استفاده از دانش مشکلات شهری را برطرف میکند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین غریبی در نشست تخصصی مسئولیت اجتماعی دانشگاهها و تنوعبخشی مأموریت آنها در چهارمین همایش ملی آموزش عالی که در سالن جابر بن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، در خصوص همراستایی فرهنگ دانشگاه و شهر تهران جهت همافزایی اثربخشی قدرت پژوهش و فناوری دانشگاههای تهران در توانمندسازی اجتماعی شهروندان تهرانی سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: اگر نقش فرهنگ بهعنوان منبع و سرمایه دیده شود که در اکثر دانشگاهها اینگونه است شامل تمامی حوزههای درسی دانشگاه میشود. دانشگاه میخواهد از تمامی منابع استفاده کند.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به دیدگاهی که فرهنگ را به عنوان چالش میشناسد، افزود: در این دیدگاه به فرهنگ به عنوان مانع نگریسته میشود. هر کدام از این دیدگاهها تأثیر دانشگاه بر مسائل اجتماعی است. همچنین اگر فرهنگ به عنوان منبع یا سرمایه دیده شود، دانشگاه و شهر مکمل یکدیگر میشوند و از مزایای یکدیگر استفاده خواهند کرد. در این دیدگاه هر شهروند یک مسئله متمایز دارد که میتوان از این تعامل استفاده کرد. همچنین استفاده از شایستگیها و دانشهای موجود در فرهنگ هر شهر، میتواند مشکلات شهری را برطرف سازد. یکیدیگر از مزایای این طرح، بهره بردن از فرهنگ جامعه و افزایش یکپارچگی اجتماعی است.
غریبی ادامه داد: در دیدگاهی که فرهنگ به عنوان چالش دیده میشود، اولین مسئله مطرح، تفاوتهای فرهنگی است که در پی آن امکان خطر تقلب و ناسازگاری وجود دارد و شناسایی اعتبارات قابل دستیابی دوسویه را در پی خواهد داشت.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: اگر فرهنگ به عنوان مانع دیده شود، به عنوان استراتژی منجر به تضاد یا کشمکش فرهنگی در کشور میشود که حاصل آن گسترش بیاعتمادی و دوری جستن به مسائل اجتماعی است. همچنین منجر به حذف مدیران و سازمانها میشود. رویکرد مدیریتی این نگاه، برتری فرهنگی است.
وی یادآور شد: اینکه فرهنگ با چه دیدگاهی حاصل شود، مسئله مهمی است که بر دید دانشگاه به جامعه تأثیر دارد. فرهنگی که به عنوان مانع شناخته شود، منجر به برتریجویی میشود. پایدارترین تعبیر فرهنگ بهصورت آموزش است.
انتهای پیام/4084/ 4007/
انتهای پیام/