دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1398 - 15:45
استاد دانشگاه آزاد بوشهر:

افزایش اشتغال با رونق تولید/ بسیج ملی در تولید تشکیل شود

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: توجه به تولید داخل موجب می‌شود که اقتصاد رونق بگیرد؛ چراکه رونق تولید داخل منجر به افزایش اشتغال خواهد شد.
کد خبر : 369289
2434366.jpg

مهدی مؤید در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین برنامه دولت در حوزه اقتصادی در سال جدید چه چیزی باید باشد، اظهار کرد: بدون شک مهم‌ترین برنامه دولت برای سال 98 باید اشتغال‌زایی با توجه به تولید داخلی باشد؛ چراکه بحران اقتصادی بیشترین فشار را به قشر ضعیف جامعه وارد می‌کند و معیشت مردم در خطر است. به‌همین دلیل دولت باید بر روی این مورد و تقویت تولید داخلی تمرکز کند.


وی افزود: برای اینکه این کار انجام شود، مانند ضرب‌المثل مشهوری که می‌گوید «اگر می‌خواهی کسی را از گرسنگی نجات دهی، به او ماهی‌گیری یاد بده»، دولت نیز باید در همین راستا کار کند و برنامه‌هایی را اجرا کند که منجر به افزایش اشتغال شود؛ چراکه اگر به اشتغال و تولیدات داخلی توجه شود و در کنار آن، واردات بی‌رویه و وابستگی به خارج کمتر شود، به‌مرور از بحران به‌وجودآمده خارج خواهیم شد.


رونق اقتصاد با توجه به تولید داخل


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ادامه داد: توجه به تولید داخل موجب می‌شود که اقتصاد رونق بگیرد و رونق تولید داخل منجر به افزایش اشتغال خواهد شد. دولت بهتر است یارانه‌ها را به‌جای به بخش مصرفی، به بخش تولید بدهد. در رفتار دولت‌ها بیشتر گرایش به افزایش تقاضا بوده است؛ حال آنکه در کشورهای پیشرفته دولت‌ها بیشتر روی عرضه متمرکز می‌شوند. ایجاد تقاضای کاذب بین مردم خودبه‌خود موجب کمبود کالا و افزایش الگوی مصرف می‌شود. درحالی‌ که پشتوانه الگوی مصرف باید تولید باشد که متأسفانه وجود ندارد.


مؤید بیان کرد: البته در موضوع تولید باید به بحث مواد اولیه نیز توجه کرد. برخی مواد اولیه که تکنولوژی آن خیلی پیشرفته است و در توان تولیدکنندگان داخلی نیست (مانند بعضی از اقلام دارویی و ...) را به‌اجبار باید از خارج وارد کرد؛ اما بیشتر مواد اولیه، تکنولوژی پیشرفته‌ای ندارند و در داخل کشور نیز به‌راحتی می‌توان آنها را به‌دست آورد. ما نیز مدعی نیستیم که همه چیز را خودمان تولید کنیم. حتی کشوری مانند آمریکا که اقتصاد نخست دنیا را دارد نیز همه چیز را خودش تولید نمی‌کند؛ اما نباید محصولی را که می‌توان در داخل تولید کرد از خارج وارد کنیم. این امر ضربه به اقتصاد و اشتغال کشور و تولید ملی است.


رسانه‌ها با کارشناسی به دولت راهکار بدهند


وی درباره نقش استادان دانشگاه و کارشناسان حوزه‌های مختلف برای راهنمایی دولت و تحقق برنامه‌ها گفت: متأسفانه از نظرات دانشگاهیان و اعضای هیئت علمی به‌خوبی استفاده نمی‌شود و کمتر به آن توجه می‌شود. به‌طورمثال به روزنامه‌ها که نگاهی می‌اندازیم اکثر روزنامه‌ها به‌جای اینکه به مطالب علمی و بررسی کارشناسی مشکلات بپردازند، بیشتر تبلیغاتی شده‌اند. روزنامه‌ای که به‌راحتی می‌تواند مشکلات مردم را بررسی و از سوی کارشناسان خبره برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد، به‌سمت انتشار اخبار تبلیغاتی سوق داده شده است. درصورتی‌که رسانه‌ها در این زمینه باید آگاهی بدهند و به دولت با ارائه راهکار کمک کنند.


 مردم تفنگ اقتصادی را به‌دست بگیرند


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر افزود: مردم ایران در حادترین شرایط اقتصادی نیز حاضرند با نان خشک روزگار خود را بگذرانند و صبر و مقاومت داشته باشند؛ اما درد جامعه، نبود هماهنگی برای بررسی نواقص کاری در نهادهای مختلف است و این نبود هماهنگی موجب سرخوردگی مردم می‌شود. ای کاش مانند سال‌های نخست انقلاب بسیج ملی در زمینه تولید تشکیل شود. اکنون زمان این است که مردم تفنگ اقتصادی را به‌دست بگیرند.


مؤید خاطرنشان کرد: مردم وقتی فقط اخبار لابی‌گری، اختلاس و کلاه‌برداری را در رسانه‌ها می‌بینند، سرخورده می‌شوند؛ بنابراین باید در رسانه‌ها در کنار پرداختن به اخبار فساد، به بررسی کارشناسی مبارزه با فساد و ارائه راهکار پرداخته شود. باید الگوی مصرف مردم را هم فرهنگ‌سازی کنیم. رسانه‌ها روی این امر نیز باید کار کنند. الگوی مصرف مردم در مقایسه با گذشته بسیار تغییر کرده و این تغییر موجب نارضایتی و مشکلات بسیاری شده است.


انتهای پیام/4103/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب