دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 ارديبهشت 1398 - 19:34
باقری:

دانشگاه‌ها در توسعه پایدار محیط زیست‌محور پیشرو هستند

قائم‌مقام وزیر علوم گفت: باید توسعه شهرهای پایدار محیط زیست‌محور در اولویت اقدامات کشور قرار گیرد و دانشگاه‌ها در این توسعه پیشرو هستند.
کد خبر : 377766
IMG15343947.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عبدالرضا باقری در مراسم افتتاحیه دومین همایش بین‌المللی دانشگاه‌های سبز در دانشگاه اصفهان، اظهار داشت: مدیریت سبز در دانشگاه‌ها با محوریت حفظ اکوسیستم طبیعی و استفاده درست منابع در چند سال گذشته در کشور رواج یافته است. در دنیا اقدامات بسیاری در حوزه مدیریت سبز انجام شده که باید از این دستاوردها برای توسعه کشور استفاده کنیم.


قائم مقام وزیر علوم خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته تنها منبع استفاده برای انرژی در کشور منابع خدادادی بوده است. باید توسعه شهرهای پایدار محیط زیست‌محور در اولویت اقدامات کشور قرار گیرد. وارد عصری می‌شویم که هرکس می‌تواند محیط زندگی خود را بهبود ببخشد. در این حوزه دانشگاه‌ها پیشرو هستند و باید بتوانند موارد را در جامعه تسری دهند.


وی با بیان اینکه در دنیا مؤلفه‌های مختلفی برای توسعه پایدار شهرها استفاده می‌شود، در توضیح این مولفه‌ها گفت: بازنگری در سیستم‌های حمل و نقل یکی از مؤلفه‌های توسعه پایدار شهرهاست. در حال حاضر روزانه تعداد بسیاری خودرو در دانشگاه‌های کشور تردد دارند. باید تمهیداتی برای کنترل ورود و خروج خودروها در دانشگاه‌ها بیندیشیم.


باقری ادامه داد: برای مثال تجربه موفق لندن با وضع قوانین مالیاتی و یا تجربه پاریس در ترویج دوچرخه سواری می‌تواند در دانشگاه‌های کشور استفاده شود. دومین مقوله کاهش مصرف آب در کاهش مصرف انرژی است؛ ذخیره آب‌های فصلی و بازچرخانی آب‌های موجود دانشگاه یکی از اقداماتی است که می‌تواند در دانشگاه‌ها اجرا شود. سومین مقوله توسعه شهرهای پایدار، انقلاب در فناوری روشنایی است که با هوشمند کردن سیستم‌های روشنایی در دانشگاه‌ها می‌توان به مصرف بهینه انرژی کمک کرد.


قائم‌مقام وزیر علوم، تصریح کرد: توسعه فضای سبز با استفاده از کاشت درختان مناسب اقلیم منطقه بسیار حائز اهمیت است، زیرا با این کار علاوه بر جلوگیری از تخریب منابع زیرزمینی، به جذب دی‌اکسید کربن موجود در هوا کمک خواهیم کرد. هر درخت در یک سال، ۵۰ کیلوگرم دی اکسید هوا را از بین می‌برد، کاشت درختان مناسب اقلیم منطقه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در کاهش آلودگی هوا نقش دارد.


وی پنجمین مؤلفه را تعبیه سیستم‌های بازیافت شیشه و کاغذ اعلام کرد و گفت: مورد ششم نیز استفاده از انرژی‌های پاک با حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی و هفتمین مؤلفه حذف تدریجی کاغذ و پلاستیک است که خوشبختانه در این حوزه‌ها در دانشگاه‌های کشور اقداماتی انجام شده و نیازمند توسعه بیشتر است.


قائم مقام وزیر علوم، خاطرنشان کرد: در این سمینارها باید برنامه‌ریزی حذف آلاینده‌های محیط زیست را به صورت تدریجی انجام دهیم و این اقدام باید از دانشگاه آغاز و به تدریج در جامعه گسترش یابد.


وی گفت: دیگر مولفه نیز تغییر نگرش در تغذیه و استفاده از گیاه به‌جای گوشت است. بر اساس تحقیقات انرژی مصرف گیاه به مراتب از انرژی پروتئین‌های گوشتی بیشتر است. علاوه بر اینکه مصرف بیشتر گیاه سلامتی بیشتری به دنبال دارد.


باقری دیگر اقدام را توسعه آگاهی‌های عمومی از طریق تولید محتوا و رسانه‌های گروهی دانست و گفت: علاوه بر این مولفه‌ها که از اقدامات دانشگاه برای رسیدن به مدیریت سبز است، وزارت علوم باید بتواند با سیاست‌گذاری درست مشوق ورود دانشگاه‌ها باشد و با ایجاد نظام رتبه بندی در این راستا گام بردارد. جمع‌آوری تجارب دانشگاه‌ها و ارائه و ترویج مدیریت سبز در قالب همایش‌های علمی نیز از جمله اقداماتی است که باید انجام شود.


گفتنی است «دومین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز» با حضور دانشمندان و دانشجویان ملی و بین‌المللی این حوزه، از امروز به مدت دو روز در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است. رونمایی از سامانه مدل ملی تراز سبز، رونمایی از تمبر همایش و برگزاری نشست‌های تخصصی و سخنرانی‌های مختلف از جمله برنامه‌های جانبی دومین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز در دانشگاه اصفهان بود. در حاشیه این همایش، همچنین دستاوردهای دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان کشور و جهان در ۴۸ غرفه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد.


انتهای پیام/4122/4126/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب