دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1398 - 16:14

سفیر ترکیه در ایران با رئیس دانشگاه تبریز دیدار و گفتگو کرد

سفیر جمهوری ترکیه در ایران به منظور بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های علمی، با رئیس دانشگاه تبریز دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر : 373490
96.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه تبریز، پروفسور دریا اورس سفیر جمهوری ترکیه در ایران به منظور بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های علمی، با میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز دیدار و گفت‌وگو کرد.


مجیدی، در این دیدار که به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد، ضمن تشریح برخی ظرفیت‌های این دانشگاه در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تأسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن ۲۱ دانشکده، چندین دانشکده اقماری، پردیس بین‌المللی، ۱۰ پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۳۰۰ آزمایشگاه، ۸۰۰ نفر عضو هیئت علمی و بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو یکی از دانشگاه‌های بین‌المللی، سطح یک و برتر کشور است.


رئیس دانشگاه تبریز در ادامه توسعه همکاری‌های بین‌المللی و قرار گرفتن در جمع دانشگاه‌های برتر دنیا را از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: دانشگاه تبریز جزء اولین دانشگاه‌هایی بود که در اتحادیه‌های بزرگ بین‌المللی از جمله اتحادیه دانشگاه های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه های بین‌المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز(KUNIB)  حضوری فعال داشته است.


وی افزود: این دانشگاه در حال حاضر نیز در عرصه‌های جهانی بسیار فعال بوده و هم اکنون با ۱۶۰ دانشگاه از کشورهای مختلف دنیا، قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری دارد که از این تعداد نزدیک ۶۰ دانشگاه از کشور جمهوری ترکیه است.


رئیس دانشگاه تبریز تأکید کرد: دانشگاه تبریز آماده هر گونه توسعه همکاری علمی و آموزشی با دیگر دانشگاه‌های جهان و به‌ویژه با کشورهای منطقه از جمله با کشور دوست و همسایه ترکیه است.


وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه کشور ایران و ترکیه به خاطر داشتن تاریخ، تمدن و فرهنگ اشتراکات زیادی دارند، تصریح کرد: امروزه پایدارترین ارتباطات و همکاری‌های مشترک در بین کشورها و ملت‌ها، ارتباطات علمی و دانشگاهی است و از این رو، دو کشور دوست و همسایه به خاطر مشترکات فراوان می‌توانند همکاری‌های خوب و نزدیکی در جهت رفاه و توسعه دو کشور با هم داشته باشند.


دریا اورس، سفیر جمهوری ترکیه در ایران نیز در این نشست با ابراز خرسندی از دیدار خود با رئیس و جمعی از دانشگاهیان تبریز با بیان اینکه برای اولین بار است که به شهر تبریز سفر کرده و در جمع دانشگاهیان تبریز حضور پیدا می‌کند، یادآور شد: استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و در رأس آن‌ها شهر تبریز به خاطر همسایگی و نزدیکی و به خصوص به دلیل وجود مشترکات تاریخی و فرهنگی همیشه مورد توجه و علاقه ملت ترکیه بوده است.


وی با تأکید بر اینکه ملت ترکیه همیشه و در همه حال به ملت ایران علاقه‌مند و ارادت خاصی دارند، تصریح کرد: کشور جمهوری ترکیه علاقه‌مند به همکاری در همه زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به‌ویژه همکاری دانشگاهی در تولید علم و فناوری با ایران است.


سفیر جمهوری ترکیه در ایران در ادامه با اشاره به توانایی‌های تولید علم و فناوری در بین دانشگاه‌های ترکیه و ایران گفت: دانشگاه‌های دو کشور در تولید علم در منطقه و جهان در جایگاه بهتری قرار دارند که با توسعه همکارهای دانشگاهی می توان از این ظرفیت هم به نفع دو کشور استفاده کرد.


اورس تصریح کرد: دانشگاه‌های ترکیه آماده هرگونه توسعه همکاری با دیگر دانشگاه‌های کشور ایران و از جمله با دانشگاه تبریز است که این همکاری می‌تواند در زمینه تبادل استاد، دانشجو، برگزاری همایش، اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک، فرهنگی باشد.


در این نشست همچنین جمعی از اعضای کارگروه توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه قفقاز و ترکیه دانشگاه تبریز ضمن بیان ارائه نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود خواستار توسعه همکاری دانشگاهی بین دو کشور از جمله در زمینه‌های، تسهیل در تبادل استاد، دانشجو، فرصت مطالعاتی، استفاده از منابع علمی، برگزاری دوره‌های مشترک، همایش، اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک، توسعه دیپلماسی علمی و فرهنگی و احیای اشتراکات تاریخی و فرهنگی مشترک شدند.


انتهای پیام/4107/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب