بیتوجهی به طبیعت، برکت الهی را به بلا تبدیل میکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، 28 جولای (برابر با 6 مرداد ماه) بهعنوان روز حفاظت از طبیعت در دنیا شناخته میشود. هدف از نامگذاری این روز ایجاد آگاهی بهمنظور محافظت از منابع طبیعی است و با توجه به اینکه تهدیدهای زیادی همچون جنگلزدایی، تجارت غیرقانونی حیوانات، استفاده از پلاستیک، مواد شیمیائی و... محیط زیست را در سراسر دنیا با خطر نابودی مواجه میکند، آگاهی از نقش تک تک افراد در حفظ این جهان طبیعی امری مهم محسوب میشود.
در ایران هم با توجه به اینکه از قدیمالایام مردم در روز 13 فروردین به دل طبیعت میزدند تا این روز را با خانواده خود در طبیعت بگذرانند به روز طبیعت نامگذاری شده است.
با توجه به اینکه زمین با فراهم کردن نیازهای اساسی بشر برای زندگی همچون آب، هوا، خاک، مواد معدنی، درختان، جانوران و غذا شرایط بقای ما را فراهم کرده است بنابراین ضروری است تا ما هم طبیعت را سالم و پاک نگهداریم.
33 درصد منابع مورد نیاز حیات بشر کاهش یافته است
انسانها برای حفظ توازن و تعادل در طبیعت میبایست به تداوم حیات گونههای مختلف گیاهی و جانوری کمک کنند و از انقراض آنها جلوگیری کنند.
بنا بر گزارشات برخی از سازمانها و بنیادهای طرفدار حیات وحش و محیط زیست از سال 1970 فشار انسانها برای بهرهبرداری کردن از منابع طبیعی سیاره زمین دو برابر شده و از سوی دیگر این منابع مورد نیاز برای تداوم حیات بشری 33 درصد کاهش یافته است.
با توجه به این آمار و ارقام و هشدارهایی که دانشمندان در خصوص انقراض انبوه گونههای مختلف گیاهی و جانوری در آینده نزدیک خبر میدهند توجه به نقش هر یک از ما در حفظ سیاره زمین امری اجتنابناپذیر است.
توجه به طبیعت نزد ایرانیان سنتی دیرینه است
ایرانیان نیز از دیرباز روزهای مختلفی را برای احترام و توجه به طبیعت گرامی میدارند که یکی از این روزها سیزدهم فروردین است که از آن بهعنوان روز آشتی با طبیعت هم یاد میشود.
روز طبیعت، سنت ایرانیان باستان بهمناسبت پیروزی ایزد باران بر دیو خشکسالی اَپوش است؛ بنابر نقل قولهایی این آئین از زمان پیش از زرتشت (۱۸۰۰ قبل از میلاد) مرسوم بوده است که مردم پس از 12 روز جشن و شادی در فروردین ماه به یاد 12 ماه سال، روز سیزدهم را به دشت و صحرا و کنار جویبارها رفته و به شادی و پایکوبی میپرداختند و برای سال آینده آرزوی بارش باران را از خداوند طلب مینمودند.
امروزه نیز ما به یاد این سنت دیرینه این روز را در فضاهای سبز، پارکها و جنگلها میگذرانیم؛ هر چند که بعضاً دیده میشود در روز آشتی با طبیعت آنچه بیش از پیش نادیده گرفته میشود توجه به حفظ و نگهداشت آن است.
عدم توجه به محیط زیست، نعمت الهی را برایمان تبدیل به بلا کرد
اما امسال آنچه بیش از پیش در ایام آغازین سال نو رخ مینماید موج انبوه نزولات آسمانی است، آنچه که با مدیریت صحیح و اصولی میتوانست زمینه شادی مردم را از نوید سالی پربرکت و پر آب فراهم کند چهره خود را بهصورت بلایی بر سرمان نشان داد.
از بین بردن جنگلها بهمنظور بهرهبرداری از درختان و یا ساخت و سازهای غیرمجاز، ساخت و سازهای غیرقانونی در حاشیه رودخانهها، احداث زیرساختهای شهری همچون جاده و خیابان در مسیر رودخانهها و از بین بردن روددرهها، عدم مدیریت مناسب بهمنظور تخلیه آببندها و سدها و همچنین لایروبی آنها، زمینخواری، جنگلخواری و ... باعث شد که امروز نعمت الهی برایمان تبدیل بلا و خسران شود.
ما باید این را بدانیم که ما طبیعت را از پدرانمان به ارث نبردهايم بلکه به امانت گرفتهایم و تاوان بیدقتی ما را فرزندان ما در آینده خواهند پرداخت، همانگونه که امروز ما بخشی از این آسیبها را که ناشی از بیتدبیری گذشتگانمان بود را دریافت کردیم.
لزوم توجه به نکات ایمنی در روز سیده به در
فارغ از این مسائل، امسال با توجه به اینکه حدود 23 استان کشور از جمله پایتخت درگیر بارندگیهای شدید و در مناطقی سیل و یا احتمال جاری شدن آن وجود دارد مدیریت بحران کشور و سازمان آتشنشانی از مردم خواسته تا در روز 13 فروردین در صورتیکه تمایل دارند همچون سنوات قبل این روز را در دامان طبیعت سپری کنند، به چند موضوع توجه ویژه داشته باشند:
- در مناطق ساحلی، رودخانهها و مناطق کوهستانی بهویژه مناطق با شیب زیاد و مسیلها مستقر نشده و چادر نصب نکنید.
- در مسیرهایی که منتهی به رودخانههایی است که سیل در آن جریان دارد تردد نشود.
- در زمان بارندگی شدید از مسیرهای کوهستانی که احتمال ریزش سنگ یا بهمن تردد نشود.
- از نشستن در لبه درهها، پرتگاهها و کنار رودها خودداری شود.
- از حضور در زمینهایی که پوشش گیاهی انبوهی دارد و شناخت کافی نسبت به آن ندارید خودداری کنید زیرا احتمال وجود حیوانات وحشی، چاه و گودال و سقوط در آن وجود دارد.
- از انداختن شیشه و بطریهای ضخیم داخل طبیعت خودداری شود زیرا این اجسام مانند یک عدسی عمل میکند و میتواند با متمرکز کردن نور خورشید باعث آتشسوزی شود.
- اگر قصد استفاده از چادرهای مسافرتی را دارید از روشن کردن آتش و منقل داخل چادر خودداری شود.
-در پایان روز حتماً آتش و ذغالهای روشن را با آب کافی خاموش شود.
-از ریختن ذغال روشن داخل سطلهای زباله خودداری کنید.
-پیش از تاریک شدن هوا نسبت به جمع آوری وسایل و ترک محل اقدام شود.
امید آن میرود تا با رعایت نکات ایمنی روزی به دور از هرگونه حادثه و با خاطرهای خوش برای هموطنان رقم بخورد.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/