حمله به مساجد نیوزیلند هشداری برای جامعه آلمان است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه اینترنتی deutschlandfunk، «هایو فونک» که سالهاست در دانشگاه آزاد برلین درباره احزاب راستگرای افراطی تحقیق میکند، در گفتگو با شبکه رادیو آلمان گفت: «قضات آلمانی باید برای مقابله با اسلامهراسی اقداماتی انجام دهند. ادامه روند اسلامهراسی در آلمان میتواند باعث وقوع جنایاتی مانند آلمان نازی شود.»
در زیر گفتگوی این محقق را با رادیو آلمان میخوانید:
رادیو آلمان: متهم اصلی جنایت نیوزیلند مرد ۲۸ ساله استرالیایی است که با دوربینی که احتمالاً روی کلاهش نصب شده بود، از جنایات خود فیلم گرفت و به صورت زنده در اینترنت پخش کرد. این سؤال مطرح است که چنین نفرتی از مسلمانان در چه گروههایی رشد میکند؟
فونک: این نفرت در میان گروههای راستگرای افراطی در استرالیا بسیار دیده میشود. همانطور که در آمریکا یا آلمان نیز رایج است. این گروهها دچار بیماری پارانوئید هستند و در توهم خود فکر میکنند که مسلمانان قادرند که کشور و هویت آنها را از نابود کنند. آنها این احساس خود را به صورت عمومی با سایر افراد جامعه درمیان میگذارند.
رادیو آلمان: چطور برخی افراد میپذیرند که این جنایات را مرتکب شوند؟
فونک: آنها تحت تأثیر گروههای افراطی قرار میگیرند، گاهی راهی طولانی را میپیمایند، گاهی هم خیلی سریع به چنین دیدگاهی میرسند. من در سفرهایی که به آسیا و قاره اروپا داشتم و با شناختی که از ادبیات گروههای راستگرای افراطی پیدا کردم، متوجه شدم که ایدئولوژی و اعتقادات این گروهها افراد را مجاب میکند که چنین جنایاتی انجام دهند. بهعنوان نمونه «آندرس برینگ بریویک» که عامل حملات نروژ در ۲۰۱۱ میلادی بود، پیش از کشتار افراد، با نامی مستعار در بیانیهای ۱۵۱۶ صفحهای، عقاید خود را (علیه جامعه چندفرهنگی، مسلمانان و گرایش به راست افراطی) بیان کرده بود. وقتی به این بیانیه خوب دقت کنیم، ایدئولوژی راستگرایان افراطی را میبینیم. افراد میتوانند بهدلایل مختلف مانند احساس خشم، ناامیدی یا اقتدارگرایی تحت تأثیر گروههای افراطی قرار گیرند. ایدئولوژی این گروهها، همه چیز را توجیه میکند. این دقیقاً اتفاقی است که در دهههای ۲۰ و ۳۰ میلادی نیز برای یهودیان در آلمان اتفاق افتاد. همه ما وقایع آن زمان را به یاد داریم که باعث کشتار افراد زیادی شد.
رادیو آلمان: آیا شما معتقدید که این ایدئولوژی نهتنها در استرالیا یا نیوزیلند، بلکه در سراسر جهان شایع شده است؟
فونک: نمیتوانیم بگوییم که این ایدئولوژی در تمام جهان به یک اندازه شایع است. بهعنوان نمونه در نیوزیلند این دیدگاه گسترده نیست، اما در استرالیا بهدلیل مهاجرت آوارگان سوری، چنین دیدگاهی بیشتر دیده میشود. در واقع در این سالها، گروههای افراطی بیشتر شدهاند. آنها میگویند کشور ما به خارجیها متعلق نیست. از نگاه این گروهها، مهاجران زندگی شهروندان محلی را به خطر میاندازند و در نتیجه اعضای این گروهها، خودشان را موظف میدانند که در برابر این خطر از مردم کشورشان دفاع کنند. عامل کشتار دو مسجد در نیوزیلند نیز چنین اعتقاداتی دارد.
رادیو آلمان: هدفشان چیست؟ آیا این گروهها تلاش میکنند تا به خشونت علیه گروههای اقلیت و افراد خارجی مشروعیت بخشند؟
فونک: این گروهها در درجه نخست طبق اعتقاداتشان عمل میکنند و در وهله دوم میخواهند با انتشار عقایدشان در فضای عمومی، بر شهروندان دیگر تأثیر بگذارند. بهعنوان نمونه عامل کشتار در دو مسجد نیوزیلند، تمام جنایات خود را به صورت زنده در اینترنت پخش کرده است. وی قصد داشت تا مردم را تحت تأثیر بگذارد. این خاصیت فعالیتهای تروریستی است. تروریستها با اقدامات خود، نهتنها سعی دارند بر گروههای خاص جامعه تأثیر بگذارند، بلکه میخواهند با تحریک عموم، احساس امنیت در جامعه را از بین ببرند. پس از عملیات تروریستی در هر جامعهای، فضایی دو قطبی ایجاد میشود و این خواسته گروههای راستگرای افراطی است.
انتهای پیام/4033/ن
انتهای پیام/