و چالش‌هایی مواجه شــده به نحوی که شاهد افزایش هجوم مردم به سمت پمپ‌بنزین‌ها یا سوگیری‌های اجتماعی و بعضاً سیاســی بوده‌ایم، قطعاً آنچه در افزایش نرخ بنزین یا سهمیه‌بندی عنوان می‌شــود، افزایش هزینه‌های التهابات ناشــی از گرانی بنزین اســت که بــر بخش وســیعی از جامعه تحمیل می‌شود. متأسفانه موضوع افزایش نرخ بنزین هیچگاه در ایران به صورت کارشناسی مطرح و دنبال نشده اســت، تکرار کارهای کارشناسی نشده و بیان آن و عبور از آن موضوعاتی است که همواره مطرح شده است. اعلام افزایش نرخ بنزین و سهمیه‌بندی آن از سوی یکی از خبرگزاری‌های رســمی کشــور منجر به واکنش هجوم مردم به ســمت پمپ‌بنزین‌ها و اعتراضاتی شــد کــه از قبل قابل پیش‌بینی بود، قطعاً مردم در شــرایط سخت اقتصادی ایجاد شده خبرهای اقتصادی ازجمله افزایش نرخ بنزین را از رســانه‌ها به صورت جدی پیگیری می‌کنند، از سوی دیگر مسئولان نیز بازخوردهای مردم را در نظرســنجی‌ها و شــبکه‌های مجازی دنبال می‌کنند از این رو نمی‌توان گفت مسئولان از بازخورد رفتارهای مردم بی‌خبرند.


 به نظر می‌رسد آنچه که در هفته گذشته درباره افزایش نرخ بنزین عنوان شــد به نوعی تست افکار عمومی بود، ارســال نکردن تکذیبیه از سوی روابط عمومی وزارت نفت برای خاتمه دادن به شایعات جای سؤال دارد، به نظر میرســد مسئولان به دنبال تســت رفتار مردم بودند، متأسفانه افزایش نرخ بنزین در شرایطی انجام نشد که مردم به لحاظ اقتصادی در آرامش قرار داشتند از این رو افزایش و سهمیه‌بندی در زمانی که تورم و مشکلات اقتصادی بر مردم تحمیل شده قابل دفاع نیست.


موضوع افزایش نرخ بنزین که در لایحه بودجه 97 پیشــنهاد شده بود تا از محــل درآمد بنزین 1500 تومانی مبلغ 17 هزار میلیارد به اشــتغال جوانان اختصاص داده شــود با مخالفت‌هایی روبه‌رو شــد. واضح اســت همگان بر این موضوع اذعان دارند که سالیانه بیش از 300 هزار میلیارد تومان بابت بنزین یارانه داده می‌شود در حالی که درمجموع یارانه پنهان ما 900 هزار میلیارد است. عملکرد مسئولان نشان داده که در فرصت‌ســوزی در همه حوزه‌ها از جمله سیاســی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استاد هستند!


در مقوله بنزین هم فرصت‌سوزی‌های بسیاری شده است، قطعاً افزایش نرخ بنزین در شــرایط کنونی پذیرفتنی نیســت، هر چند که کارشناسان بر واقعی شدن قیمت بنزین تأکید دارند، اما مهم زمان اجرای آن است. متأسفانه دولت زمان افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین را به بدترین زمان ممکن اقتصادی موکول کرده است، موکول شدن افزایش نرخ بنزین بعد از تورم 50 درصدی منجر به افزایش التهابات اجتماعی و بعضاً سیاســی خواهد شــد؛ تا زمانی که دولت موضوعات اقتصادی را در زمان خود در دستور کار قرار ندهد فرصت‌سوزی‌های بسیاری خواهیم داشت. آنچــه در نبود مدیریــت و برنامه‌ریــزی دولت منجر بــه افزایش تورم و ایجاد رعب و وحشــت در جامعه شــده حضور دلالان و رانت‌خوارانی اســت که در فضای مجازی زمینه‌های التهاب جامعه را فراهم می‌کنند، بی‌گمان افزایش قیمت بنزین نیازمند کار کارشناســی و ایجاد زمینه و بسترســازی‌های لازم اســت، قطعاً با آزمون و خطا نمی‌توان در بحران اقتصادی دست به چنین اقدامی زد.


احیای کارت ســوخت در شرایط کنونی پیشــنهادی معقول است که با سهمیه‌بندی مناســب برای خودروها تا حدی بتوان مانع قاچاق سوخت شــد، جلوگیری از قاچاق سوخت در شــرایط کنونی را تنها می‌توان از طریق کارت سوخت انجام داد. مسلماً احیای کارت سوخت تبعات کمتر اقتصادی و تورمی خواهد داشت.


منبع:قدس


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب