اخراج نیروهای آمریکایی از عراق؛ مأموریت جدید نجباء پس از شکست داعش
گروه بینالملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: هسته مرکزی مقاومت اسلامی نجباء به عنوان یکی از گروههای شبهنظامی تشکیلدهنده حشدالشعبی عراق در سال 2004 میلادی در بغداد تشکیل شد و به طور رسمی در 2013 میلادی فعالیتهای خود را رسانهای کرد. این گروه مقاومت به رهبری شیخ اکرم الکعبی در عراق و سوریه فعالیت دارد و نقش عمدهای در مبارزه علیه گروه تروریستی داعش و شکست آنها ایفا کرده است.
علاوه بر فعالیتهای نظامی، نجباء در امور فرهنگی و اجتماعی نیز ورود پیدا کرده و فعالیتهایی انجام داده است. فعالیتهای رسانهای، تولید محصولات چند رسانهای و نیز کمکرسانی اجتماعی به شهروندان نیازمند داخل و خارج از کشور ازجمله این فعالیتهاست که آخرین مورد آن را در کمک به سیلزدگان جنوب کشورمان شاهد بودیم.
تحریم نجباء؛ آغاز محکومیتها و متبلور شدن سرمایههای انسانی مقاومت
16 سپتامبر 2008 (26 شهریور 1387) وزارت خزانهداری آمریکا شیخ «اکرم الکعبی»، دبیرکل نجباء را در لیست سیاه و تحت پیگرد قرار داد و 9 سال بعد در چهارم نوامبر 2017 (13 آبان 1396) دست به تحریم نجباء زد. همزمان با اجرایی شدن قانون تحریمی موسوم به کاتسا از جانب آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، لایحه تحریمی مقاومت اسلامی نجباء از سوی سناتور «تد پو» نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شد. این در حالی است که نام وی در صدر امضاکنندگان بسیاری از قطعنامههای خصمانه به چشم میخورد و بارها در حمایت از منافقین نطق کرده است.
15 اسفند 1397 بود که وزارت خزانهداری آمریکا به طور رسمی اعلام کرد به مدت 90 روز تحریمهایی را علیه جنبش مقاومت اسلامی نجباء اعمال کرده است. این موضوع بلافاصله با واکنش نجباء همراه شد و هاشم الموسوی، سخنگوی سابق این جنبش گفت: تصمیم آمریکا یک توطئه و دسیسه است و نوعی پیروزی برای داعش و همه سازمانهای تروریستی تحت حمایت واشنگتن بهشمار میرود. وی افزود که آنها در مقابل پیروزیهای بزرگ نیروهای حشدالشعبی (بسیج مردمی) و نیروهای امنیتی عراق سکوت نمیکنند.
تحریم نجباء ظرفیتهای پنهان این جنبش را در داخل و خارج عراق هویدا کرد؛ چه اینکه ابتدا محکومیتها در خصوص تصمیم آمریکا افزایش یافت و سپس شاهد موج جوانانی بودیم که در راستای پیوستن به حشدالشعبی، جنبش نجباء را انتخاب میکردند. مردم استانهای بصره، کربلا، نجف اشرف و واسط با برگزاری راهپیمایی و در دست گرفتن پوسترها و پلاکاردهای حاوی شعارهایی همچون «کلنا النجباء، نقف معکم، أنا مع الإرهاب، النجباء ترعب الاعداء» و «کلا کلا امریکا»، انزجار خود را از اقدامات خصمانه واشنگتن به نمایش گذاشتند. همچنین در برخی استانهای عراق، همایشهایی با حضور نمایندگان گروههای مختلف حشدالشعبی در حمایت از مقاومت اسلامی نجباء برگزار شد. دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در عراق نیز با انتشار پیامی اعلام کرد: طرح کنگره آمریکا در راستای تروریست خواندن مقاومت اسلامی نجباء محکوم است.
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان نیز درباره قرار گرفتن نام مقاومت اسلامی نجباء در لایحه تحریمی کنگره آمریکا، تأکید کرد: همه کسانی که طرح آمریکا را در منطقه به شکست کشاندند، به اتهام تروریسم در پیگرد قرار گرفتهاند که باید با حکمت با آن مقابله کنیم.
نقش نجباء در شکست تروریسم؛ از سوریه تا عراق
در واقع پس از آنکه طرح آمریکا برای مقابله با ایران در یمن، عراق، سوریه، لبنان و فلسطین آن هم به دلیل ایستادگی محور مقاومت با بنبست مواجه شد، واشنگتن راه برونرفت از این بنبست سیاسی را در افزودن نام جنبشهای مقاومت به فهرست تروریسم دید.
در تحلیل چرایی تمرکز ویژه کنگره آمریکا بر مقاومت اسلامی نجباء باید گفت که این جنبش نقش مؤثری در ناکام گذاشتن توطئههای آمریکا با هدف پر و بال دادن به تروریستهای تکفیری همچون داعش، بیثبات کردن عراق و ساقط کردن حکومت سوریه ایفا کرد. هدف آمریکا از تهیه فهرستهای موسوم به ضدتروریستی نیز این است که ارزشهای موجود را ضد ارزش جلوه دهد و مفهوم مقاومت را با مفهوم تروریسم جابهجا کند.
نفوذ نجباء در عمق فعالیتهای ضد تروریستی داعش در عراق و سوریه در حدی بود که چندی بعد، تد پو در گزارشی برای روزنامه جروزالمپست نوشت: گروههایی مانند حزبالله، نجباء و عصائب اهل الحق کنترل بخش زیادی از قلمرو آزاد شده از داعش در عراق و سوریه را به دست گرفتهاند و این موضوع به امتداد هلال شیعی از ایران تا مدیترانه منجر شده است. وی افزود: نجباء بیشتر در شرق سوریه فعال هستند و به طور مستقیم نیروهای آمریکایی را تهدید میکنند؛ به ویژه پایگاه آمریکا در منطقه التنف که در مسیر ترانزیت تسلیحات سنگین از تهران تا مرز اسرائیل قرار دارد.
این اظهارات نشاندهنده بخشی از راهبرد نجباء در سالهای پیش از شکست داعش در عراق و سوریه است؛ چه اینکه این گروه مقاومت اسلامی همزمان با این راهبرد، به وضوح اعلام کرده بود بخشی از کارزار ضد صهیونیستی ایران است و حتی یگانی تخصصی را برای آزادسازی منطقه جولان تشکیل داده است.
تحولات ساختاری نجباء/ سربازان زینب(س) در مسیر اخراج تروریستهای آمریکایی
پس از آنکه پنجم مارس ۲۰۱۹ (14 اسفند 1397) دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای از تحریم نجباء و شیخ اکرم الکعبی دبیرکل این جنبش خبر داد، به تدریج زمزمههایی از تغییر رویکرد مبارزان مقاومت اسلامی در این جنبش به گوش رسید. ابتدا سطح حفاظتی کادر اجرایی و رهبران و مقامات نجباء افزایش پیدا کرد و شاهد برخی تغییر و تحولات بودیم که نمونه آن، محدود شدن تحرکات دبیرکل این جنبش به تمرکز بر رهبری راهبردی و عملی به جای شرکت در همایشها و محافل داخلی و خارجی و سپس انتخاب «نصر الشمری» به عنوان سخنگوی نجباء بود. البته الشمری با حفظ سمت معاون دبیرکل نجباء نیز محسوب میشود.
مبارزان مقاومت اسلامی نجباء که نامشان را از بخشی از خطبه حضرت زینب (س) در شام که فرمودند: «... ألا فالعجب کل العجب لقتل حزبالله النُجَباء بحزب الشیطان الطلقاء…» (شگفتا که نجیبان حزب خدا را آزادشدگان حزب شیطان کشتهاند) وام گرفتهاند، پس از این تحولات و با توجه به افزایش تقابل میان ایران و آمریکا در منطقه و گزافهگوییهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه از عراق، ایران را زیر نظر دارد، مأموریت خود را تغییر دادند و اکنون بنا به اظهار نظر رسمی نصر الشمری، سخنگوی جدید این جنبش، کمر همت بستهاند تا آمریکاییهای متجاوز را از خاک خود بیرون کنند.
وی در گفتگوی تلویزیونی با شبکه العالم خطاب به آمریکاییها هشدار داد: نیروهای نظامیتان را از عراق بیرون ببرید و سفارت خود با هزاران کارمند را ببندید، پیش از آنکه مجبور به این کار شوید. این حق ماست که پایگاههای نظامی آمریکا در خاک کشورمان را زیر نظر داشته باشیم. حضور سربازان آمریکایی در عراق غیرقانونی است و ورود و خروج هر نظامی خارجی به عراق باید با مصوبه مجلس باشد.
نصرالشمری افزود: اگر آمریکا خواهان حکومتی قوی در عراق است، باید نیروهایش را از خاک این کشور خارج کند و به فشار علیه حکومت بغداد پایان دهد. بهتر است قبل اینکه آمریکاییها را مجبور به خروج کنیم، از عراق خارج شوند.
معاون دبیرکل نجباء همچنین در نشست تحلیلی «کاخ سیاه» که در تهران برگزار شده بود، گفت: آمریکا علاوه بر پایگاههای مخفی، ۱۱ پایگاه نظامی در عراق ایجاد و ۱۱ هزار سرباز در آنجا مستقر کرده است. نیروهای مقاومت همه این پایگاهها را شناسایی کرده است و تحت نظر دارند.
وی همچنین تصریح کرد: ثبات عراق در گرو خروج نیروهای آمریکایی است. بهتر است سفارت آمریکا در بغداد، تعطیل و همچون لانه جاسوسی در تهران به موزه تبدیل شود.
سخنگوی نجباء: آمریکا، ایران و همه گروههای مقاومت را یکجا هدف گرفته است
مبارزه با آمریکا به عنوان بخش اصلی و اولویت دور جدید سیاستگذاریهای جنبش نجباء، از این رو اهمیت دارد که واشنگتن درصدد تحریک رژیم صهیونیستی برای ایفای نقش مخرب در منطقه به ویژه هدف قرار دادن پایگاههای حشدالشعبی و نیروهای مورد حمایت ایران برآمده است.
در این راستا و برای تبیین مأموریت جدید نجباء، معاون دبیرکل جنبش ابتدای هفته جاری به تهران سفر و با مقامات ارشد سیاسی و نظامی کشورمان ازجمله دکتر علیاکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل، سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی، سرلشکر رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور مربوط به نیروهای مسلح و محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار و گفتگو کرد.
ابونصر الشمری، سخنگوی مقاومت اسلامی نجباء در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا دراینباره گفت: امروز آمریکا و رژیم صهیونیستی، ایران و همه گروههای مقاومت را یکجا هدف گرفتهاند؛ زیرا ما موجودیتی واحد و یکپارچه داریم. متقابلاً ما نیز با همین منطق به صورت متحد و در قالب یک کیان واحد با آنها مواجه خواهیم شد.
وی افزود: ما به هیچ وجه اجازه نمیدهیم که عراق به پایگاهی برای هدف قرار دادن ایران یا هر یک از کشورهای منطقه تبدیل شود. در این راستا مواضع ما قاطع است و به دولت هم پیام دادهایم که گروههای مقاومت اجازه نمیدهند از خاک عراق برای تجاوز به هیچیک از کشورهای همجوار به ویژه جمهوری اسلامی ایران استفاده شود.
الشمری گفت: نبرد ما با رژیم صهیونیستی نبردی عقیدتی و دائمی است که جز با نابودی یکی از دو طرف پایان نمییابد و به طور قطع آن طرف، رژیم صهیونیستی است.
معاون دبیرکل نجباء در پایان تأکید کرد: این تحقق وعده الهی است که به امید خدا به زودی بساط صهیونیستها از سرزمینهای عربی و اسلامی برچیده میشود.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/