ثبت 77 میلیون اقامت در نوروز/ سفر 183 هزار گردشگر خارجی به ایران
ولی تیموری در گفتگو با خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره سفرهای نوروزی گفت: از اولین روز تعطیلات بیش از 77 میلیون و 120 هزار اقامت شب در کل کشور تا 16 فروردین ثبت شده است و اگر بهطور متوسط بگوییم که هر نفر چهار روز را در سفر سپری کرده است، یک حساب سرانگشتی نشان میدهد که بیش از 20 میلیون نفر امسال سفر کردهاند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به رشد 27 درصدی حوزه گردشگری در روزهای نخست تعطیلات افزود: با شروع سیل و تغییرات آب و هوایی، مشکلات حوزه گردشگری آغاز شد و شاهد کاهش میزان سفرها بودیم.
وی با اشاره به اینکه سیل، برنامهریزیهای این حوزه را تا حدودی به هم ریخت ادامه داد: اما با این وجود سفر بهعنوان اولویت مردم قرار دارد و بهرغم فشارهای اقتصادی، مردم تلاش میکنند بخشی از درآمد خود را به سفر اختصاص دهند.
تیموری با تأکید بر اینکه ورود گردشگر خارجی 16.75 درصد رشد داشته است، ادامه داد: نسبت به سال گذشته مسافر بیشتری به کشور وارد شده و این نشان میدهد که ایران مقصد جذابی برای گردشگران است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: 183 هزار و 285 گردشگر خارجی در ایام نوروز به ایران آمدند که گردشگرانی از کشورهای مختلف اروپایی بودند؛ این آمار بهجز ایرانیان مقیم خارج از کشور است که برای دیدن اقوام خود به کشور ما سفر کرده بودند.
وی با اشاره به وضعیت ارز در کشور و تأثیر آن بر سفرهای مردم در نوروز، گفت: تغییرات قیمت ارز سبب شد که امسال 32 درصد سفر خارجی نسبت به سال گذشته کاهش یابد و طبق آمارها 377 هزار نفر برای مسافرت از ایران خارج شدند.
تیموری با تأکید بر اینکه سیل سبب شد که مسافران برخی استانها سفر خود را تغییر داده و استانهای دیگری را انتخاب کنند، ادامه داد: استانهای اصفهان، یزد و خراسان رضوی امسال بیشترین مسافر را به خود اختصاص دادند و شاید یکی از علت آن این بود که این استانها کمتر با سیل درگیر بودند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تأکید بر اینکه سیل در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشکلاتی را در کشور ایجاد کرد، تصریح کرد: براساس آمارهایی که تاکنون به دست آمده بیش از 252 میلیارد تومان به آثار تاریخی خسارت وارد شده اما هنوز بررسیها ادامه دارد زیرا هنوز هم برخی از استانها درگیر سیل هستند و میزان خسارتهای وارد شده به این استانها بهطور کلی مشخص نشده است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه صنایع دستی نیز در این میان خسارت زیادی دید، خاطرنشان کرد: 150 میلیارد و 600 میلیون تومان تاکنون خسارت به بخش کارگاهها وارد شده است و سیل بیش از 150 میلیارد تومان نیز خسارت بر روی زیرساختهای گردشگری بهجا گذاشته است؛ هرچند هتلها و مناطق بومگردی که پیش از عید بهصورت 100 درصد رزرو شده بودند نیز در استانهای سیلزده بهصورت کامل متضرر شدند و این گروه از مراکز اقامتی باید از سوی سازمان گردشگری مورد حمایت قرار گیرند.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/