توسعه کیفی دانشگاهها نیاز فعلی کشور است
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سید سعیدرضا عاملی در گردهمایی اعضای کارگروه تخصصی برنامهریزی و گسترش آموزش عالی که صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، اظهار کرد: تقویت قدرت اقتصادی دانشبنیان و ضرورت تحول در رشتههای آموزشی و رویکردهای پژوهشی، بحث اصلی بنده در این جلسه است.
وی افزود: در حوزه منابع انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در 40 سال گذشته رشد خیلی خوبی داشتهایم و باید در شرایط فعلی به توسعه کیفی دانشگاهها بپردازیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: باید بررسی کنیم که بزرگترین چالش کشور در حوزه علم و فناوری چیست و چرا ضرورت دارد جهتگیریهای مهم علم و فناوری در مسیر تقویت قدرت اقتصادی کشور باشد.
عاملی ادامه داد: در شرایط فعلی نیازمند تحول گسترده در حوزه علم و فناوری بوده و باید به نقشه جامع علمی کشور توجه ویژه کنیم.
وی تصریح کرد: مؤلفههای مهم مرتبط با تحول علم و فناوری، توسعه رشتههای دانشگاهی متناسب با نیازهای کشور، اثربخشی مقالات در حل مشکلات و برطرف کردن نیازهای جامعه، تولید محصولات فناورانه از نتایج تحقیقات و عقد قرارداد با صنایع است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: از دیگر مؤلفههای مرتبط با تحول علم میتوان به مواردی ازجمله انتشار تولیدات علمی و مقالات با کیفیت، بسط عدالت آموزشی و توسعه منطقهای، افزایش ثبت اختراعات و ایجاد کسبوکارها و ثروت دانشبنیان اشاره کرد.
عاملی بیان کرد: اگر مؤلفههای مرتبط با تحول علم و فناوری بهصورت کامل شکل بگیرد، قطع وابستگی، استقلال علمی، مرجعیت علمی، حرکت کردن در مرزهای دانش و تسلط بر دانشهای بنیادی، بالفعل شدن ظرفیتهای انسانی با استعداد و خلاق کشور، شهرت و برجستگی علمی در دنیا و تربیت برندگان جایزه مهم و بزرگ جهان و حضور گسترده در رقابتهای جهانی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.
وی افزود: چرا در 10 سال گذشته مقام معظم رهبری بهطور پیوسته بر اهمیت اقتصاد تأکید کرده و شعارهای سال اقتصادی بوده است. جواب به این سؤال را رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب به صراحت فرمودهاند که اقتصاد یک نکته کلیدی تعیینکننده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: همچنین در بیانات رهبر انقلاب آمده است که اقتصاد قوی نقطه قوت و عامل مهم سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطه ضعف و زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادیات و معنویات بشر اثرگذار است.
عاملی افزود: چه نسبتی بین تحول نظام آموزشی و پیشرفت و توسعه خلاقانه وجود دارد؟ با ظهور اینترنت و صنعت، همزمان ارتباطاتی زنجیرهای از تحولات علمی، شغلی و سبک زندگی در جهان به وجود آمده است که از ماهیتی متفاوت با ماهیت علم و کار در جهان فیزیکی برخوردار است.
وی ادامه داد: تحول در نظام آموزشی در پرتو قابلیتهای فناوریهای جدید اتفاق میافتد، تحول سازمانی و ضرورت حرکت به سمت شکلگیری شهر علم هوشمند که در واقع تأکید بر راهبرد کلان اول نقشه جامع علمی کشور اشاره دارد، بسیار حائز اهمیت است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: باید تحول شبکهای و ظهور نظام به هم پیوسته ارزش افزوده یکپارچه علمی در کشور اتفاق بیفتد.
عاملی عنوان کرد: عصر الگوریتم و عقلانیت هوشمند در دنیای فعلی اتفاق افتاده است. ما وارد عصر الگوریتم و فراگیری عقلانیت سیستمی هوشمند در جهان شدهایم؛ مهمترین تحول توسعهای در جهان معاصر تحول در حوزه ارتباطات و ظهور فناوریهای جدید دادهمبنا در بستر دیجیتال است.
وی افزود: فضای مجازی فضای بزرگی در بستر دیجیتال و با قابلیت گسترده در پیوند فراگیر با جهان طبیعت به حساب میآید و از ظرفیت بهرهوری متمایل به بینهایت برخوردار است.
انتهای پیام/4115/4118/
انتهای پیام/