دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1397 - 10:57
عاملی:

وزارت علوم سامانه متمرکز ارتباط با صنعت را راه‌اندازی کند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: توقع ما از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آن است که سامانه متمرکز ارتباط با صنعت را راه‌اندازی کند.
کد خبر : 368868
عاملی78.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام سیدسعیدرضا عاملی در نشست هم‌اندیشی «حمایت از کالای ایرانی – تهدیدها، فرصت‌ها و راهبردها» که در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به پایان رسیدن سال 1397 که توسط رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) به‌عنوان «سال حمایت از کالای ایرانی» نام‌گذاری شده، این جلسه تشکیل شده است.


وی افزود: با توجه به تجربه سایر کشورها در حمایت از تولید ملی، متوجه می‌شویم که این کار یک کار زمان‌بر و محتاج برنامه‌ریزی بلندمدت و هدفمند است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال با نگاه به تجربه کشور ژاپن می‌بینیم که اولویت‌بندی و اصلاح نظام آموزشی در رأس برنامه‌های این کشور در مسیر حمایت از تولید ملی است.


عاملی تأکید کرد: این نگاه موجب شده تا نام کشور ژاپن به نمانام (برند) تبدیل شود و تولیدات این کشور، صرف‌نظر از آن‌که تولید کدام شرکت ژاپنی هستند، مطلوبیت دارد.


وی ادامه داد: نگاه برون‌گرا و درون‌زا از اهم برنامه‌های دو سده اخیر کشور ژاپن در زمینه حمایت از تولید ملی است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ایجاد روحیه حمایت و تعصب نسبت به کالای تولید ژاپن در میان شهروندان این کشور و ترویج این گفتمان که کالای ژاپنی حتی اگر ضعیف‌تر از کالای خارجی باشد ولی باید مصرف شود، از دیگر مواردی است که در این زمینه به چشم می‌خورد.


نام‌گذاری سال‌ها توسط رهبر حکیم انقلاب جهت‌گیری اقتصاد مقاومتی داشته است


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران بیان کرد: در طول 10 سال اخیر تمام نام‌گذاری سال‌ها توسط رهبر حکیم انقلاب جهت‌گیری اقتصاد مقاومتی داشته است.


عاملی با تأکید بر ارتباط صنعت با دانشگاه گفت: این موضوع مهم، نقطه ثقل حمایت از تولید داخلی است.


وی افزود: تجربه ایجاد مؤسسات پژوهشی و آموزشی مشترک با دانشگاه‌ها که متولی انجام طرح‌های صنعتی و... باشند، در برخی دستگاه‌ها موفق بوده و می‌توان از این الگو استفاده کرد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید دستگاه‌ها در این زمینه به همه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی توجه داشته باشند.


https://media.ana.ir/1397/12/27/636885022767727042_md.jpg


دستگاه‌های اجرایی باید از توانایی‌های همه دانشگاه‌ها استفاده کنند


وی تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی باید از خدمات و توانایی‌های همه دانشگاه‌های کشور استفاده کنند.


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: تحقیق و توسعه، امروز جای خود را به تحقیق و کار داده است و شرکت‌های مهم در این زمینه پیشگام بوده‌اند.


عاملی افزود: حاصل این نگاه ایجاد اشتغال مفید و پایدار و استفاده بهینه از سرمایه انسانی است و این موضوع در کشور ما که دارای سرمایه غنی نیروی انسانی است، باید بیشتر مورد توجه باشد.


تأکید رهبر معظم انقلاب بر تخصیص 3 درصد بودجه دستگاه‌ها به پژوهش


عاملی ادامه داد: تأکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم تخصیص 3 درصد بودجه دستگاه‌ها به امر پژوهش، نشان از نگاه راهبردی و کلان ایشان به موضوع پژوهش است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم واگذاری واحدهای آموزشی و پژوهشی دستگاه اجرایی کشور به دانشگاه‌ها گفت: این موضوع که مورد حمایت رئیس‌جمهور است، جراحی برای اصلاح ساختار پژوهشی کشور است.


وی افزود: معنا ندارد که ما در کشور نهاد دانشگاه و آموزش عالی داشته باشیم ولی هر دستگاهی به میل خود یک مؤسسه پژوهشی و آموزشی داشته باشد.


پس از ارائه این گزارش، عاملی در سخنانی گفت: این مصوبه جامع و شامل چند بخش مهم و راهبردی است و همان‌گونه که در متن این مصوبه آمده است، دستگاه‌های مسئول موظف هستند گزارش اقدامات خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند.


وی افزود: توقع ما از وزارت علوم آن است که سامانه متمرکز ارتباط با صنعت را راه‌اندازی کند.


کالا و خدمات ساخت ایرانی وارد عرصه رقابت جهانی شده است


عاملی اظهار کرد: رتبه کشور ما در زمینه استفاده از کالای ایرانی در سایر کشورها مطلوب نیست.


وی افزود: باید دغدغه تقویت و ترویج مصرف کالای ایرانی در سایر کشورها در میان دستگاه‌های اجرایی ما ایجاد شود، در بسیاری از زمینه‌ها، کالا و خدمات ساخت ایرانی وارد عرصه رقابت جهانی شده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: این موضوع که رشد علمی ایران 11 برابر متوسط رشد جهانی است و تولیدات علم ما جزء 10 کشور برتر جهان است، نشان‌دهنده ورود ما به عرصه رقابت جهانی در زمینه سرمایه علمی است، وقتی سرمایه علمی ما توان رقابت جهانی را دارد تولیدات ما هم می‌تواند وارد رقابت جهانی شود.


عاملی ادامه داد: امروز واقعاً نظام بیمارستانی و خدمات پزشکی ظرفیت رقابت جهانی پیدا کرده و در کنار قدرت‌های بزرگ، قدرت تولید دارد، امروز تولیدات نظام ما نیز از ظرفیت رقابت جهانی با کشورهای بزرگ برخوردار است.


وی بیان کرد: در فرآورده‌های نفتی نیز به یک ظرفیت و کیفیت مهم و جهانی دست پیدا کرده‌ایم، بنابراین «ساخت ایران» یک ساخت مهم و کیفی و رقابت‌پذیر در سطح بین‌المللی شده است، البته آمارها نشان می‌دهد که در زمینه بعضی از کالاهای ساخت ایران در سایر کشورها وضعیت مطلوبی نداریم.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: برای تدوین سند ملی حمایت از کالای داخلی به نظر می‌رسد باید قوانین و مقررات در این زمینه به‌صورت یکپارچه دربیایند، در جلسه امروز معلوم شد عوامل تأثیرگذار بر این موضوع، متنوع و متکثر است.


عاملی ادامه داد: اقدامات فرهنگ‌مبنا و دانش‌بنیان در همه برنامه‌ها به چشم می‌خورد و باید این رویکرد تقویت شود.


وی با تأکید بر نقش حوزه تعلیم و تربیت در این زمینه گفت: وزارت آموزش‌وپرورش می‌تواند به‌عنوان دستگاه اصلی در این زمینه تعیین شود و سایر دستگاه‌ها به‌عنوان دستگاه همکار تدوین این سند را دنبال کنند.


پس از سخنان عاملی، اسحاقی معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از روند تدوین و اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه ارائه کرد.


همچنین نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مدعو به ارائه گزارش عملکرد دستگاه متبوع خود و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن؛ راه‌اندازی سامانه تخصیص اعتبارات پژوهشی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برنامه‌ریزی برای ایجاد روحیه حمایت از کالای ایرانی در میان دانش‌آموزان و استفاده از ظرفیت تشکل‌های دانش‌آموزی در وزارت آموزش‌وپرورش، تألیف و تدوین متون آموزشی مناسب و دارای محتوای جذاب در این زمینه، گفتمان‌سازی تأثیرگذاری بر فرهنگ عمومی به‌منظور مقابله با قاچاق کالا توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با کالای قاچاق از مراکز عرضه با همکاری اصناف، ایجاد ارتباط مستمر میان دستگاه‌ها به‌منظور هم‌افزایی و اجتناب از دوباره‌کاری، تبدیل تهدید تحریم‌ها به فرصت برای تقویت و حمایت از تولید داخلی و هماهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان متولی اصلی حمایت از کالای تولید داخل است.


انتهای پیام/4123/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب