سوئیسی فکر میکنیم اما آفریقایی عمل میکنیم
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه تلویزیونی نسل امروز، برنامه این هفته نسل امروز، روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه با موضوع پدیده بازنشستگی (نگاهی به جایگزینی نیروی جوان در کشور) با حضور حجتالاسلام سیدرضا اکرمی رئیس سابق شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، سجاد نوروزی فعال فرهنگی و گفتگو با سیدمحمد غرضی وزیر اسبق ارتباطات روی آنتن شبکه پنج رفت.
اکرمی در ابتدای برنامه با اشاره به حضورش در مجلس شورای اسلامی، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و همچنین شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، اظهارداشت: در همه این دورهها موضوعات مربوط به طلبگی و کارهای مطالعاتیام را رها نکردم و در حال حاضر هم که مسئولیتی ندارم همین امور را ادامه میدهم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از بازنشستگی فرار میکنند، گفت: بازنشستگی را باید امری طبیعی دانست و پذیرفت که توان و انرژی یک فرد جوان در یک فرد بازنشسته وجود ندارد.
نوروزی در ادامه با بیان اینکه برخی از بازنشستگان از مسولیت هایشان کنار نرفتند، افزود: در سطوح زیرین شاهد کنار رفتن بازنشستگان بودیم اما در سطوح دیگر این اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: آنچه نسل جوان به دنبال آن است گشودگی فضا و مهیا شدن بستر برای فعالیت است و اگر به بازنشستگان و افراد کهنسال در سیستم اجرایی ارجاعی صورت میگیرد به دلیل این است که آنها جلوی بستر را برای فعالیت گرفتهاند.
این فعال فرهنگی با تاکید بر اینکه پست گرفتن جوانان یک بحث ثانویه و فرعی است، گفت: بحث اصلی فضا برای پویایی و فعالیتهایی است که انقلاب در دهه چهارم خود را نشان دهد.
نوروزی در پاسخ به این سؤال که تلقی نسل امروز از اینکه برخی نمیخواهند بپذیرند بازنشسته شدهاند، چیست، اظهارداشت: موضوع کنار نرفتن و ماندن به این دلیل شکل گرفته که برخی از خوان کرمی متنعم میشوند که یک سر آن به شیر نفت وصل است و درواقع پول نفت به بودجه عمومی میآید و قرار نیست برای تأمین بودجه خلق پول انجام دهند یا زحمت بکشند؛ یک خط اعتباری هم به آن موسسه کشیده شده و هر روز راحت آنجا مینشینند.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر کسی رئیس یا معاون میشود براساس آرمان خدمت است الان چه اتفاقی افتاده است؟ گفت: نمیخواهم بگویم آرمان خدمت از بین رفته ولی کمرنگ شده است؛ قرار بود طبق آرمانهای اول انقلاب افرادی که تحت حوزه رسمی مسئولیت میگیرند فضای اجتماعی مدنی برای فعالیت جوانان ایجاد کنند و پشتیبان فضای غیررسمی باشند اما این کاملاً فراموش کردند.
نوروزی تصریح کرد: انقلاب از فضاهای غیر رسمی مثل مسجد، حوزه و مدرسه شکل گرفت و استمرار و ادامه حیات انقلاب هم باید در حوزه غیر رسمی پیگیری شود اما برخی آقایان که وظیفه اصلیشان پشتیبانی از فعالیت خلاقانه جوانان است کارشان را فراموش کرده و حتی در جاهایی سنگ اندازی هم میکنند! مثلاً اگر یک جوان میخواهد یک کار فرهنگی انجام دهد باید چندین جا برود و در واقع همان بروکراسی است و آقایان برای تضمین اعمال قدرتشان بروکراسی را دوست دارند.
اکرمی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه چه سازوکاری باید انجام داد تا نسل امروز اگر فردا خواست بازنشسته شود با این موضوع کنار بیاید، گفت: یکی از موضوعات مهم در طول ۴۰ سال انقلاب، "فرهنگ" است اما متاسفانه دشمنان هر روز به یک وسیله مثل تحریم، جنگ و ... نگذاشتند خیلی به این امر پرداخته شود و ما درگیر موضوعات دیگر شدیم.
این نماینده اسبق مجلس تصریح کرد: موضوع دیگر، استفاده کردن از ظرفیتهای کشور در همه ابعاد است که اینگونه نیست؛ ما در عرصه پزشکی از ظرفیتهایمان استفاده کردیم و موفق بودیم اگر در سایر موارد هم به همین شکل باشد اگر کسی بازنشسته شد میداند از ظرفیتش در جای دیگر استفاده میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که جوانان بیکار معتقدند گردشی انجام نمیشود تا از ظرفیت آنها استفاده شود، افزود: در این زمینه هر کسی باید از خودش شروع کند؛ همانگونه که بنده با خودم فکر کردم و اکنون بازنشسته شدم دیگران هم باید با خود بیندیشند.
نوروزی در پاسخ به این سؤال که آیا همه جایگاهها را با استفاده از نسل امروزیها میتوان پر کرد؟ اظهارداشت: قطعاً نه، بنیاد و ذات یکسری مسئولیتها بر اساس تجربه است مثل مسئولیتهای امنیتی که باید بر اساس شناخت و تجربه باشد در برخی مشاغل دیگر هم به همین شکل است.
نوروزی با طرح این سؤال که آیا حتماً باید پست گرفت و بدون پس نمیشود کار کرد گفت: بنده مسئولیت اجرایی داشتم اما الان ۲ سال است که خودم فعالیت میکنم و خیلی هم بهتر است.
وی ادامه داد: اگر نسل ما مطالبهای میخواهد میگویند پست میخواهد اما الزاماً اینگونه نیست.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه از اول انقلاب قرار بود فعالیت برای رشد و پویایی استعدادهای مردم فراهم شود، گفت: ما حکومت دینی هستیم و وظیفهمان طبق شرع و قانون مشخص است؛ بخش مهمی از نسل امروز توقعش همین است و بخش اندکی به تاسی ازبرخی ژنهای خوب ممکن است خواستههای خاصی داشته باشند که از همین تریبون آنها را نصیحت میکنم که ژنهای خوب راسرلوحه کار خود قرار ندهند.
اکرمی در پاسخ به این سؤال که کشورهای دیگر چگونه با این مقوله برخورد میکنند؟ یادآورشد: نباید ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کرد چراکه ما استثنائاتی داریم اما باید تجربه سایر کشورهای دنیا را خواند اما خود را به جای آنها نگذاریم.
وی بر همین اساس تصریح کرد: زمانی که در مجلس بودم به کره جنوبی سفر کردیم و دیدم که یک پیرزن ورق مس را نرم میکرد؛ درواقع در ژاپن و کره جنوبی وجدان کاری وجود دارد؛ ما سوئیسی فکر میکنیم اما آفریقایی عمل میکنم.
اکرمی افزود: در دوره هشتم به آقای لاریجانی گفتم به جای اینکه در همه طول هفته جلسه علنی داشته باشیم و حرف بزنیم جلسه غیرعلنی برگزار کنیم که برای جوانان چه کار کنیم و از مردم هم راهکار بخواهیم.
این نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه به عنوان یک طلبه ۲۰ عنوان شغل را با هر استاندار و فرمانداری که توانستم صحبت کردم، گفت: آنها میگفتند خوب است اما عمل نمیکردند و شاید در جواب بگویند آنقدر کارمند در ادارهها و شهرداری هستند که دیگر جایی وجود ندارد از این رو افراد باید از خودشان شروع کنند.
نوروزی در ادامه با تاکید بر اینکه کشور نیاز به یک نقشه راه در حوزه منابع انسانی دارد، یادآورشد: انواع سازمانها و بنیادهاوجود دارند اما نقشه راه برای پرورش نیروی انسانی نداریم.
وی با بیان اینکه گاهی مدیری هم در راه و شهرسازی و هم در شیلات و هم در زمینه فرهنگ فعالیت دارد، گفت: در کجای دنیا چنین چیزی وجود دارد؟ از این رو نقشه راه ومبتنی بر قواعد اصولی نداریم ممکن است روی کاغذ باشد اما اجرایی نشده است.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: وقتی یک وزیر میخواهد معاون یا مدیرکل انتخاب کند باید با ۵۰ نفر مذاکره کند و مساله کارآمدی شخص در مرحله هشتم یا نهم قرار میگیرد، اینکه فلان شخص یا طایفه موافق است یا خیر و اتفاق ناهنجاری که می افتد این است که آن فرد چطور پست گرفته، با فلانی بسته است پس من هم میبندم. در چنین حالتی موضوع کارآمدی مساله ثانویه است؛ یا به دلیل برخی موضع گیریها توسط فرد بگویند دردسرساز است از این رو گویی فقط افراد فرمان بردار و بی زبان محبوبتر از کسانی هستند که حرف بزنند؛ باید سیستم بروکراسی کشور را متحول کرد چراکه با این قواعد دست و پاگیر بروکراسی، در اداره روزمرههایمان هم خواهیم ماند.
در ادامه برنامه سیدمحمد غرضی به عنوان میهمان نسل دیروزی در پاسخ به این سؤال که بازنشسته شده است یا خیر، اظهارداشت: قبول نمیکنم بازنشستهام ولی ۲۰ سال است بازنشسته شدهام و حدود ۴۳ سال سابقه کار اداری داشتم.
وی در خصوص اعتماد کردن به نسل جوان، یادآورشد: نسل جوان به غیر از واگذاری مدیریت به دنبال واگذاری قدرت سیاسی است.
وی ادامه داد: سیاستهای گذشته امتیازطلبی های فراوانی داشته که آن را رها نمیکنند؛ نسل امروز اگر توانمند است باید پیشقدم شود، مبارزه نسل امروز با نسل قدیم بر سر مسائل سیاسی است نه انقلاب و با امنیازطلبی مبارزه میکند.
وزیر اسبق ارتباطات در پاسخ به این سؤال که پس فاکتور تجربه چه میشود، گفت: مجربها باید توانایی برقراری ارتباط با جامعه را داشته باشند، اینکه تمام امتیازات را برای خود بخواهند ضد تعامل است و جامعه عکس العمل نشان میدهد.
وی در واکنش به این سؤال که پس شما مخالف تجربه بازنشستگان نیستید، گفت: اصلاً مخالف نیستم، اما اینکه کاری را که یک جوان میتواند انجام دهد به کسی که در شانش نیست بدهیم یا برعکس برای کشور هزینه دارد.
غرضی در پاسخ به این سؤال که جوانی شما چگونه گذشت، گفت: بنده متولد ۱۳۲۰ هستم و تا ۴۰ سالگی پرتحرکترین موقعیت خودمان را داشتیم و به عنوان یک سرباز برای انقلاب فعالیت کردیم.
وزیر اسبق ارتباطات گفت: جوانان الان نسبت به زمان ما پرتحرک و پرتوانتر هستند و بزرگان کشور باید توجه کنند که توان نسل جدید بیشتر سیاسی است تا مدیریتی. هرجا پای منافع ملی در میان است مردم و جوانان به سرعت حضور دارند؛ بنده به نسل امروزیها می گویم کشور متعلق به شماست و جمهوری اسلامی کلمه مقدسی است که ظرفیتهای بسیاری در آن وجود دارد.
وی در پایان خطاب به جوانان گفت: امتیازطلب نشوید چراکه جمهوری اسلامی جز فداکاری و پاسداری از حقوق عامه جامعه و حقوق شهروندی نیست.
انتهای پیام/4071/
انتهای پیام/