طرحهای اجتماعی و فرهنگی برای مجلسیها اولویت ندارد
پروین هدایتی در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: مسئله جمعیت، رشد جمعیت و ترکیب جمعیتی جزو دغدغهها و مسائل اصلی در امر سیاستگذاری و آیندهنگری کشور است که باید همواره مورد توجه و دغدغه دولتها قرار گیرد. ایران در دهههای گذشته با فراز و نشیبهای زیادی از نظر جمعیتی روبهرو بوده بهطوریکه زمانی سیاست کاهش جمعیت و در مقطع دیگر برنامه افزایش تعداد زاد و ولد را در پیش گرفته که این سیاستها تاثیر معناداری در ترکیب جمعیت کشور بر جای گذاشته است.
وی افزود: جمعیت ایران در سال 1365 حدود ۵۰ میلیون نفر بوده در حالیکه آخرین سرشماری انجام شده در سال 1395 این جمعیت به حدود ۸۰ میلیون نفر رسیده است.
جمعیت سالمند مشکلات بزرگتری را پدید خواهد آورد
فعال حوزه زنان در امور اقتصادی و اجتماعی عنوان کرد: کاهش بعد خانوار از 5.1 در سال 1365 به 3.3 در سال 1395 به همراه رشد 1.24 درصد جمعیت علاوه بر اینکه بیانگر کاهش جمعیت جوان و فعال است، جامعه را با حقیقت دیگری با عنوان جمعیت سالمند روبهرو کرده که به همراه خود مشکلات بزرگتری را پدید خواهد آورد.
وی افزود: مجموعه این آمارها و بحثهای مفصل جمعیتی نشان میدهد که برای تنظیم جمعیت و افزایش آن با در نظر گرفتن هرم سنی مناسب در کشور باید به صورت کارشناسی وارد میدان شد. افزایش جمعیت در نگاه نخست به امکانات کافی نیازمند است و در ادامه باید برنامههای کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت در این خصوص تدوین شود. خوشبختانه در ایران امکانات و منابع کافی برای رشد جمعیت وجود دارد.اما با این حال صرفنظر از مسایل اقتصادی، افزایش جمعیت نیازمند رسیدگی به مسایل مختلف از جمله تعلیم و تربیت، رسیدگی به مسایل بهداشتی، درمانی، رفاهی، تفریحی و.. است که هر کدام در جای خود باید مورد بررسی قرار گیرد.
طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده
هدایتی گفت: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده اقدامی بود که از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس در راستای برنامهریزی برای رسیدن به نرخ باروری دو و نیم درصد تا سال ۱۴۰۴ همراه با ارتقاء کیفی جمعیت و تثبیت آن با امضای۵۰ نفر از نمایندگان وقت مجلس به مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ تقدیم شد. متاسفانه با گذشت حدود شش سال از ارجاع این طرح در سیر مراحل تصویب هنوز میبینیم که تنها برخی از مواد آن تاکنون مطرح و به تصویب رسیده است.
وی افزود: همانطور که میبینید این طرح تا حالا در دو دوره از مجلس روی میز کار کمیسیون فرهنگی بوده است تغییر نمایندگان مجلس و به تبع آن نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی به همراه تغییراتی که در اولویتها و مسائل و طرحها و بودجههای کشور طی این سالها روی داده از چالشهای مهم پیش روی این طرح است. نگاهی به سرنوشت طرحهای مشابه در حوزه زنان و خانواده مثل طرح بیمه زنان خانهدار که بیش از ۱۷سال است است که در مجلس منتظر تصویب و تعیین تکلیف مانده است بیانگر ین مهم است که به نظر میرسد، طرحهایی که در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی ارائه میشود برای مجلسیها اولویت ندارد.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/