۴ دانشگاه ایرانی در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا حضور دارند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره روابط عمومی و همکاریهای علمی بینالمللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: پایگاه رتبهبندی تایمز یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی در سطح بینالمللی است که در 2013 میلادی برای اولین بار رتبهبندی دانشگاههای آسیایی را در کنار رتبهبندیهای بینالمللی خود انجام داد.
وی افزود: در گزارش اخیر رتبهبندی دانشگاههای آسیایی سال 2019 از جمهوری اسلامی ایران تعداد 29 دانشگاه وجود داشته که چهار دانشگاه کشور در میان 100 دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتهاند.
روششناسی این رتبهبندی همانند روششناسی رتبهبندی جهانی دانشگاهها است که از 13 شاخص در قالب پنج معیار آموزش (25)، پژوهش (30)، استنادات( 30)، درآمد صنعتی (7.5) و وجهه بینالمللی(7.5) بهره جسته است. با این حال در رتبهبندی دانشگاههای آسیایی پس از محاسبه امتیازات بر اساس شاخصها نتایج کسبشده را بر اساس دانشگاههای موجود در این رتبهبندی باز تنظیم میکند.
دهقانی گفت: رتبهبندی آسیایی تایمز در سال 2019، تعداد 417 دانشگاه را از 27 کشور در بردارد. در این رتبهبندی دانشگاه Tsinghua University از کشور چین رتبه اول را در بین دانشگاههای آسیایی به خود اختصاص داده است. دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه علم و صنعت هنگکنگ به ترتیب رتبه دوم و سوم را دارند. این برای اولین بار است که یک دانشگاه از چین رتبه اول را در این رتبهبندی کسب میکند. کشور ژاپن بار دیگر با 103 دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبهبندی دارد و بهترین دانشگاه آن دانشگاه توکیو با رتبه هشت است.
سرپرست ISC ادامه داد: 29 دانشگاه از کشور ایران در این رتبهبندی حضور دارند که دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با کسب رتبه 43 در بین دانشگاههای ایران رتبه اول را دارد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب با رتبههای 80 و 86 رتبههای دوم و سوم ایران را دارند. جدول زیر دانشگاههای ایرانی حاضر در این رتبهبندی را نشان میدهد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام درباره رتبهبندی آسیایی ۲۰۱۹ تایمز گفت: ایران نیز در سال 2019 دارای 29 دانشگاه در بین دانشگاههای برتر آسیایی بوده است که این تعداد در سال 2018 برابر با 18 دانشگاه و در سال 2017 برابر با 14 دانشگاه بوده است. ایران نهتنها به لحاظ تعداد دانشگاه، بلکه به لحاظ جایگاه نیز در سال 2018 رشد قابلملاحظهای داشته است. دانشگاه نوشیروانی بابل که برترین دانشگاه کشور در رتبهبندی تایمز معرفی شده است توانسته جایگاه 43 آسیا را اخذ نماید.
وی افزود: در سال 2019 ایران گوی سبقت را از ترکیه ربوده است و با 29 دانشگاه نسبت به ترکیه که 23 دانشگاه در رتبهبندی حاضر دارد پیشی گرفته است، این در حالی است که در سال 2018 جایگاه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه برتر، بعد از کشور ترکیه کشورهای اسلامی در منطقه قرار گرفته بود.
دهقانی خاطرنشان کرد: در بین کشورهای اسلامی منطقه، کشورهای مالزی، پاکستان و عربستان به ترتیب با 11، 9 و 6 دانشگاه پس از ایران و ترکیه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبهبندی داشتهاند. در این رتبهبندی کشور ترکیه پنج عربستان چهار مالزی دو دانشگاه با رتبه زیر 100 داشته است.
انتهای پیام/4107/4021/پ
انتهای پیام/