دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1398 - 09:46
ظریف:

قدرتمندانه باید در مقابل نقض حقوق بین‌الملل از سوی آمریکا ایستاد

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد که باید با تمام قوا در مقابل هرگونه فشار آمریکا برای نقض حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های شورای امنیت ایستاد.
کد خبر : 376339
22.jpg

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف شب گذشته در نشست عالی‌رتبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به‌منظور «بزرگداشت و ارتقاء روز بین‌المللی چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی برای صلح» برگزار شده بود، شرکت و مواضع جمهوری اسلامی ایران را در این خصوص تشریح کرد.


وی گفت: «خانم‌رئیس، ایران همیشه از چندجانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح حمایت کرده است. من امروز به اینجا آمده‌ام تا اعلام کنم تلاش‌های دیپلماتیک جمعی دیگر فقط یک گزینه خردمندانه نیست، بلکه تنها راه‌حل است؛ حتی اگر زمانی در سیاست بین‌الملل نظام تک‌قطبی وجود داشت، دیگر قطعاً از بین رفته است. کشور من همواره تعهد خود به چندجانبه گرایی را به‌عنوان رکن یک سیاست خارجی قوی نشان داده است. فقط نگاهی گذرا به مراودات دیپلماتیک ما در چند هفته گذشته این امر را کاملاً روشن می‌کند.»


ظریف به تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی در منطقه اشاره و افزود: «در غرب ما، آخر هفته گذشته روسای مجالس همسایگان عراق گرد هم آمدند تا رهیافت فراگیر جدیدی را برای مراودات منطقه‌ای بیابند و من هفته گذشته در رأس هیئتی به دمشق و آنکارا رفتم تا همکاری با سوریه، ترکیه و روسیه را در چارچوب روند آستانه گسترش دهیم. در شرق ما، نماینده ویژه جدید ما برای افغانستان در حال تعامل طبق یک رویکرد منطقه‌ای واقع‌گرایانه برای صلح و ثبات است. در همین حال، ما دو روز پیش میزبان نخست‌وزیر پاکستان برای گفتگو در مورد یک رهیافت چندجانبه برای ثبات منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم بودیم. در شمال ما، هفته گذشته مقامات ارشد دولت‌های ساحلی دریای خزر گرد هم آمدند تا اجرای کنوانسیون تاریخی خزر را آغاز کنند که در سال 2018 بعد از 22 سال مذاکره نهایی کردیم. هم‌زمان، ما در حال نیل به یکپارچگی اقتصادی ازجمله از طریق اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستیم. در جنوب ما، روند استکهلم را در مورد یمن تسهیل کرده و همچنین «سازوکار گفتگوی منطقه‌ای» در خلیج‌فارس را به‌عنوان رهیافت چندجانبه فراگیر برای همکاری و حل اختلافات پیشنهاد کرده‌ایم.»


رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان نقبی به بدعهدی غرب در توافق هسته‌ای زد و تصریح کرد: «در سطح جهانی، 14 گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مؤید تعهد ما به برنامه جامع اقدام مشترک، یک توافق چندجانبه مورد تأیید قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، است. به‌رغم ناتوانی اعضای غربی برجام در عمل به تعهداتشان در مورد منافع اقتصادی ملت ایران متعاقب خروج غیرقانونی آمریکا، ما به قول خود عمل کرده‌ایم.»


ظریف همچنین به بیان اقدامات ضد ایرانی کاخ سفید پرداخت و گفت: «نیازی نیست که سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه غیرقانونی گسترده دولت فعلی آمریکا در قبال کشورم یا منطقه‌مان را فهرست کنم. فقط به ذکر چند نمونه اکتفا می‌کنم: اعمال فرا سرزمینی قوانین داخلی، نادیده گرفتن تعهدات بین‌المللی و احکام دیوان بین‌المللی دادگستری، اعلام خودکامانه نیروهای مسلح یک دولت به‌عنوان «تروریست»، پرورش افراط‌گرایی از طریق جنگ‌های دائمی بی‌هدف و بدون ملاحظه، حمایت از اذناب حامی تروریسم‌ این کشور در قبال جرائم جنگی آن‌ها، و شناسایی الحاق نژادپرستانه و غیرقانونی قلمرو. ازآنجاکه به نظرشان این بی‌قانونی هنوز کافی نبوده است، آمریکا همچنین کسانی را مجازات می‌کند که به دنبال عمل به تعهداتشان تحت قطعنامه 2231 شورای امنیت باشند؛ قطعنامه‌ای که خواهان عادی‌سازی روابط اقتصادی با ایران است.»


وی در پایان اظهار کرد: «خانم‌ها و آقایان، برای دفاع از چندجانبه‌گرایی، لازم است مانع دستیابی آمریکا به منافع مورد تصورش از اقدامات غیرقانونی آن کشور شد و با قوت تمام هرگونه فشاری را که به دیگران وارد می‌آورد تا حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض کنند، رد کرد. در رد یک‌جانبه‌گرایی، همه ما مسئولیت داریم تا به‌صورت دسته‌جمعی هر دولتی را برای عواقب هرگونه بی‌قانونی آن مسئول بدانیم.»


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب