دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1394 - 12:34

دومین نمایه جهانی «آمادگی برای تغییر» منتشر شد/ ارتباط تقسیم نابرابر ثروت با نبود ظرفیت تغییر

نمایه آمادگی تغییر (CRI) که برای نشان‌ دادن آمادگی دولت‌ها، شرکت‌ها و جوامع در برابر تغییر تهیه شده است، منتشر شد. شاخص‌های این نمایه می‌تواند به تحلیل‌گران و سیاست‌گذاران کمک کند تا به درک، مدیریت و تخفیف دادن ریسک‌ها در کشورهای مختلف بپردازند.
کد خبر : 37179

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، این تحقیق جامع از طرف موسسه KPMG و دانشگاه آکسفورد تهیه شده است. نسخه‌ای که امسال از این نمایه انتشار یافته، سومین نسخه از این دست است. نسخه قبلی در سال 2012 منتشر شده بود. این نسخه 127 کشور را مورد بررسی قرار داده که در حدود 97 درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند. نمایه آمادگی تغییر کمک می‌کند تا سیاست‌گذاران خلاق و مسئول‌تر باشند و اطلاعاتی را برای آمادگی بهتر برای تغییرات بزرگ‌تر و استفاده از فرصت‌های جدید برای منفعت رساندن به جامعه را به وجود می‌آورد. این نمایه چارچوب‌های مرتبط را برای همکاری‌های جدید و بلندپروازانه با مشارکت نهادهای اجتماعی، دولت‌ها و شرکت‌های اقتصادی نشان می‌دهد.


سه پایه نمایه برای آمادگی تغییر توانایی شرکت‌ها، توانایی دولت‌ها و توانایی مردم و جوامع مدنی هستند. در نمایه جدید که در سال 2015 تهیه شده است 37 کشور به فهرست سال 2012 اضافه شده است. این نمایه 97 درصد جمعیت جهان و 96 درصد تولید ناخالص ملی در جهان را شامل می‌شود. کشور ایران در نمایه آمادگی تغییر مورد بررسی قرار نگرفته است.


برای اهداف این نمایه، آمادگی تغییر نشان‌دهنده ظرفیت یک کشور (دولت، شرکت‌های خصوصی و دولتی و مردم و نهادهای مدنی آن کشور) برای پیش‌بینی کردن، آمادگی داشتن، مدیریت و پاسخ به تغییرات و بررسی نتایج منفی آن است.


براساس چشم اندازهای این نمایه موارد اصلی به دست آمده است که براساس آنها؛ منابع طبیعی تضمین کننده آمادگی برای تغییر نیستند، رشد محاسبه شده وابستگی زیادی به آمادگی برای تغییر دارد و تقسیم نابرابر ثروت، ارتباط مستقیمی با نبود ظرفیت تغییر دارد.


در این نمایه از نظر توانایی دولت‌ها برای بهره‌برداری از تغییرات کشور در رده‌های اول تا سوم شاخص توانایی به ترتیب سنگاپور، امارت متحده عربی و نروژ قرار دارند. از این نظر در میان 127 کشور مورد بررسی دولت‌های چاد، گینه و بروندی در به ترتیب در بدترین جایگاه‌ها قرار دارند.


در معیار توانایی‌های مردم و نهادهای مردمی به ترتیب نروژ، سوئیس و سوئد در بهترین وضعیت قرار دارند و چاد، بروندی و گینه در پایین‌ترین جایگاه حضور دارند.


از لحاظ توانایی شرکت‌ها و نهادهای اقتصادی درباره آمادگی برای تغییر نیز به ترتیب سنگاپور، هنگ کنگ و سوئیس در سه جایگاه نخست قرار دارند. در این شاخص سه کشور چاد، گینه و بروندی بدترین وضعیت را دارند.


در رتبه‌بندی کلی معیارهای مورد بررسی در این نمایه آمادگی تغییر در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا، کشور امارات متحده عربی با جای گرفتن در رتبه پنجم در میان 127 کشور بهترین جایگاه را دارد و سوریه با رتبه 118 پایین‌ترین جایگاه را به خود اختصاص داده است.


* جدول رتبه‌بندی 127 کشور مورد بررسی در نمایه آمادگی برای تغییر






















































رتبه کلی نام کشور رتبه توانایی شرکت‌ها رتبه توانایی دولت‌ها رتبه توانایی مردم و نهادهای مدنی
1 سنگاپور 1 1 11
2 سوئیس 3 5 2
3 هنگ کنگ 2 6 10
125 بروندی 125 125 126
126 گینه 126 126 125
127 چاد 127 127 127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب