دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1394 - 11:18
دبیر اجرایی کمیته ملی المپیک در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

پرچمدار ایران در المپیک باید ورزشکاری مثل بهداد سلیمی باشد/ افزایش 100 درصدی بودجه رشته‌های مدال‌آور المپیک

دبیر اجرایی کمیته ملی المپیک گفت: بودجه رشته های مدال آور المپیک را 100 درصد افزایش داده ایم.
کد خبر : 36928

فضل الله باقرزاده، رئیس فدراسیون شمشیربازی ضمن بیان این مطلب با اشاره به محرز بودن یک سهمیه المپیک اسلحه سابر شمشیربازی به خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، گفت: «وضعیت این اسلحه در مقایسه با دیگر اسلحه های فلوره و اپه بهتر است. در حال حاضر مجتبی عابدینی فاصله بسیار کمی تا رسیدن به جمع 14 نفر برتر رنکینگ دنیا دارد. او این قابلیت را دارد که در مسابقات پیش رو با نتایج خوبی که می‌گیرد سهمیه اش را قطعی کند و با این کار راه را برای کسب دومین سهمیه ایران در المپیک هموار کند.»


وی ادامه داد: «بر همین اساس ملی‌پوشان مهرماه در جام جهانی گرجستان به مصاف رقبای خود می روند. با توجه به اینکه رتبه سابر ما در جهان دهم است و جایگاه خوبی در دنیا محسوب می شود، کشورهای زیادی دوست دارند با ما اردوی مشترکی برگزار کنند. به همین خاطر 6 روز قبل از رقابت های جهانی گرجستان اردوی مشترکی بین تیم های گرجستان، آمریکا، ایران و یکی دو کشور دیگر برگزار خواهد شد. ما بعد از جام جهانی گرجستان، تا پایان اسفند ماه به ترتیب در جام های جهانی مجارستان، آمریکا و لهستان شرکت می کنیم تا دو سهمیه اسلحه سابر خود را که حداکثر سهمیه ای است که به هر کشوری داده می شود را به دست آوریم.»








مطابق برنامه قرار شد رشته های کشتی، وزنه برداری و تکواندو که کسب مدال شان در المپیک حتمی است بودجه شان توسط هر دو نهاد وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک افزایش 100 درصدی داشته باشد. یعنی اگر مثلا کشتی ما بودجه اش 3.5 میلیارد بوده، امسال 7 میلیارد دریافت خواهد کرد

رییس فدراسیون شمشیربازی در خصوص دو اسلحه دیگر مردان و 3 اسلحه بانوان شمشیرباز برای راهیابی به المپیک ریو عنوان کرد: «تدارک بسیار خوبی برای شمشیربازان اسلحه های اپه و فلوره دیده ایم. طبق برنامه ملی پوشان این رشته ها با حضور در مسابقات مختلف شانس خود را برای کسب سهمیه امتحان می‌کنند. این اتفاق در مورد ملی پوشان هر 3 اسلحه بانوان نیز رخ خواهد داد. شمشیربازان زن ما با حضور در اردوهای طولانی مدت آن هم در کشورهای صاحب سبک جهان خود را آماده حضور در زون (منطقه) آسیا می کنند تا فروردین 95 در مسابقات قهرمانی چین برای رسیدن به ورودی المپیک حداکثر تلاش خود را بکنند.»


وی با اشاره به اینکه پاداش ویژه ای برای شمشیرباز رشته سابر که بتواند خود را به جمع 14 نفر برتر دنیا برساند در نظر گرفته است، تصریح کرد: «به غیر از جایزه 10 میلیونی که کمیته ملی المپیک به ورزشکاران راه یافته به المپیک پرداخت می کند، فدراسیون شمشیر بازی به هر ورزشکاری که بتواند اولین سهمیه رشته سابر را قطعی کند، 20 میلیون تومان پاداش می دهد چون او با این کار خود عملا سهمیه دیگری را برای اسلحه سابر حتمی می کند.»


باقرزاده خاطرنشان کرد:« بدون اغراق می گویم که سابریست های ما در دنیا پیشرفت قابل توجهی کرده اند. علی پاکدامن و مجتبی عابدینی در رقابت با نفرات اول و دوم المپیک با اختلاف یک امتیاز باختند و به همین خاطر آنها شانس این را دارند تا در آینده با شکست این نفرات به رتبه های بالاتری دست یابند. این اتفاق با حمایت ویژه ای که از آنها می شود و با تلاشی که خودشان خواهند کرد، به رتبه های بالای المپیکی دست یابند.»


دبیر اجرایی کمیته ملی المپیک در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا پرچمدار کمیته ملی المپیک مشخص شده و اگر نشده معیار انتخاب چنین فردی چه کسی است، تصریح کرد:« هنوز برای انتخاب پرچمدار ایران صحبتی در جلسات کمیته اجرای المپیک به میان نیامده است. به احتمال فراوان فردی انتخاب می شود که در دنیا شناخته باشد و خودش سهمیه المپیک را به دست آورده است.»


وی ادامه داد:« سال گذشته در بازیهای آسیایی اینچئون بهداد سلیمی این مسئولیت را پذیرفته بود و شاهد این موضوع بودیم که بسیاری از ورزشکاران و تماشاگران دیگر کشورها به دنبال این بودند که از نزدیک با سلیمی آشنا شوند. البته این گفته من به معنای تایید پرچمداری بهداد نیست. ممکن است چنین افتخاری نصیب ورزشکاران شاخص دیگری از جمله حمید سوریان شود. بایستی صبر کرد تا ببینیم چه اتفاقاتی تا زمان شروع المپیک باقی مانده است.»


باقرزاده با اشاره به پاداش 10 میلیونی به مربیان ورزشکاران راه یافته به المپیک درباره مربیانی که بیش از یک ورزشکار را المپیکی می کنند، گفت: «ما به ازای هر ورزشکار راه یافته به المپیک 10 میلیون تومان به مربیان آن ورزشکار پرداخت می کنیم. در رشته هایی مثل کشتی و تکواندو که بیش از یک ورزشکار المپیکی می شوند این مبلغ بیشتر می شود و در نتیجه در ازای 6 سهمیه کشتی فرنگی 60 میلیون در اختیار فدراسیون کشتی جهت پرداخت به کادر فنی رشته فرنگی قرار می گیرد یا در تکواندو به ازای 4 سهمیه کسب شده توسط ورزشکاران این رشته 40 میلیون تومان به مربیان تیم ملی تکواندو پرداخت می شود. حال به عهده فدراسیون آن رشته است که براساس اهمیت مسئولیت هر فرد چه میزان از پاداش پرداختی را بین آنهاتقسیم کند.»








شمشیر باز‌های سابر ایران در دنیا پیشرفت قابل توجهی کرده‌اند. علی پاکدامن و مجتبی عابدینی در رقابت با نفرات اول و دوم المپیک با اختلاف یک امتیاز باختند و به همین خاطر آنها شانس این را دارند در آینده با شکست این نفرات به رتبه های بالاتری دست یابند

دبیر اجرایی کمیته ملی المپیک در مورد افزایش بودجه ورزش های المپیکی نیز بیان داشت:« این موضوع بزرگترین دغدغه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بوده و به همین خاطر برنامه مدونی برای پیشرفت رشته های المپیکی داشته ایم. مطابق برنامه قرار شد رشته های کشتی، وزنه برداری و تکواندو که کسب مدال شان در المپیک حتمی است بودجه شان توسط هر دو نهاد وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک افزایش 100 درصدی داشته باشد یعنی اگر مثلا کشتی ما بودجه اش 3.5 میلیارد بوده، امسال 7 میلیارد دریافت خواهد کرد.»


وی ادامه داد:« ما برای دیگر رشته های المپیکی که شانسی برای کسب مدال در المپیک ندارند اما حضورشان در المپیک کمتر از کسب مدال نیست نیز بین 50 تا 70 درصد افزایش بودجه در نظر داشته ایم. این رشته ها مثل تیراندازی, دوچرخه سواری،قایقرانی و شمشیربازی به دلیل اینکه قبلا حضور کمرنگی در میادین بین المللی داشته اند و از این رو تجربه کافی برای بالاتر ایستادن از نفرات برتر دنیا ندارند همین اینکه باعث شده اند پرچم ایران در المپیک دیده شود، برای ما کافی است.»














انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب