کار «کارستان» دانشگاه آزاد اسلامی در سیل مازندران
میرامید هادیانی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، درباره اقدامات انجامشده توسط ستاد پشتیبانی مدیریت بحران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سیل اخیر اظهار کرد: این ستاد از روز دوم فروردین بهطور رسمی وارد مسئله سیل شد. البته بچههای بسیج دانشجویی از همان ساعات اولیه بارشها و وقوع سیل برای امدادرسانی وارد میدان شده بودند؛ اما با هماهنگی که با حسین منصوریان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی مازندران انجام دادیم، تصمیم گرفته شد که ستاد پشتیبانی را بهصورت متمرکز تشکیل دهیم.
وی ادامه داد: بنده بهدلیل سابقه و تجربهای که در همکاری در چنین رخدادهایی داشتم و حدود 6 سال مشاور ستاد حوادث استانداری مازندران بودم، تصمیم بر این شد که واحد قائمشهر مسئولیت این واحد پشتیبانی را برعهده بگیرد و بنده نیز مسئول ستاد پشتیبانی مدیریت بحران شدم.
تشکیل چند تیم جهادی و اعزام به مناطق مختلف سیلزده
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر افزود: نخستین کاری که در این ستاد انجام دادیم، تشکیل چند تیم جهادی بود که آنها را به مناطق مختلف اعزام کردیم و بهدلیل اینکه فرماندهی میدان در روزهای نخست سیل مشخص نبود، اقدام به تهیه فرمهای مشخص اطلاعاتی کردیم و بچههای تیمهای جهادی اقدام به شناسایی خانه به خانه و میزان و نوع خسارت به هر واحد را مشخص کردند. این فرم آنقدر مورد استقبال قرار گرفت که همکاران سپاه و دوستان دیگری که فرماندهی عملیات امداد را برعهده داشتند، این فرمها را از ما مطالبه کردند.
توزیع 3 هزار و 500 مترمربع موکت بین سیلزدگان
هادیانی اظهار کرد: پس از اینکه به مدت دو روز اطلاعات خانه به خانه جمعآوری شد، بهطورکامل میدانستیم که منطقه چه نیازهایی دارد و برمبنای آن برای امدادرسانی اقدام کردیم. کمکرسانیها بهطورکلی دو دسته بود. یک دسته کمکرسانی وسیلهای بود به این معنی که از دو تا 12 فروردین حدود 3 هزار و 500 مترمربع موکت در مناطق سیلزده استان توزیع کردیم.
وی خاطرنشان کرد: مناطقی که برای امدادرسانی زیر پوشش قرار دادیم، شامل هزارجریب بهشهر، هزارجریب نکا، منطقه ساری، منطقه سیمرغ قائمشهر و منطقه سوادکوه بود و در حقیقت در تمام مناطقی که در استان مازندران سیل آمده بود، ورود کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر تصریح کرد: در تمام مدت امدادرسانی با فرماندهان سپاه نواحی و نیز نمایندگان فرمانداریها بهطور کامل هماهنگ بودیم و در مناطقی که شناسایی کرده بودیم، بهطور مثال در فرمهای شناسایی مشخص بود که چه خانوادههایی زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ... هستند و چه کسانی زیر پوشش هیچ نهادی نیستند و سعی کردیم خدمات دانشگاه را بهصورت هدفمند به خانوادههایی بدهیم که زیر پوشش هیچ نهادی نبودند.
توزیع 10 تن علوفه بین دامداران سیلزده
رئیس ستاد پشتیبانی و مدیریت بحران دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: در این مدت 10 تن علوفه توزیع کردیم و چون تیم دامپزشکی ما بهطور دقیق میزان خسارت به دام و میزان علوفه مورد نیاز را برآورد کرده بود، علوفهها را مستقیماً به دست خود دامداران رساندیم. حدود 400 بسته آذوقه و مواد غذایی (اعم از خرما، پنیر، انواع کنسرو و مواد اولیه)، 350 بسته بهداشتی ویژه بانوان نیز بهصورت جداگانه توزیع شد.
توزیع 350 بسته کمکی ویژه کودکان
هادیانی افزود: ابتکاری هم که برای نخستین بار در چنین بحرانهایی داشتیم این بود که اقدام به توزیع 350 بسته ویژه کودکان در مناطق سیلزده کردیم؛ چراکه در شناسایی اولیه که انجام شد، میدانستیم کدام خانه کودک خردسال دارد.
این مسئول افزود: علاوه بر موکت، تغذیه، علوفه و ... تیمهای جهادی ما برآوردی از خانوادههایی داشتند که وسایل آشپزخانهشان در سیل تخریب شده بود. تعداد 50 خانواده نیاز به وسایل آشپزخانه اعم از یخچال و گاز داشتند.
تعمیر وسایل آشپزخانه 47 خانواده
وی ادامه داد: حدود 100 میلیون تومان برآورد حداقلی برای جبران خسارت وسایل آشپزخانه این 50 خانوار بود که ما در کاری جهادی از طرف دانشگاه تیم تأسیساتی به این مکانها فرستادیم و این تیم موفق شد در 47 خانه وسایل آشپزخانه را تعمیر و بهصورت کاملاً سالم تحویل دهد و فقط سه خانه مانده بود که آمار مربوط به آنها را به مراجع مربوط ارائه کردیم.
شستشوی رایگان فرش سیلزدگان در دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر اضافه کرد: در همان ساعات اولیه سیل به کل منطقه اطلاع دادیم که خانوارهایی که فرشهایشان در سیل آسیب دیده و گل و لای گرفته است، میتوانند فرشهای خود را به دانشگاه بفرستند تا بهصورت رایگان بشوییم، ضمن اینکه یک تیم دامپزشکی و تیم پرستاری و پزشکی نیز به مناطق سیلزده فرستادیم و در کنار همه اینها تیم دانشجویی و جهادی ما نیز از ابتدا تاکنون بهصورت تماموقت مشغول امدادرسانی هستند.
ارسال 3 دستگاه کامیونت وسائل مورد نیاز سیلزدگان به گلستان، لرستان و خوزستان
این مقام مسئول اظهار کرد: این ستاد اکنون نیز در حال فعالیت است و بهجز اقداماتی که در استان مازندران انجام شد، دو دستگاه کامیونت از وسایل مورد نیاز برای سیلزدگان استان گلستان و یک دستگاه کامیونت هم به استانهای دیگر اعزام کردیم. اکنون هم به دنبال بودجهای هستیم که بتوانیم 10 واحد مسکونی را با هماهنگی بسیج سازندگی ترمیم کنیم که البته این مورد نیاز به موافقت دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برای تصویب بودجه دارد.
هادیانی گفت: با بسیج کشاورزی استان مازندران نیز تفاهمنامه همکاری منعقد کردیم و از این به بعد که استان مازندران از حالت بحران خارج شده است، میخواهیم تیم مشاوره و ترویجی کشاورزی، مراتع و باغبانی را به مناطق سیلزده بفرستیم.
نیاز به حداقل هزار رأس دام زنده برای توزیع بین دامداران خسارتدیده
رئیس ستاد پشتیبانی و مدیریت بحران دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران درباره مواردی که اکنون سیلزدگان نیاز بیشتری به آن دارند، عنوان کرد: اکنون در منطقه چیزی که بهشدت مورد نیاز است، بحث تأمین دام زنده است؛ زیرا بسیاری از سیلزدهها دامدار بودند و در این مدت دام آنها از بین رفته است و برای زندگی نیاز به ادامه دامداری دارند.
هادیانی خاطرنشان کرد: حداقل چیزی که طبق آمار اولیه برآورد کردهایم، نیاز به یک هزار رأس دام وجود دارد تا دوباره خانوادهها در مناطق بتوانند روی پای خود بایستند؛ البته میزان تلفات دام بیشتر از این مقدار بوده است؛ بنابراین دام زنده و نیز علوفه بهشدت مورد نیاز است. تقریباً در استان مازندران از نظر آذوقه نیازهای سیلزدگان تأمین شده و فقط مقدار کمی موکت و زیرانداز نیاز است.
بیشتر خانههای آسیبدیده نیاز به بازسازی محدود دارند
وی درباره برآورد میانگین خسارت به واحدهای مسکونی ناشی از سیل گفت: برای یک واحد مسکونی که در منطقه ما بخواهد ساخته شود، حداقل 60 میلیون تومان بودجه لازم است؛ البته بیشتر خانههایی که در سیل آسیب دیده به بازسازی محدود احتیاج دارد. بهطورمثال برخی خانهها فقط به بازسازی دیوار احتیاج دارند و تعداد خانههایی که بهطورکامل تخریب شدهاند، بسیار کم است.
انتهای پیام/4103/4062/ن
انتهای پیام/