سیل 31 استان را درگیر کرد/ خدماتدهی یکهزار امدادگر هلال احمر
مرتضی سلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص امدادرسانی به آسیبدیدگان استانهای سیلزده گفت: امسال هلال احمر در دوران عید فعالیت چشمگیری داشت. حتی استانهایی که درگیر سیل نبودند نیز همگی بسیج شدند و در استانهایی که سیل مردم را گرفتار کرده بود حضور پیدا کردند.
بیشترین خسارت در لرستان رخ داد
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: در استان لرستان در ۱۰ شهرستان به تعداد ۴۶ هزار نفر امدادرسانی شده و ۱۴۵۰۳ نفر اسکان اضطراری داده و ۱۳۰۰ واحد مسکونی از آب تخلیهشده است. ازنا، پلدختر، الشتر، کوهدشت، نورآباد، الیگودرز، خرمآباد، دورود، دوره چگینی و بروجرد از شهرستانهایی بودند که مردم دچار سیل شدند و نیروهای هلالاحمر دران مستقر شدند.
وی به فعالیت و استقرار 6 بالگرد امدادی در این منطقه خبر داد و افزود: همکاری هشت فروند بالگرد ارتش و دو فروند بالگرد سپاه برای توزیع اقلام و جابجایی حادثه دیدگان از دیگر اقدامات سازمان هلالاحمر بود.
سلیمی با تأکید بر اینکه به دلیل بالا بودن میزان آبگرفتگیها مجبور به اعزام تیمهای امدادی از استانهای معین اصفهان، کردستان، همدان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، البرز، زنجان و قم شدیم، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت داوطلبان و جوانان جهت بستهبندی اقلام غذایی در لرستان، استقرار یک دستگاه خودروی ارتباطات سیار و برقراری ارتباط در بستر ماهواره، ایجاد اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستانهای نورآباد، الیگودرز، پلدختر و دورود، تقویت انبارهای امدادی استان و شعب از تجهیزات و تغذیه اضطراری و تقسیمبندی شهر پلدختر به ۹ منطقه عملیاتی جهت تسهیل در امر امدادرسانی از اقداماتی بود که هلالاحمر در این مدت انجام داد.
وی خاطرنشان کرد بیش از یکهزار نفر در قالب 180 تیم در این منطقه حاضر و به امدادرسانی پرداختند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در ادامه افزود: چهار هزار و ۱۶۲ دستگاه چادر، پنج هزار و۶۶۳ بسته غذایی، هفت هزار و 850 تخته پتو، پنج هزار و ۳۴۵ کیلوگرم نایلون، 44 هزار و 550 قرص نان بین سیلزدگان توزیع شد. همچنین یکهزار و ۱۹۸ شعله والور، 27 هزار و ۷۳۳ بطری آبمعدنی و 11 هزار و ۴۹۳ قوطی کنسرو در بین مردم توزیع شد.
سلیمی در ادامه تصریح کرد: در این بخش با توجه به عدم دسترسی زمینی تیمهای عملیاتی به مناطق آسیبدیده، تعداد ۶ فروند بالگرد جمعیت هلالاحمر در استان مستقرشده و فرآیند انتقال محمولههای عملیاتی و نیرو و تجهیزات را برعهده گرفتند.
وی افزود: در بخش معمولان با انجام هشت سورتی پرواز اقلام امدادی موردنیاز به ۱۰ روستای حادثهدیده ارسال شد. همچنین از طریق یک راه زمینی فرعی نیز که بهصورت موقت بازگشایی شد ۵۰۰ بسته غذایی بین روستاهای در دسترس منطقه توزیع شد.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اعلام حضور تیمهای عملیاتی استانهای دیگر در این منطقه گفت: با توجه به وسعت منطقه عملیاتی و عدم راه دسترسی به آن مناطق با فراخوان ۴۰ تیمهای عملیاتی از جمعیت هلالاحمر استانهای کردستان، همدان، اصفهان، مرکزی، قزوین، قم، زنجان و چهارمحال و بختیاری روند ارزیابی و امدادرسانی به مناطق آسیبدیده مهیا شد. این تیمها مجهز به تلفنهای ماهوارهای بوده تا با توجه به شرایط حاکم بر منطقه بتوانند وضعیت ارتباطی و اطلاعاتی خود را با مرکز استان و سازمان امداد و نجات حفظ کنند.
10 شهر در گلستان درگیر سیل شد
رئیس سازمان امداد و نجات در خصوص اقدامات هلالاحمر در استان گلستان گفت: در ۱۰ شهرستان (گرگان، بندر ترکمن، آزادشهر، آققلا، گنبدکاووس، بندرگز، علیآباد، کلاله، کردکوی، مینودشت) تعداد 124 شهر، روستا و محورهای کوهستانی به بیش از ۵۸ هزار نفر امدادرسانی شده و قریب به 15 هزار و 907 نفر اسکان اضطراری و بیش از 58 هزار بسته غذایی بین آسیبدیدگان توزیعشده و تعداد 32 نفر از مصدومان به بیمارستان منتقلشده و 10 هزار و 255 خانه نیز از آب تخلیه شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محاصره برخی از روستاها توسط آب و تخریب راههای ارتباطی، یکی از نکات برجسته عملیات استفاده از ۶ فروند بالگرد امدادی برای ایجاد راه دسترسی هوایی برای انتقال بیش از ۲۷۳ هزار کیلوگرم اقلام غذایی و زیستی طی ۲۲۹ ساعت پرواز بالگردهای جمعیت، سپاه و ارتش بوده است. همچنین با ایجاد اردوگاههایی در مناطق مختلف شهرستان آققلا و گرگان، بخش عمدهای از آسیب دیدگان در این اماکن اسکان اضطراری دادهشده و جهت تغذیه نیز با هماهنگی خیرین حدود 122 هزار پرس غذای گرم توزیع شد.
وی با توضیح اینکه در روز دوم فروردین نیز با افزایش دامنه آبگرفتگی در استان گلستان، دبیر کل جمعیت، معاون عملیات سازمان امداد و نجات و سپس رئیس جمعیت نیز برای هدایت عملیات در منطقه حضور پیدا کردند ادامه داد: روزانه بیش از ۲۴۰ نفر نجاتگر در قالب ۵۰ تیم عملیاتی در حال فعالیت و امدادرسانی بوده و تعداد ۶۰ دستگاه خودروی امدادی و آمبولانس و با همکاری سازمانهای دیگر و مردم محلی روزانه ۳۳ فروند قایق در حال توزیع اقلام غذایی و امدادی بین آسیب دیدگان بودند.
مازندران نیز درگیر سیل شد
رئیس سازمان امداد و نجات با تأکید بر اینکه مازندران نیز از امواج خروشان سیل در امان نماند، اضافه کرد: تغییرات شرایط جوی در ۱۲ شهرستان استان مازندران باعث شد تا در ۸۸ شهر، روستا و محورهای کوهستانی به بیش از ۱۵ هزار نفر امدادرسانی شده و تعداد ۵۰۴ نفر اسکان اضطراری و ۴۴۵ دستگاه خودرو از برف رهاسازی و ۸۸۰ منزل از آب تخلیه شوند که در این استان نیز تعداد ۶۵۸ نفر در قالب ۱۶۲ تیم امدادی با ۱۸ فروند قایق (امدادی و محلی) فعالیت داشته و اقلام موردنیاز را بین مردم توزیع کنند.
سلیمی خاطرنشان کرد: 6 فروردین عملیات در استان مازندران به اتمام رسید؛ ولی در موج جدید بارش مجدداً عملیات در منطقه سوادکوه آغاز شد.
رئیس سازمان امداد و نجات در ادامه افزود: در 18 شهرستان استان خوزستان 119 شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و محور کوهستانی به تعداد42 هزار و۹۷۳ نفر امدادرسانی شده و 24 هزار و ۱۴۲ نفر اسکان اضطراری داده و تعداد 376 نفر به مناطق امن انتقال داده شدند.
وی از دیگر اقدامات هلالاحمر در این منطقه گفت: ایجاد 34 اردوگاه اسکان اضطراری در مدارس و سالنهای ورزشی شهرهای دزفول، اهواز، شوش، شوشتر، شادگان، باوی و سوسنگرد توسط امدادگران هلالاحمر صورت گرفت، تقویت انبارهای امدادی از تجهیزات اسکان و تغذیه اضطراری، آمادگی و هماهنگی برای اسکان اضطراری ۱۰۰ هزار نفر در شهرستانها، ارسال ۵ محموله امدادی از طریق هواپیمای ارتش، توزیع غذای گرم به تعداد 20 هزار و ۹۷۸ پرس نیز از دیگر اقداماتی بود که در این دوره در استان مازندران انجام شد.
به 12 هزار نفر در ایلام امدادرسانی شد
سلیمی با تأکید بر اینکه استان ایلام نیز از استانهایی بود که درگیر سیل شد، ادامه داد: در استان ایلام نیز در 11 شهرستان به بیش از ۱۲ هزار نفر امدادرسانی شده و سه هزار و ۱۴۸ نفر اسکان اضطراری داده و 103 واحد مسکونی از آب تخلیهشده است. ایلام، آبدانان، ایوان غرب، سیروان، دهلران، ملکشاهی، چرداول، دره شهر، ماژین، بدره و مهران امسال سیل را تجربه کردند
وی با اعلام اینکه 2 فروند بالگرد امدادی در منطقه استقرار و فعالیت دارند اضافه کرد: ایجاد 8 اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستانهای ملکشاهی، دره شهر، ماژین و مهران، تقویت انبارهای امدادی استان و شعب، اعزام تیم استان کردستان جهت پشتیبانی عملیات و برقراری ارتباط استان در بستر تلفن ماهوارهای ثریا از اقداماتی بود که در این استان صورت گرفت.
انتهای پیام/4087/ن
انتهای پیام/