وزارت بهداشت فقط به درآمد بیمارستانهای خود فکر میکند
علی عباسی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با بیان این که وزارت بهداشت تنها به درآمد بیمارستانهای خود فکر میکند گفت: حقوق اولیه پزشکان و نیروهای وزارت بهداشت پایمال میشود و این نیازمند پیگیری و بررسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به خصوص کمیسیون آموزش است.
وی ادامه داد: اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند؛ افتخار میکنم در کشوری زندگی میکنم که پزشکان و پرستارانی با این سطح علمی دارد، مفت به دست نیامده است. امروز اگر شرایط صنفی دانشکدههای پزشکی مورد نظرسنجی قرار بگیرد اکثریت دانشجویان به رفتن از کشور فکر میکنند. آیا بهتر نیست به فکر این باشیم که سرمنشأ فرار مغزها چیست و با تصمیمهای نابجا مشوق این ناامیدیها نباشیم.
دبیر شورای صنفی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بسیار تأسفبار است که وزارت بهداشت تصمیم دارد در سیاستی جدید، تحصیل مستقیم دانشجویان پزشکی را بگیرد و تعهد اجباری پزشکان را از ۲ سال به حداقل ۳ سال افزایش دهد.
وی ادامه داد: علت این امر عدم ارتباط با جامعه و مردم مناطق محروم است و بدتر آنکه این طرح سست مورد استقبال اعضای کمیسیون آموزش مجلس نیز قرارگرفته است.
عباسی افزود: این نخستین سخن و دلیل از یک وزیر بهداشت غیرپزشک است که موجبات تأسف و دغدغهمندی حوزه آموزش پزشکی را فراهم کرده و هرکسی اندکی با رشته هفت ساله پزشکی عمومی آشنایی داشته باشد میداند که دانشجویان پزشکی از سال ۳ به بعد در بیمارستان حضور پیدا میکنند و با بیماران ارتباط میگیرند، در دو سال آخر مسئولیت کشیکها را نیز بر عهده میگیرند.
دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با رشته پزشکی آشنایی ابتدایی ندارند اظهار کرد: وقوع چنین مواردی دور از انتظار نیست اما نکته قابلبحث و کلیدی که نباید فراموش کرد این است که چه عاملی باعث شده همچنین تصمیم غیر کارشناسانهای گرفته شود.
وی ادامه داد: مرداد ۹۷ وزارت بهداشت و وزیر سابق طرح تعهد خدمت پزشکان را ظالمانه خواند و افزود که وزارت بهداشت از حذف طرح تعهد خدمت پزشکان توسط مجلس استقبال میکند زیرا هدف ما ادغام آموزش پزشکی در خدمت و محیط است و طبق نظریات کارشناسی حذف تعهد طرح خدمت در آینده از اهداف وزارت بهداشت است و هماکنون در ۱۰ رشته آغازشده است.
دبیر شورای صنفی دانشکده پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه سیاستهای وزارت بهداشت و کمیسیون آموزش مجلس ۱۸۰ درجه بدون دلیل تغییر کرده است گفت: اگر طرحهای پوپولیستی عدهای به بنبست رسیده است چاره کار افزایش طرح اجباری و لگدمال کردن نیروی انسانی و نخبگان کشور نیست بلکه پذیرش اشتباه و گام برداشتن در جهت رفع آن است.
عباسی ادامه داد: دانشجویان پزشکی که با هزار تعهد ریزودرشت محضری از سد آزمون کنکور گذشته و بهقصد خدمت خالصانه پای در این شرایط طاقتفرسا گذاشته است چرا باید عمرشان را با این تصمیمات غیر کارشناسی هدر داده و جلوی ادامه تحصیلشان گرفته شود.
وی افزود: واگذاری یک هزار و 400 صندلی دانشجویان پزشکی کشور که جایگاه نخبگان واقعی است به آقازادههایی که در دانشگاههای خارج از کشور تحصیلکردهاند شایسته نیست.
عباسی با اشاره به اینکه داشتن حقوق اولیه انسانی حق هر انسان و به خصوص دانشجوی پزشکی است، گفت: گروگان گرفتن مدرک، عدم اجازه خروج از کشور، کشیکهای طاقتفرسا که با هیچکدام از مدلهای جهانی و آموزش پزشکی مطابقت ندارد، حقوق ۶۰۰ هزارتومانی در ماه علیرغم درآمد میلیونی برای دولت توسط این عزیزان، جلوگیری از حق داشتن شغل دیگر و حتی مرخصی، از مشکلاتی است که دانشجویان رشته پزشکی با آن درگیر هستند. بااینحال انتظار اخلاق و مسئولیتپذیری هم دارند.
این فعال دانشجویی افزود: با تصمیم جدید وزارت بهداشت دانشجوی پزشکی در بهترین حالت در ۲۹ سالگی فارغالتحصیل میشود درحالیکه هنوز مطب نداشته و صاحب سرمایه نیست به جهت ممانعت از انجام شغل دیگر توانایی تشکیل خانواده ندارد و خدمت سربازی نیز بدان اضافه میشود.
وی گفت: بنده بهعنوان دبیر شورای صنفی دانشکده پزشکی شهید بهشتی از وزارت بهداشت و کمیسیون آموزش مجلس میخواهم در تصمیم خود تجدیدنظر کنند زیرا از بین بردن و ناامیدی نیروی انسانی کشور بزرگترین هدفی است که دشمنان ایران عزیزمان دنبال میکنند.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/