دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1398 - 16:29
قدیری ابیانه در گفتگو با آنا:

گوایدو با حمایت سازمان سیا رئیس مجلس ونزوئلا شد

کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا باهدف سلطه این کشور بر منابع نفتی ونزوئلا کمک کرد تا رهبر مخالفان دولت به ریاست مجلس برسد.
کد خبر : 371781
_MID7260.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ اهمیت نفت و گاز به‌عنوان منابع اصلی انرژی در جهان و نقشی که دولت‌های مختلف در آمریکا در چند دهه اخیر در شکل دادن ساختار سیاسی کشورهای صاحب انرژی داشته‌اند می‌طلبد که افکار عمومی بیش‌ازپیش با اقدامات پنهان و آشکار قدرت‌های جهانی و در رأس آن‌ها آمریکا در خصوص سرنگونی دولت‌های مستقل و روی کار آوردن دولت‌های وابسته آشنا شوند. دولتی که هم‌اکنون در کاخ سفید قدرت را در دست دارد نه‌تنها به عملیات سری و جاسوسی علیه کاراکاس دست‌زده، بلکه به حمایت آشکار از مخالفان دولت قانونی ونزوئلا نیز روی آورده است تا بتواند با به قدرت رساندن طرفداران غرب در این کشور بر منابع عظیم نفتی این کشور سلطه یابد. شکست سیاست‌های آمریکا در مهار قدرت رو به رشد ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع انرژی، واشنگتن را بر آن داشت تا با اتخاذ سیاستی مشابه آنچه در سوریه انجام شد و البته موفق نبود، تا کاراکاس را به‌زانو درآورد و شکست خود در خاورمیانه را با دست‌یابی به منابع نفتی ونزوئلا جبران کند.


خبرگزاری آنا در همین خصوص با دکتر محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در استرالیا و مکزیک  گفتگویی انجام داده است که در آن سعی شده به شباهت‌های اوضاع سوریه و ونزوئلا، اقتصاد رو به افول آمریکا و سیاست تهاجمی کاخ سفید برای یافتن منابع انرژی بیشتر و تک ابرقدرتی نگه‌داشتن جهان بپردازد.


 آنا: اولین سؤال در خصوص نقش پنهان و آشکار آمریکا در تحولات اخیر ونزوئلا است و اینکه واشنگتن درنهایت از مخالفان دولت نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا چه استفاده ابزاری خواهد کرد؟


محمد حسن قدیری ابیانه( بین خبر)

قدیری ابیانه: پیروزی خوان گوایدو در انتخابات مجلس و ریاستش بر مجلس هم با حمایت سازمان سیا محقق شد. آمریکایی‌ها نه‌تنها به‌وضوح و با صراحت از وی حمایت می‌کنند، بلکه تمام حرکت‌هایی که گوایدو انجام می‌دهد را آمریکا مشخص می‌کند. در حقیقت گوایدو مهره شطرنجی است در دست آمریکا. این واشنگتن است که مشخص می‌کند گوایدو باید چه کاری انجام دهد. گوایدو هم به‌صراحت از اینکه موردحمایت آمریکا است ابراز خشنودی می‌کند و مرتباً از آمریکایی‌ها و دیگر هم‌پیمانان واشنگتن می‌خواهد که به تحریم ونزوئلا در ابعاد مختلف روی‌ آورند. اخیراً هم آمریکا اعلام کرده می‌خواهد مانع صادر شدن نفت ونزوئلا به کوبا شود.


آنا: لطفاً در خصوص برنامه آمریکا برای سلطه بر منابع نفتی بیشتر در جهان مخصوصاً در ونزوئلا توضیح دهید.


قدیری ابیانه: توطئه‌های آمریکا علیه کاراکاس ازاین‌جهت است که ونزوئلا مطابق با آنچه تاکنون مشخص‌شده دارای بیشترین ذخایر نفت جهان نسبت به هر کشور دیگری است؛ حتی نسبت به عربستان. آمریکا نیاز دارد که نفت ونزوئلا را در کنترل خودش بگیرد چراکه آمریکا تنها با کنترل نفت جهان است که می‌تواند برای خودش موقعیت تک ابرقدرتی تعریف کند و جلوی چندقطبی شدن جهان را بگیرد. هدف اصلی مخالفتش و دشمنی‌اش با ایران و در حقیقت یکی از اهداف قطعی‌اش تصاحب منابع نفتی ایران است و اگر برفرض محال موفق شود منابع نفتی ایران را تصاحب کند و به مالکیت خودش درآورد، آن‌وقت نوبت نفت عربستان، کویت، قطر و امارات هم خواهد رسید.


جهان در حال عبور از جهان تک‌قطبی به سمت جهان چندقطبی است


این سیاست واشنگتن به دلیل وضعیت وخیم اقتصادی این کشور است. آمریکا رو به افول و جهان در حال عبور از نظم تک‌قطبی به سمت جهان چندقطبی است. در حال حاضر می‌بینیم که قطب‌هایی مثل چین، هند، ژاپن و اروپا ایجاد شده‌اند. حتی روسیه‌ای که دارد خودش را نسبت به گذشته با سرعت بیشتری احیا می‌کند و قطب بزرگ اسلامی که با محوریت ایران رو به شکل‌گیری است هم برای آمریکا رقیب محسوب می‌شوند. در آمریکای لاتین، برزیل و همچنین آفریقای جنوبی در قاره آفریقا قطب‌هایی هستند که رو به شکل‌گیری هستند. طبیعتاً چین، هند، اروپا و دیگر کشورها به نفت احتیاج دارند و فقط در صورت سلطه آمریکا بر منابع نفتی بیشتر در سراسر جهان، واشنگتن قادر به کنترل رقبا خواهد بود و مانع چندقطبی شدن جهان خواهد شد.


آنا: آیا این اقتصاد رو به افول آمریکا است که این کشور را وادار به هر اقدامی برای نجات وجهه خود می‌کند؟


محمد حسن قدیری ابیانه( بین خبر)

بدهی‌های آمریکا و وضعیت اقتصادی‌اش به‌شدت رو به وخامت است


قدیری ابیانه: بله قطعاً. بدهی‌های آمریکا و وضعیت اقتصادی‌اش به‌شدت رو به وخامت است. بدهی‌های دولت فدرال آمریکا به 22 تریلیون دلار رسیده یعنی معادل بیش از 440 سال درآمد نفتی ایران. بدهی دولت، شرکت‌ها و مردم آمریکا به بیش از 72 تریلیون دلار رسیده، یعنی بیش از یک هزار و 450 سال درآمد نفتی ایران. هر خانواده چهار نفره آمریکایی به‌طور متوسط معادل حدود 10 میلیارد تومان بدهی دارند. به بیان دیگر، سرانه بدهی آمریکا به ازای هر خانواده چهار نفره 10 میلیارد تومان است، درحالی‌که پس‌انداز متوسط هر خانواده آمریکایی 140 میلیون تومان است. آمریکا بیش از 6.2 تریلیون دلار فقط بدهی خارجی دارد که این معادل 26 سال درآمد نفتی ایران است. این کشور بیش از یک تریلیون دلار هم به چین بدهی دارد که این رقم معادل 22 سال درآمد نفت ایران است و روز به روز هم بر میزان بدهی‌های دولت آمریکا اضافه می‌شود. سالانه حداقل بین یک تا 2 تریلیون دلار به بدهی آمریکا اضافه می‌شود که به اندازه 20 الی 40 سال درآمد نفت ایران است.این‌ها همه باعث شده که آمریکا بیش‌ازپیش به فکر حفظ موقعیت خود بیفتد، در راه رسیدن به اهدافش هیچ حدومرزی قائل نباشد و حاضر باشد دست به هر جنایتی در این رابطه بزند.



دخالت در امور ونزوئلا و تلاش برای سرنگونی دولت قانونی مادورو یکی از برنامه‌های کاخ سفید است.



آنا: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بارها از اینکه همه گزینه‌ها در خصوص ونزوئلا را روی میز دارد سخن گفته است. با توجه به استقرار نیروهای نظامی آمریکایی در کلمبیا در همسایگی ونزوئلا به چه اندازه اقدام نظامی واشنگتن علیه دولت کاراکاس را محتمل می‌دانید؟ آیا سناریوی سوریه در ونزوئلا در حال تکرار است؟


محمد حسن قدیری ابیانه( بین خبر)

دولت مادورو هم طرفداران زیادی دارد


قدیری ابیانه: بر اساس آمار اعلام‌شده، یک‌قلم از بودجه‌ای که آمریکا برای سرنگونی دولت مادورو اختصاص داده است، بالغ‌بر 500 میلیون دلار است که البته این رقم نسبت به ثروتی که در ونزوئلا وجود دارد عدد درشتی محسوب نمی‌شود. هر توطئه‌ای را آمریکا حاضر است آنجا انجام دهد تا به هدف خود برسد. کاخ سفید حتی گزینه نظامی علیه کاراکاس را هم مطرح کرده است. اگر آمریکا بداند که با گزینه نظامی می‌تواند دولت مادورو را سرنگون کند حتماً دریغ نخواهد کرد، اما دولت مادورو هم طرفداران زیادی دارد. طرفداران وی در ونزوئلا بیش از طرفداران گوایدو هستند. باید در نظر داشت که تمام دستگاه‌های استکبار به طرفداری از گوایدو پرداخته‌اند و به نفع وی تبلیغ و این‌گونه وانمود می‌کنند که با سرنگونی مادورو و روی کار آمدن گوایدو، مشکلات مردم برطرف خواهد شد. این یک نمونه از دخالت‌های آمریکا در آمریکای لاتین است که در سال‌های متمادی و در طول تاریخ شاهد آن بوده‌ایم. یکی از نمونه‌های این‌گونه دخالت‌ها هم در خود ونزوئلا رخ داد. آن‌ها از کودتاچیان حمایت کردند و سعی کردند دولت هوگو چاوز رئیس‌جمهور فقید ونزوئلا را سرنگون کنند که البته با شکست مواجه شد. از این رو، باید گفت که این سناریو همانطور که شما گفتید، مشابه تحولات سوریه است و بناست که گام به گام، آن توطئه را در ونزوئلا پیاده کنند.



کودتایی که علیه سالوادور آلنده انجام دادند و رئیس‌جمهور منتخب مردم در شیلی را سرنگون کردند، متعاقب آن، ژنرال پینوشه دیکتاتور را حاکم کردند و خسارات سنگینی به مردم شیلی وارد کردند نیز در زمره دخالت‌های واشنگتن در آمریکای لاتین است.



آنا: به نظر شما آیا دوره تاخت‌وتاز نظامی آمریکا سر نیامده است؟


قدیری ابیانه: البته که این‌چنین است. اما آمریکا اصولاً عادت کرده آمریکای لاتین را حیات خلوت خودش فرض کند و به خودش حق بدهد که در آنجا هرگونه دخالتی که مایل است انجام دهد ولی ما امیدوار هستیم با بیداری ملت ونزوئلا و طرفداران مادورو این توطئه شکست بخورد و در حقیقت با تضعیف روز به روز آمریکا، زمینه دخالت‌های آمریکا در کشورهای دیگر نیز کاهش یابد.


انتهای پیام/4106/4124/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب