دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زیان‌ سنگین معادن با مدیریت دولتی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشستی با نخبگان جوان، بر حل‌ و فصل مشکلات صندوق بازنشستگی کشور تأکید کرد.
کد خبر : 375629

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در نشستی که با نخبگان جوان در روز ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) برگزار کرد، بر حل‌ و فصل مشکلات صندوق بازنشستگی کشور تأکید ویژه داشت.


محمد شریعتمداری در این نشست خطاب به رضوانی‌فر مدیرعامل شستا و صالحی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: هرچه سریع‌تر نسبت به تعیین تکلیف واگذاری‌های شستا با قاطعیت عمل کنید.


وی شستا را سرمایه مردم قلمداد کرد و از معاونین خود که اغلب جوان بودند خواست با برنامه‌ای مشخص به شرکت‌های وابسته به  صندوق بازنشستگی کشور سروسامان دهند و با اطمینان ابراز کرد: معاونین جوان من از عهده این کار به‌زودی بر خواهند آمد و مردم در روزهای آتی شاهد اتفاقات خوبی درروند این واگذاری‌ها خواهند بود.


اما روی دیگر این اطمینان وزیر کار در سامان دادن به مشکلات وزارتخانه‌اش را باید در شرکت‌های متعلق به وزارت کار نیز پی گرفت، جایی که شرکت‌هایی مانند شرکت معادن اسفندقه منتظر تصمیمی از جنس دلخواه وزیر کار هستند.


شرکت معادن اسفندقه در شرایطی که درگیر مسائل عدیده مالی شده است  حتی در برگزاری مجمع عمومی خود نیز با مشکل روبروست و علیرغم اینکه 17 درصد سهامش در اختیار یک شرکت بورسی است اما همچنان در اجرای اموری که در بازار بورس به‌راحتی انجام می‌شود، عاجز مانده است.


در شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریم‌های گسترده اقتصادی، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ایران برای گذر از این بحران، تکیه‌ بر منابع معدنی و پتانسیل‌های بالقوه در داخل کشور است که از این طریق، تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.


بخش معدن در دوران بحران اقتصادی جهانی، نشان داده است که کمترین آسیب‌پذیری در سیکل‌های تجاری را داشته و بیشترین کمک را به اقتصاد کرده است.


اما در ايران اكثر معادن بزرگ توسط دولت اداره می‌شوند و به نظر می‌رسد با تغيير سيستم مديريت معادن و واگذاری كار به بخش خصوصی بتوان در کوتاه‌مدت وضعيت اقتصادی بسياری از معادن را اصلاح كرد.


براي اقتصادی كردن معادن و در نتیجه نائل شدن به وضعيت مطلوب اقتصادی كشور توجه خاص دولت به معادن و معدنكاری و تغيير ساختار آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد.


به نظر می‌رسد بار دیگر باید به این نکته توجه کرد که در سال رونق تولید، باید مدیران کشور به دنبال راهی برای مشارکت حداکثری همه عوامل مؤثر در تولید باشند و با دوری از حواشی راه را برای اطمینان سرمایه‌گذاران باز کنند.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب