تحلیل محورهای اقتصادی بیانیه گام دوم انقلاب
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ رهبر معظم انقلاب در توصیه سوم بیانیه گام دوم انقلاب (محور اقتصاد)، به صراحت به عملکردهای ضعیف اقتصادی و چالشهای درونی اقتصاد ایران مبتنی بر عیوب ساختاری که منتهی به چالشهای بیرونی نیز برای کشور شده، اشاره کردهاند.
پرسش بسیار کلیدی و مهمی که در پایان دهه چهارم انقلاب اسلامی مطرح میشود این است که علت عملکرد ضعیف اقتصادی و استمرار عیوب ساختاری اقتصاد ایران که پیشتر در مطالب قبلی به برخی از مهمترین آنها اشاره شد (مطلب شماره 2 از این سری مطالب کانال) چیست؟
بررسیها و مطالعات نگارنده نشان میدهد که یکی از دلایل اصلی عملکرد ضعیف اقتصادی و استمرار عیوب ساختاری اقتصاد ایران در 40 سال گذشته بهویژه در سالهای پس از جنگ تحمیلی، ضعف شدید در کارکرد دولتها به مفهوم عام و مدیریت اقتصادی دولتها (کمیت و کیفیت حضور و مداخله در اقتصاد ایران) به مفهوم خاص در کشور است.
شواهد و پیشینه موجود نشان میدهد محققان اقتصادی داخل و خارج کشور، عملکردهای ضعیف اقتصادی و عیوب ساختاری اقتصاد ایران را به دفعات طی سالهای اخیر از زوایای مختلف معرفی کردهاند.
لیکن در حوزه نقش و سهم دولتها در عملکردهای ضعیف اقتصادی و استمرار عیوب ساختاری اقتصاد ایران، نقدهای فراجناحی و عدم آغشته به ملاحظات سیاسی کمتر مطرح شده است.
نگارنده به دلیل اهمیت بنیادی بیانیه گام دوم انقلاب در چارچوپ کلی و ضرورتهای اجتنابناپذیر تقویت مستمر عملکردهای اقتصادی و رفع عیوب ساختاری اقتصادی ایران در محور سوم (اقتصاد)، تلاش خواهد کرد در کانال نگاه اقتصادی دو مسیر زیر را در طول سال 1398 دنبال کند.
مسیر اول؛ ارائه شواهد و مستندات عاملیت دولتها به مفهوم عام و مدیریت اقتصادی آنها به مفهوم خاص در عملکردهای ضعیف اقتصادی و استمرار عیوب ساختاری اقتصاد ایران با تأکید بر کارنامه دولتهای مستقر پس از جنگ تحمیلی.
مسیر دوم؛ ارائه اهداف کلان، سیاستها، استراتژیها و ترسیم اهداف عینی که میتواند به یک برنامه عملیاتی برای دستیابی به آرمانهای بیانیه گام دوم انقلاب در محور اقتصاد منتهی شود.
در هر دو مسیر فوق، تلاش خواهد شد مجموع مباحث مورد نظر تا حد امکان به زبان ساده و به دور از مفاهیم فنی و پیچیده علم اقتصاد ارائه شود تا برای حجم گستردهتری از مخاطبان مورد استفاده قرار گیرد.
*رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/